Annonce
Ugeavisen Varde

Tina og Pernille kom i bedre form i fællesskab

Tina Farup Christensen og Pernille Brødsgaard har haft meget ud af at deltage i et forpligtende fællesskab i kampen mod for mange kilo og dårlig form. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Veninderne og naboerne Tina og Pernille deltog i et livsstilsforløb hos Emcare, de vandt gennem ugeavisen. Forløbet blev afsluttet forleden, og nu skal de to selv sørge for at holde den gode livsstil ved lige.
Annonce

Varde: - Det er helt vildt, hvad 12 uger kan gøre ved en, siger Pernille Brødsgaard, som sammen med veninden og naboen Tina Farup Christensen vandt et livsstilsforløb ved Emcare gennem Ugeavisen Varde i efteråret.

Det blev til 12 uger med både opture og nedsmeltninger og ikke mindst sult undervejs. Men også en ny indsigt i, hvad det kræver af dem hver især at holde fokus på en sund livsstil.

- Jeg kan godt huske, jeg følte mig virkelig sulten - især i begyndelsen. Men når jeg tænker tilbage på det, så har jeg jo faktisk ikke manglet noget. Men jeg skulle lære at spise i helt andre mængder, end jeg var vant til og så at få væsentlig flere grøntsager, siger Pernille Brødsgaard, som også har fundet en tilfredsstillelse i træningen.


Jeg har fået spolet lidt tilbage og kigget på nogle dårlige vaner, jeg havde fået. Jeg har taget magten tilbage.

Tina Farup Christensen


- Jeg føler mig godt tilpas og stærkere, og jeg vil virkelig gerne holde ved træningen, men det bliver nok på et andet plan, end vi har været vant til i dette forløb. Det har været helt skemalagt, og det har været super, for ellers kom jeg ikke af sted. Nu skal jeg til at styre det selv, det kan jeg godt være lidt nervøs for, siger Pernille Brødsgaard, som har meldt sig til Varde på Vægten for at holde fokus på den nye livsstil.

Annonce

Tag magten tilbage

Tina Farup Christensen er også godt tilfreds med resultaterne efter de 12 uger med fokus på kost og træning. Hun startede ganske vist med at blive helt trist over kostplanen, men den satte alligevel tanker i gang.

Tina Farup Christensen og Pernille Brødsgaard har været glade for forløbet. Det har været godt og en øjenåbner på forskellige punkter, blandt andet portionsstørrelser. Foto: Christine Aagaard-Kragh

- Jeg har fået spolet lidt tilbage og kigget på nogle dårlige vaner, jeg havde fået. Jeg har taget magten tilbage. Der var lige så stille gået "hver dag en fest" i den, og den går jo ikke. Man kan ikke bare spise og ikke røre sig, uden det koster noget, siger Tina, som gennem forløbet har fundet sine egne fokuspunkter og tricks til, hvordan det fungerer bedst for hende.

- For eksempel har jeg fundet ud af, at det fungerer godt for mig at lave mad til min familie, tage ned og træne og så komme hjem og lave noget sundt og lækkert til mig selv. Min familie gider ikke spise alle de grøntsager, jeg gerne vil have, og så er det egentlig nemmere at spise hver for sig. I hvert fald nogle dage om ugen, fortæller Tina.

Annonce

Fællesskab forpligter

Der er ikke blevet talt kalorier hjemme i køkkenerne hos Pernille og Tina under livsstilsforløbet. Men de lærte hurtigt, at der skulle mindre portioner på tallerkenerne, og man skulle ikke tage flere portioner, bare fordi det smager godt. En læring, de begge tager med i hverdagen.

Derudover har de også begge fået øjnene op for værdien af at forpligte sig til et fællesskab. Især når det kommer til træning.

- Det er let at udskyde træningen, hvis man ikke har en aftale. For i et familieliv er det let at sætte sig selv bagerst i køen, for at hverdagen kan hænge sammen, og de andre kan nå deres. Jeg ved ikke, om det er en kvindeting. Men det trumfer på en anden måde, når man har forpligtet sig, fremfor når det kun er en selv, man har en aftale med. Den er nemmere at aflyse, forklarer Tina.

Det har de opnået på 12 uger

Da U-vendingsforløbet begyndte i september, blev Tina og Pernille og resten af holdet hos Emcare testet ved en såkaldt AMRAP-test. Den går ud på, at man skal gennem en række øvelser og nå så mange runder af disse øvelser på tid. Ved forløbets start kunne Tina klare 8 runder og Pernille 7. Ved afslutningen i december kunne Tina klare 14 runder og Pernille 13. Så en klar forbedring på den fysiske form.

Derudover kan de begge mærke, at tøjet sidder anderledes og ikke så stramt, som det gjorde før. Der er sket en omfordeling, som Pernille siger, og Tina har konstateret, at hun ikke længere skal spænde bæltet så langt ud.

Tina og Pernille - de vigtigste erfaringer

  • Hver dag kan ikke være en fest. Yes, det er hyggeligt med et glas rødvin, men det kan ikke være hver aften. Og det er egentlig også okay.
  • Det kan noget, det med at forpligte sig over for andre. Man har sværere ved at aflyse.
  • 600 gram frugt og grønt om dagen er faktisk meget. Men det kan sagtens lade sig gøre.
  • Portionerne behøver ikke være med top, og en er faktisk nok. Man skal spise mindre, end man lige regner med. Også selvom det smager godt.
  • Der er ikke noget, der behøver være forbudt. Det handler om mængden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce