Annonce
Ugeavisen Vejen

KE Fibertec fejrer 25-års jubilæum

Den 1. maj var det 25 år siden, at KE Fibertec blev grundlagt. Foto: PR
Maj markerer 25-året for grundlæggelsen af KE Fibertec. I dag sætter bæredygtigheden standarden i virksomheden.

Vejen: Den 1. maj var det 25 år siden, at KE Fibertec blev grundlagt efter et management buyout af to ledende medarbejdere, Henning S. Jensen og Carsten Jespersen, sammen med kapitalfonden Industri Udvikling A/S.

Selve fundamentet for udviklingen af tekstilbaseret ventilation går dog helt tilbage til 1963, hvor Keld Ellentoft påbegyndte produktionen af filterposer til industrien.

Fra at være en mindre dansk producent er virksomheden i dag verdens største producent af nicheprodukter inden for tekstilbaseret ventilation med cirka 135 medarbejdere i Danmark og rundt om i otte datterselskaber i Europa, USA og Asien.

Annonce

Rejsen frem til i dag har budt på løbende optimeringer og udvikling af produkter og processer med KE Fibertecs væveri og udviklingsafdeling i Vejen som centrum.

Bæredygtighed, teknisk knowhow og kvalitetsprodukter beskrives som grundfundamentet i KE Fibertec. En af de første grundsten til dette fundament blev lagt, da virksomheden i 1998 introducerede Win Vent 3D, der var det første online dimensioneringsværktøj. Det er senere blevet afløst af dimensionerings- og luftvisualiseringsprogrammet TBV Designer.

Bæredygtighed viser vejen

I 2012 blev en anden vigtig milepæl nået, da KE Fibertec blive certificeret efter bæredygtighedsstandarden cradle to cradle og fik godkendt Cradle Vent som verdens første bæredygtige ventilationskanal inden for denne standard.

Bæredygtigheden har efterfølgende præget tilgangen. I 2021 forventer KE Fibertec at blive certificeret i henhold til FN’s 17 verdensmål gennem Bureau Veritas. Ambitionen er at være CO2-neutral inden 2030.

Jubilæet markeres med en virtuel sammenkomst med alle medarbejdere fra alle divisioner i KE-gruppen med hensyntagen til alle lokale coronarestriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Ugeavisen Vejen

Rikkes positive tilgang til livet stammer fra opvæksten i Askov: Har sjældent oplevet så meget venlighed som i Dagli´Brugsen i Askov

Annonce