Annonce
Byliv

Udfordring til Valbys familier: Spis klimavenligt i februar

Eline Hansen er i spidsen for et projekt, der skal hjælpe familier med at spise mere klimavenligt. Foto: Valby Lokaludvalg
Valby Lokaludvalgs miljøgruppe har hyret gulerodskriger Eline Lange Hansen til at inspirere børn og voksne i køkkenet i hele februar. Tilmeld dig projektet på Facebook, få madplaner og opskrifter til lækker og nem familiemad hele måneden, og deltag i ugentlige udfordringer med fine køkkenpræmier.
Annonce

Miljøgruppen i Valby Lokaludvalg havde egentlig tænkt sig at arrangere en række hyggelige fællesspisninger med klimakærlig mad her i starten af 2021, men den plan satte corona en effektiv stopper for.

I stedet har de hyret husholdningslærerinden Eline Lange Hansen til at inspirere børn og voksne i køkkenet derhjemme. Hun laver sjove, klimavenlige retter, som familierne kan prøve af. Og hun inviterer hjemmekokkene til at dele billeder og erfaringer på sociale medier, så man også kan inspirere hinanden.

- Det er ikke bare sjovt og sundt at lave klimavenlig mad. At skære ned på kødforbruget og op for plantemaden er også en effektiv måde at være med til at nedsætte CO2-udledningen og afhjælpe klimaproblemerne. Og så smager det godt, fortæller Henrik Palsmar, formand for Valby Lokaludvalgs miljøgruppe.


Det er ikke bare sjovt og sundt at lave klimavenlig mad. At skære ned på kødforbruget og op for plantemaden er også en effektiv måde at være med til at nedsætte CO2-udledningen og afhjælpe klimaproblemerne. Og så smager det godt.

Henrik Palsmar, formand for Valby Lokaludvalgs miljøgruppe.


Annonce

Det kan sagtens være nemt

En af Elines kæpheste er at få afdramatiseret hvad det vil sige at spise klimavenligt. Det kan sagtens være både nemt, sjovt og lækker, og man behøver ikke at flytte på landet og blive veganer for at nedsætte sit klimaaftryk i køkkenet.

Klimakærlig mad skal både være nemt, sjovt og lækkert for hele familien, hvis det skal holde i længden – og det kan sagtens være rugbrødsmadder på en travl dag.

Det er det, Valbys børnefamilier skal udfordres i at prøve af.

Meld dig ind i Facebook-gruppen Klimakærlig Familiemad og deltag i de ugentlige udfordringer i februar.

Så bliver det pludselig meget nemmere og sjovere at være klimakærlig i køkkenet.

Meld dig ind i gruppen Klimavenlig Familiemad og få:

Madplan med komplet indkøbsliste for hver uge i februar, så du nemt kan købe ind til hele ugens aftensmad

Opskrifter som er så simple, at du kan tage børnene med i køkkenet hvis de har lyst

Tips, tricks og inspiration fra husholdningslærerinden Eline Lange Hansen, som har udviklet opskrifterne

Ugentlige challenges med lodtrækning blandt deltagerne om fine køkkenpræmier, som hele familien kan få glæde af

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce