Annonce
Valby

Vigerslev viste vejen: Vilje og vindermentalitet i vild og varm Valby Bladet Cup-finale

Vinder af Valby Bladet Cup 2020: Vigerslev Boldklub. Til venstre årets præmieoverrækker: Pia Allerslev, bestyrelsesformand i Hafnia-Hallen og tidligere kultur- og fritidsborgmester. Foto: Byrd/Jens Nørgaard Larsen
Vigerslev Boldklub vendte 0-2 til 3-2 i lørdagens Valby Bladet Cup-finale mod Fremad Valby og strøg dermed af sted med pokal, penge og prestige for første gang i ti år.
Annonce

Ikke meget er, som det plejer at være. Men én begivenhed har coronaen ikke fået ram på: Valby Bladet Cup blev for 19. år i træk afholdt med finale i starten af august.

Årets turnering har ganske vist været lidt mere komprimeret, end den plejer at være begyndende med fire kvartfinaler sidste weekend og dermed knald-eller-fald kampe fra start til slut.

Valby Bladet Cup-finale 2020: Vigerslev Boldklub-Fremad Valby. Foto: Byrd/Jens Nørgaard

Det har imidlertid bare gjort det hele endnu mere intenst kulminerende med en finale, som havde det meste og vil gå over historien som en af de mest spændingsmættede og med afstand den varmeste.

Ved kampstart klokken 13 viste termometeret 29 grader - i skyggen vel at mærke. Inde på den varmesugende kunstgræsbane i Valby Idrætspark var der ikke skyggen af skygge, og at spillere og dommertrio svedte i den ubønhørligt bagende middagssol er en underdrivelse.

Annonce

Fremad på det meste

Det var dog som om, at spillerne fra Fremad Valby håndterede varmen bedst til at begynde med. I hvert fald kom 'de røde' klart bedst fra start og satte sig på begivenhederne. Der var spillet ti minutter, da Jimmy Mayasi med en velplaceret afslutning fra kanten af feltet bragte Fremad foran med 1-0.

Efter 32 minutters spil fordoblede Fremad Valby føringen efter et velgennemspillet angreb: Jesper Nielsen strøg til baglinjen i højre side og lagde et perfekt indlæg til Emil Hansen, som headede de forsvarende Valby Bladet Cup-vindere på 2-0.

Valby Bladet Cup 2020 i tal

KVARTFINALER

FC Udfordringen-Vigerslev BK 0-8 (0-2)

0-1 og 0-2 Christian Schmidt (16. og 33.), 0-3 Hyrum Bernasko (52.), 0-4 Christian Pedersen (54.), 0-5 Hyrum Bernasko, 0-6 og 0-7 Christian Schmidt (83. og 84.), 0-8 Nicki Nielsen (87.)

BK Frem-BK Hellas 3-1 (1-0)

1-0 Selvmål (15.), 1-1 Sebastian Strøm (48.), 2-1, str. Abdoulie Manneh (79.), 3-1 Alieu Njie (82.)

BK Frederiksholm Sydhavnen-Valby BK 2-1 (1-0) e.f.s.

1-0 Kasper Bergstein (31.), 1-1 Saban Bilanovic (58.), 2-1 Kasper Bergstein (92.)

Fremad Valby-BK Pioneren 3-0 (0-0)

1-0 Malte Øxenberg (46.), 2-0 Mark Wheeler (49.). 3-0 Jeppe Henningsen (51.)

SEMIFINALER

Vigerslev BK-BK Frem 3-0 (3-0)

1-0 Christian Pedersen (2.), 2-0 og 3-0 Christian Schmidt (37. og 41.)

BK Frederiksholm Sydhavnen-Fremad Valby 2-3 (1-0)

1-0 Mikkel Albryn Nielsen (33.), 1-1 Emil Hansen (48.), 2-1 Mikkel Albryn Nielsen (74.), 2-2 Jimmy Mayasi (88.), 2-3 Mark Wheeler (90.)

FINALE

Vigerslev BK-Fremad Valby 3-2 (1-2)

0-1 Jimmy Mayasi (10.), 0-2 Emil Hansen (32.), 1-2 Kenneth Bech (41.), 2-2 Hyrum Bernasko (77.), 3-2 Kenneth Bech (90.+2)

TOPSCORERE

Christian Schmidt, Vigerslev BK - 6 mål

Hyrum Bernasko, Vigerslev BK - 3 mål

Kenneth Bech, Vigerslev BK - 2 mål

Jimmy Mayasi, Fremad Valby - 2 mål

Emil Hansen, Fremad Valby - 2 mål

Mark Wheeler, Fremad Valby - 2 mål

Mikkel Albryn Nielsen, BFS - 2 mål

Christian Pedersen, Vigerslev BK - 2 mål

Kasper Bergstein, BFS - 2 mål

På det tidspunkt var Vigerslev Boldklub ikke rigtig kommet i gang, men det skulle der blive ændret på. I halvlegens sidste ti minutter trykkede 'de grønne' på, og fire minutter før pausen blev Kenneth Bech spillet fri i venstre side og kvitterede ved køligt at sparke bolden fladt i mål. 2-1 til Fremad Valby ved pausen.

Annonce

En flyvende Bech

Den første halve time af 2. halvleg sled de to hold i varmen for at tilkæmpe sig et overtag. Der skulle en scoring til at tippe magtfordelingen: Vigerslevs Hyrum Bernasko fik tid og plads tæt under Fremad-målet, og så var der pludselig balance i regnskabet med 13 minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Udligningen gav Vigerslev-spillerne et boost og Fremad Valby en tilsvarende dukkert. Herfra foregik det meste af spillet på Fremads banehalvdel.

Meget tydede dog på forlænget spilletid, men Vigerslev og ikke mindst Kenneth Bech ville det anderledes: To minutter inde i dommer Iman Umars tillægstid lagde Hyrum Bernasko bolden fra højre ind foran mål, hvor Kenneth Bech med et flyvende hovedstød pandede Vigerslev på 3-2.

Dén formåede Fremad ikke at svare igen på, og så endte det med en Vigerslev-triumf - den første i Valby Bladet Cup-sammenhæng i ti år. Dengang - i 2010 - blev Vigerslevs Christian Schmidt turneringens topscorer. Det blev han også i år. I 2010 overrakte daværende kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev, pokaler og præmier. Det gjorde hun såmænd også i år.

Så traditionerne lever i bedste velgående i Valby Bladet Cup - corona eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Valby

Ældre herrer i nye fodboldstøvler

Annonce