Annonce
Ugeavisen Varde

Lav sund mad med Mette

Mette Lange begyndte allerede at udvikle madopskrifter hjemme i køkkenet i Ansager. I dag lever hun af det på sit og makkeren Simons site webopskrifter.dk. Privatfoto
Mette Lange fra Ansager lever af at udvikle madopskrifter på sitet webopskrifter.dk. Her kan du få inspiration til sund mad.

Ansager: 29-årige Mette Lange har altid elsket at udvikle madopskrifter. Hun vidste bare ikke, at det i virkeligheden var det, hun gjorde, da hun i sin tid gik og eksperimenterede med råvarer og prøvede at ændre lidt på anvisningerne i kogebogen, når hun lavede mad hjemme i køkkenet i Ansager. I dag lever hun af sin mad-interesse.

Sammen med sin forretningspartner, 35-årige Simon Glue, er hun kvinden bag hjemmesiden webopskrifter.dk, hvor over 600.000 besøgende hver måned får gratis opskrifter og madplaner, der alle er udviklet med fokus på sundhed og enkelhed.

- Jeg kan godt huske det frustrerende i at se en lækker opskrift og så læse ingredienslisten og se, at den bestod af en frygtelig masse ting, jeg ikke kunne henne i brugsen. Derfor er jeg altid fokuseret på, at mine opskrifter skal bestå af råvarer, der kan købes i et normalt assorteret supermarked. Og så skal det være enkelt at gå til og ikke tage lang tid, fortæller Mette.

Annonce

Jo flere, jo bedre

Webopskrifter.dk har eksisteret siden 2001, og Mette Lange har været med siden 2012. Siden begyndte som en fritidsinteresse for både hende og Simon, men i dag lever de begge af den via reklamer. De har nemlig valgt, at opskrifterne og madplanerne skal være gratis.

- Jo flere, der kan bruge mine opskrifter til noget, jo bedre. Vi er jo selv startet med det her ud fra en personlig interesse, og så har det grebet om sig, så vi kan leve af det. Det føler jeg mig meget privilegeret over, for det tager rigtig megen tid at udvikle opskrifter, siger Mette, som også fokuserer meget på at begrænse madspild, når hun sætter en madplan sammen.

- Jeg sørger gerne for, at der er ingredienser, der kan gå igen over flere dage, eller at rester kan bruges senere på ugen, så man ikke skal købe for meget ind, der så risikerer at blive for gammelt. Det skal både være sundt, økonomisk og ikke give madspild, siger Mette, som godt ved, at sundhed kan være mange ting.


Jeg elsker at komme hjem til Ansager og mødes med familie og venner. Det kan noget at hygge i hallen og se gamle holdkammerater spille.

Mette Lange


Derfor har hun udviklet en del forskellige kostplaner efterhånden, alt efter hvad det er, man går efter. Om det er LCHF, Low Carb, glutenfrit eller noget helt fjerde.

- Fælles for alle mine opskrifter er, at der er fokus på at få meget grønt og groft ind i kosten. Det er sundt for os alle, siger Mette, som netop har udviklet en madplan med sund, fedtfattig januar-mad, som man kan gå ind og hente helt gratis på webopskrifter.dk.

Annonce

Særlig opskrift til læserne

Derudover har hun udviklet en opskrift på grøntsagspandekager, der kan varieres til både at være salte og søde, specielt til Ugeavisen Vardes læsere. I opskriften laver man begge slags pandekager, men man kan naturligvis også vælge kun at lave den ene slags pandekager. Så skal man bare huske at bruge dobbeltportion af mængderne i opskriften til den slags pandekager, man laver. Spinatpandekagerne er rigtig gode til aftensmad, hvor man kan komme en masse lækkert fyld i, imens “gulerodskage”-pandekagerne er perfekte som snack, mellemmåltid eller til børnenes madpakke. Pandekagerne kan sagtens fryses ned. Opskriften er her:

Mette Lange har udviklet en opskrift på sunde pandekager til Ugeavisen Vardes læsere. Privatfoto
Annonce

Grøntsagspandekager

Grunddej:

200 g gulerødder

4 æg

100 g fintmalet fuldkornsmel eller ølandshvedemel

200 g finvalsede havregryn

3 dl mælk

1/2 tsk salt

“Gulerodskage”-pandekager:

(Til 14 små tykke pandekager)

Halvdelen af grunddejen (svarer til ca. 450 g)

6 friske dadler (juicy dates)

1/2 tsk bagepulver

1 tsk kanel

1/4 tsk kardemomme

Lidt smør eller kokosolie til stegning

Spinatpandekager:

(Til 6 store tynde pandekager)

100 g hakket spinat (optøet)

Halvdelen af grunddejen (svarer til ca. 450 g)

1/2 tsk salt

2 æg

1,5 dl mælk

Lidt smør eller kokosolie til stegning

Grundopskrift:

Skræl gulerødderne og riv dem groft. Kom dem op i en blender, og tilsæt æg, mel, havregryn, mælk og salt. Blend det grundigt. Kom halvdelen af dejen op i en skål, og gem det til spinatpandekagerne.

“Gulerodskage”-pandekager:

Pil stenene ud af dadlerne. Kom dadlerne op i blenderen til grunddejen. Tilsæt bagepulver, kanel og kardemomme og blend det rigtig godt sammen. Smelt lidt smør eller kokosolie på en pande ved middel varme. Sæt små klatter af dejen på panden med en ske. Vend dem, når toppen er blevet tør, og steg dem et par minutter på den anden side også.

Spinatpandekager:

Knug den optøede spinat fri for vand, og blend den sammen med grunddej, salt, æg og mælk. Smelt lidt smør eller kokosolie på en pande, og kom lidt pandekagedej på. Fordel dejen på hele panden. Vend den forsigtigt, når den er blevet brun i kanterne, og steg den også et par minutter på den anden side. Fortsæt med den resterende dej.

Blå bog

Mette Lange, 29 år. Kommer fra Ansager, bor i dag i Odense. Er kæreste med Johnny, 37.

Hun er uddannet sociolog, men lever af at udvikle madopskrifter.

Står bag hjemmesiden webopskrifter.dk, som hun har sammen med Simon Glue. Siden har godt 600.000 besøgende om måneden og 115.000 følgere på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce