Annonce
Byliv

Usædvanlig procedure skaber stort håb for bevaringen af Valbys gamle smedje

Valbys gamle smedje risikerer nedrivning. Foto: Valby Lokaludvalg
Lokalplanen til Mølle Allé, der skal realisere 3F’s byggeplaner blev torsdag 17. december behandlet på rådhuset, og her besluttede politikerne at sende sagen tilbage til forvaltningen. De vil nemlig have undersøgt, om man kan bevare den gamle smedje.

Teknik- og Miljøudvalget har valgt at sende forslaget til lokalplanen for Mølle Allé tilbage til forvaltningen.

Det stod klart efter et møde på rådhuset 17. december, og nyheden er glædelig for de mange valbyborgere, der har ytret bekymring over fremtiden for den historiske bygning med det røde bindingsværk: Valbys gamle Smedje.

Kirsten Henriksen fra Valby Lokalhistorisk Selskab og Arkiv havde søgt foretræde på mødet, og det er på baggrund af hendes fremlæggelse af sagen, at udvalget besluttede at få undersøgt en række forhold nærmere, herunder smedjens bevaringsværdi.

Annonce

Både Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten tilføjede protokolbemærkninger med afsæt i, at det kulturhistoriske i området skal inkluderes i byggeplanerne.


Det er forholdsvist usædvanligt, at de sender forslaget tilbage til forvaltningen, så det må være fordi, de ikke mener, omstændighederne bag bevaringsværdien af smedjen er belyst godt nok. Det er glædeligt, og jeg synes borgerne i Valby er kommet med et tydeligt signal om, at de gerne se smedjen bevaret.

Michael Fjeldsøe, formand for Valbys Lokaludvalg


Et uddrag af Radikale Venstres protokolbemærkning lyder således:

- Radikale ønsker at sagen sendes tilbage til forvaltningen, da der på foretræderne fremkom nye oplysninger og blandet andet om rigtigheden af de oplysninger bibragt udvalget om en brand i den gamle smedje. Desuden ønsker vi at tilrette lokalplanen, således at der arbejdes med at den gamle smedje bevares.

En glædelig nyhed

Michael Fjeldsøe, formand for Valby Lokaludvalg, fortæller, at det er relativt sjældent, at et forslag sendes tilbage til forvaltningen. Derfor ser han positivt på fremtiden for Valbys gamle smedje.

- Jeg synes, det er meget positivt. Det betyder jo, at politikerne gerne vil have undersøgt sagen en gang til, inden de tager en beslutning. Når jeg kigger på de kommentarer, der ligger fra de forskellige partier, kan jeg se, at der ligger et ønske om at bevare smedjen, så det er jeg glad for, siger Michael Fjeldsøe og fortsætter:

Valby Lokalhistoriske Selskab og Arkiv mener, at smedjen er bevaringsværdig. Foto: Valby Lokaludvalg

- Det er forholdsvist usædvanligt, at de sender forslaget tilbage til forvaltningen, så det må være fordi, de ikke mener, omstændighederne bag bevaringsværdien af smedjen er belyst godt nok. Det er glædeligt, og jeg synes borgerne i Valby er kommet med et tydeligt signal om, at de gerne se smedjen bevaret.

Det forventes, at Teknik- og Miljøudvalget skal behandle sagen igen sidst i januar.

Annonce

Mest læste

Alarm112

Dommer fængsler mand for at fremme terror

Annonce
Terror

Politiaktion i Valby: Mand anholdt for at fremme Islamisk Stat-terror

Annonce
Alarm112

Kvinde er død efter brand i lejlighed i Valby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Ni tidligere sangere i københavnsk gymnasiekor krænket af lærere

Alarm112

Anklager slår en streg over sag mod rockere om drabsforsøg

Mest læste

Seneste nyt

Annonce