Annonce
Ugeavisen Varde

Alt bliver udskiftet på Hotel Arnbjerg – også navnet

Det roder. Der er papir på gulvene. Støv og kasser overalt, og huset er fuldt af håndværkere. Men den 6. maj står alt snorlige – det nye bestyrerpar Annemette og Casper Rosendahl har prøvet det før. De ved, hvad de vil have og er totalt optagede af at skabe deres sted.

Varde: Midt i ombygningen mærker man tydeligt energien, begejstringen, forventningens glæde. De mange planer for fremtiden. Parret, der i løbet af ti år skabte et 98,2 procent økologisk konceptet for Henne Mølle Å Badehotel, er efter godt to år på hver deres arbejdsplads atter et team. Det er sådan, det skal være. Sådan er de bedst.

Der ryddes op og smides ud. Alt af værdi bliver sendt videre til genbrug og Hjemløses Venner. Casper og Annemette Rosendahl står midt i rodet, og datteren Laura er en god hjælper. Foto: Malene Wonsbek

- For os er hotelbranchen en livsstil, hvor hele familien skal være med. Vi kommer til at bruge mange timer på vores arbejdsplads, og derfor et det vigtigt, at der også i et eller andet omfang er plads til børnene, siger Casper og nikker hen imod Laura på ni år.

Lige nu er hun i fuld gang med at tælle bestik i køkkenet. Tvillingerne Line og Lykke er i børnehave. At have dem til at drøne rundt på deres små plastikscootere blandt håndværkerne vil nok stresse de fleste, også far og mor.

Annonce

En jagt på specialiteter

Familien Rosendahl står i den helt store oprydning. Håndværkere og indretningsarkitekter forholder sig til farver, paneler, tæpper og trægulve. Alt bliver malet. En ny, mere frisk og lysere stil forandrer udtrykket, men bevarer indtrykket af dette nostalgiske, historiske spisested og hotel.

Der er indkøbt nye gryder, potter og pander, så når køkkenet er lavet færdigt, får de deres faste plads. Far og datter er i fuld gang. Foto: Malene Wonsbek

Åbningen

Den 19. april offentliggøres hotellets nye hjemmeside. Som noget helt ny bliver der digital booking af både værelser, bord og gavekort.

Den 6. maj kører de testmiddag for inviterede gæster, og fra den 7. maj er der adgang for offentligheden.

Alt med forbehold for gældende corona-restriktioner.

- Vi går begge to vildt meget op i detaljer. Med held i uheld har corona-nedlukningen givet os endnu mere tid til at jagte de specialiteter, vi vil have. Eksempelvis vores håndlavede menukort i tykt kernelæder præget med logo. Beklædning til personalet, der blandt andet bliver et særligt forklæde båret med seler. Salt og peber fra en helt særlig leverandør, og vores fiskebestik er specialfremstillet kun til os, fortæller Annemette, der sammen med Casper udskifter alt service.

Arbejdet med værelserne skrider langsomt frem. Alle 15 værelser i stueetagen får nu udgang til parken. De nye møbler forventes først at blive leveret lige inden åbningen den 6. maj. Foto: Malene Wonsbek

Per gæst har de indkøbt seks slags nye tallerkner, fem slags nye glas og syv slags forskelligt bestik. Det skal ganges med 204 kuverter. Alt står i kasser og venter på at blive pakket ud, for i Caspers nye legeplads – køkkenet – sker der en tilsvarende udskiftning af gryder, potter, pander og alt det løse.

Annonce

Casper ved komfuret

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage i køkkenet. Det er fire år siden, at jeg på fuld tid selv har stået ved komfuret. Jeg har savnet det. Vi har lige ansat endnu en kok, så nu er vi fem, og så leder vi efter to kokkeelever, lyder opfordringen fra Casper, der i sit køkken særligt glæder sig over en ovn, som kokken med et smil betegner som ”creme de la creme”.

Casper Rosendahl kan ikke vente med at tage sin nye ovn i brug. Der er plads til 20 stik. Det er en ovn til 170.000 kroner – men den skal nok tjene sig selv hjem igen, forsikrer kokken. Foto: Malene Wonsbek


Vores menukort har tre værdier: Det skal enten være økologisk, lokalt eller bæredygtigt.

Casper Rosendahl, kok og bestyrer


- Jeg kan køre et helt stativ ind i ovnen på én gang med 20 stik (red. plader). Fra bund til top vil temperaturen kun variere en enkelt grad. Det vil sige, at jeg eksempelvis kan tilberede flæskesteg til 300 mennesker på én gang, så alle får varmt kød og sprøde svær, tilføjer han med et stort smil.

Annonce

Nyt navn

Også i hotellets 30 værelser bliver det meste af interiøret udskiftet. Alt bliver malet, og der kommer nye trægulve, men det vigtigste er adgangen til Arnbjergparken. Tidligere havde kun ét værelse direkte udgang. Nu får alle 15 værelser i stueetagen en dør til de grønne arealer.

Gulvet i den store sal skal slibes af og have en helt særlig lakering, men det sker først i sidste fase. De gamle Louise Campbell-designerlamper bliver atter hængt op. Foto: Malene Wonsbek


Med digital booking får vi mere tid til at servicere vore gæster. Foruden mig er vi tre tjenere og en tjenerelev.

Annemette Rosendahl, tjener og bestyrer


- Når nu vi er i gang, så har vi også valgt at udskifte bogstaver. Restaurant Brasseriet får nyt navn. Vi kommer heller ikke længere til at hedde Hotel Arnbjerg – men ordet Arnbjerg vil dog indgå i det nye navn, siger Annemette hemmelighedsfuldt, og tilføjer:

- Den 19. april, når den nye hjemmeside går i luften, så bliver det offentligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce