Annonce
Ugeavisen Varde

Eventyrets og barndommens land

I min barndoms land havde vi en stor have, marker, stald, lade og udhuse. Alt det areal, der var omkring, boltrede vi børn os på.

Det kunne være omkring min fars hjemmebyggede legehus af paller, genbrugstræ og med rigtige tagplader. Legehuset, med dens vinduer, veranda og lem, der kunne åbnes, så vi kunne have en købmandsbutik eller lignende, dannede ofte rammen om vores leg. Udenfor var min mors kæmpe køkkenhave med grøntsager, bærbuske og frugttræer.

Vi havde mange hjørner, hvor naturen levede, og vi kunne lave vores ”eget rum” med udgravninger og undersøgelser af den vilde natur. Barndommens land!

Annonce

Dengang var vidderne så uendelige, at de kunne tage pusten fra en.

Agnete Brinch

Efterhånden som jeg blev ældre, udvidede mine søskende og jeg området med ture ud på hesteryg. Vi havde små skovområder i nærheden og mosen med bækken. I selskab med min mor og far, bedsteforældre og andre familiemedlemmer begav vi os på længere udflugter. Målet kunne være stranden ved Ho, Blåvand, Vejers, Grærup, Børsmose eller Nymindegab. Eller vi tog til Tavlbjerg, Bordrup, Gråmulebjerg, Blåbjerg og mange andre destinationer ud i det blå.

Jeg husker høj sol, at holde i hånd, at man ikke måtte løbe ned af de stejle kæmpe klitter. Min mormor og bedstefars store hvide Ford Taunus, hans lyse stråhat og mormors blomstrede kjole. Den medbragte kaffe og vidder, der strakte sig uendeligt ud i horisonten på verdens top. Eventyrets land!

Dengang var vidderne så uendelige, at de kunne tage pusten fra en. Ekspeditionerne var halvdagsture ved bækken eller traveture op på ”bjergene” eller langs stranden. Alle havde de det tilfælles, at jeg følte mig ind på stemningen i mit hjemland. Mærkede, duftede, så og oplevede det på mit barnesind og nu med mit voksensind, og det er stadig magisk.

Mit værksted ligger i Blåvand, jeg bor i Billum, og jeg skal lige om lidt udstille på museet i Nymindegab, med særudstillingen om: ”Kvinder ved havet”. 

Jeg går her i mine egne fodspor, spor fra mine forfædre og en kunstnerkolonis fodspor. Det skaber mange billeder inde i hovedet. Mit billedsprog anspores af min hjemegns barske natur og åbne vidder.

Jeg glæder mig! Glæder mig over at fortolke kunstnerkoloniens kvinder og kvindebilleder. Jeg krydser mine egne barndommens spor, mine kvindebilleder kommer i kontakt med de, der levede her. Fiskekonerne og -pigerne, trankogerskerne, de der bød turister velkommen, skrev sange om livet og malede nær havet. Og endelige de, der var ”limen”, som fik familie, traditioner og nødvendigheder til at hænge sammen.

De, der levede og kæmpede for alt, hvad de havde kært i barndommens og eventyrets land.


Annonce
Ugeavisen Varde

Musik- og Billedskolen inviterer til sommerkoncerter i det fri

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny kunderådgiver i Andelskassen i Varde

Annonce
Ugeavisen Varde

Ny privatrådgiver i Ringkjøbing Landbobanks afdeling i Tarm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Ugeavisen Varde

Den elektrikeruddannede musicalskuespiller Christoffer Sonnich Møller afløser Liv Stevns som leder af talentskole

Ugeavisen Varde

Mere kunst i Vardes Midtby

Ugeavisen Varde

Træn kroppen og hjertet med hjertevandring

Ugeavisen Varde

Varde Bibliotek kan fejre tredobbelt jubilæum i 2022

Ugeavisen Varde

Anette var 48 da hun fik en hjerneblødning: Mediyoga har hjulpet hende tilbage til det gode liv

Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce