Annonce
Ugeavisen Vejen

Foden har kontakten til resten af kroppen

Langsomt, roligt og i en afslappet atmosfære får Susanne via tryk på fodballerne kontakt med det organ eller den muskel, hvor patienten har problemer.

Susanne Ravn fra Holsted holder sig helt opdateret inden for faget.

Zoneterapi og massage udført af stærke, følsomme, erfarne og kompetente hænder. Det er den ”vare”, der bydes på Hedevangen 41 i Holsted. Her har 39-årige Susanne Ravn på trettende år en klinik for alternativ behandling. Foruden zoneterapi og massage omfatter den akupunktur, men ”nåle-metoden” betegner hun som hjælpeterapi. Og ikke uden grund står der FDZ på et skilt ved hoveddøren. Det står for Foreningen af Danske Zoneterapeuter, og da Susanne samtidig er rap-godkendt – d.v.s. godkendt af Sundhedsstyrelsen, og der gives tilskud fra Sygesikringen Danmark og diverse sundhedsforsikringer - så holder hun konstant sine faglige kompetencer ved lige.
Her i sommer har hun eksempelvis på kursus i Odense i disciplinen muskulær zoneterapi. Det sker med udgangspunkt i ????(forfatterens navn??) kortlægning af alle kroppens muskler og påvisning af, at det er i fodbalderne, der skal trykkes med præcision for at behandle smerter i skulderen, ryggen, maven eller et andet organ:
- Det var et uhyre givende kursus, og det er da interessant, at fødderne ikke kun skal bære os fysisk igennem, men også er stedet, hvorfra meget andet klares, siger Susanne, hvis varemærke i klinikken er god tid og nul stress.
- Det er helt afgørende for et besøg her i klinikken, at vi har tid til at tale sammen i en god og rolig atmosfære – samtidig med at jeg giver zoneterapi og massage. Og langt de fleste behandlinger kombineres med massage, der i sig selv er både lindrende og afslappende.
De tre hovedkategorier i Susannes klinik er
1) Sygdomsrelateret behandling – eksempelvis migræne, forstoppelse, udefinerbar mavepine el. lign. Her benyttes klassisk zoneterapi,
2) Smerte- og muskelrelateret behandling – mod f.eks. smerter i ryggen eller nakken, har en frosset skulder, lide af museskaber el. lign.
3) Akutte skader – f.eks. en forstuvning, et smæld i ryggen, en iskias-nerve, der er kommet i klemme el. lign.
Heller ikke så sjældent hjælper Susanne folk med at få løst op på en livssmerte. Igen er det tiden og roen og viljen til at gå ind i problemet, der sammen med zoneterapi og massage hjælper en patient til at få styr på livet igen. Det kan være efter et dødsfald, i kølvandet på en kræftsygdom eller noget andet meget livsindgribende: Jeg kan naturligvis ikke helbrede en kræftsygdom, men jeg kan gøre noget ved bivirkninger af stråle- og kemobehandling. Og så er jeg til rådighed med min tid. Det oplever jeg ofte, at både patienter og deres pårørende fremhæver som et plus ved at komme her, siger Susanne, der har kunder primært fra lokalområdet, men i det hele taget fra hele Vejen Kommune og sydvestover mod Gredstedbro-Ribe kanten. En times behandling på Briksen hos Susanne koster omkring 400 kroner.

Susanne er klædt på til jobbet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce