Annonce
Ugeavisen Varde

Big World i Varde: Vi vidste ikke, at folk er SÅ vilde med sushi

Sushi har ikke været en højprioriteret del af mulighederne på Big World, men det bliver det nu. Lin Feng præsenterer snart et særligt sushi-menukort til både takeaway og til spisende gæster i restauranten. Foto: Malene Wonsbek
Coronanedlukninger har tvunget Lin Feng, indehaver af restauranterne Big World og Kong Svends Bøfhus, til at tænke i nye forretningsbaner. Både takeaway og en ny stor sushi-succes kan hun takke coronakrisen for.

Varde: Lad os slå fast med det samme, at restauranterne i Vardes midtby, Big World og Kong Svends Bøfhus mistede omsætning i 2020. Alligevel mener ejer Lin Feng, at nedlukningerne også har bidraget med noget positivt.


Det kom helt bag på os. Vi anede ikke, at der i Varde er så stor interesse for sushi.

Lin Feng, indehaver af Big World og Kong Svends Bøfhus


Annonce

- Coronatiden har lært os, hvordan vi kan overleve. Før corona havde vi to gode forretninger, der kørte rigtig fint. Da vi blev lukket ned første gang, blev vi tvunget til at tænke i helt nye baner. Det havde vi formodentlig ikke gjort, hvis ikke vi var blevet tvunget til det, indrømmer Lin Feng og uddyber:

- I de første uger i foråret lukkede vi helt ned. Vi anede ikke, hvordan vi skulle tackle situationen. Så fandt vi på takeaway leveret direkte i kundens bil. Det blev et hit. Vi kan virkelig mærke, at rigtig mange, især lokale har støttet os ved at købe takeaway, og selv da restauranten åbnede, er succesen med takeaway fortsat.

Cirka 2/3 af samtlige takeawaybestillinger er sushi. Restaurant Big World i Varde tilbyder nu cirka 20 forskellige muligheder. Foto: Malene Wonsbek

Nyt sushi menukort

Egentlig havde Lin Feng forventet, at efterspørgslen på de mange forskellige retter fra deres kinesiske buffet ville blive et takeaway hit, men det blev noget helt andet – nemlig sushi.


- Det kom helt bag på os. Vi anede ikke, at der i Varde er så stor interesse for sushi. Men det er der, konstaterer Lin med et glad smil. Cirka 2/3 af samtlige takeawaybestillinger er sushi, og det har de nu taget konsekvensen af.

Syddanskere bruger færreste penge på restaurantbesøg

I 2019 var syddanskerne dem, der brugte færreste per husstand på den post, der hedder ”restauranter og hoteller”. Ifølge Statistikbanken brugte en syddansk husstand i gennemsnit 14.766 kroner på den post i 2019. Landsgennemsnittet lå på 19.749 kroner.

- Vi har dygtige kokke i huset, der nu er i fuld gang med at udvikle et særligt sushi-menukort, som vi snart forventer at præsentere, både ud af huset og til spisende gæster i restauranten, siger Lin Feng.

Med hensyn til den nuværende nedlukning, så er hun denne gang forberedt på, hvad en nedlukning betyder, så de er klar til at håndtere situationen, også hvis den bliver forlænget.

- For 2021 er jeg optimistisk. Vi skal kigge fremad. Jeg håber, vaccinen medvirker til, at vi om nogen tid igen får normale tilstande, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce