Annonce
Ugeavisen Vejen

Sommerferie: Her er 8 gode legepladser i Vejen Kommune

Rundt om i Vejen Kommune findes en række spændende legepladser. Nogle med temaer som Pippi Langstrømpe eller trolde - andre med mere kendte legeredskaber.

Holsted Å Park legeplads

I den nordlige del af Holsted bag den store parkeringsplads ved Fakta ligger Holsted Å Park legeplads. I det grønne område med Holsted Å rundt om sig ligger en helt ny legeplads, der har åens dyr som tema. Det sjoveste legeredskab er nok den 3 meter store gennemsigtige odder, som der kan klatres i, på og igennem eller kur ned ad knurhårerne. I dyreuniverset findes også blandt andet gynger, bro, klatrenet og balanceting. Der er desuden siddepladser og borde-bænkesæt.

Adresse: Østergade 1, Holsted.

Holsted Å Park legeplads. Foto: VisitVejen
Annonce

Legeplads ved Jels Søbad

Lige ved siden af Jels Søbad ligger en fin legeplads med klatreting, balanceting og masser af muligheder for at springe og hoppe - når børnene synes, at vandet er for koldt. Legepladsen ligger under mange store træer, så der er svalende skygge om sommeren. Det er gratis at benytte legepladsen, som er offentlig tilgængelig og bygget, så den opfylder gældende regler.

Adresse Jels Søvej 5C, Jels.

Legeplads ved Jels Søbad. Foto: VisitVejen
Annonce

Myretue Legeplads, Hovborg

Oplev myrernes verden på legepladsen i Klelund Dyrehave. Hele legepladsen er bygget med myrer i maxi-format, og du får en fornemmelse af deres verden. Den store myredronning holder øje med alle de små arbejdsmyrer, og hun giver en rutschetur.

Legepladsen ligger i Klelund Dyrehave, hvor der færdes en del vildt. Det har brug for ro og uforstyrrethed på udvalgte steder, og det er derfor vigtigt, at skovens gæster efterlever de angivne retningslinjer for færdsel og parkering. Der er adgang til dyrehaven fra kl. 6.00 om morgenen og til solnedgang. Legepladsen finder man ved at køre efter adressen Agerbækvej 6, 6682 Hovborg.

Adresse: Agerbækvej 4, Hovborg.

Annonce

Legeplads i Bække Anlæg

Lige i Bækkes sydlige udkant ligger en legeplads, hvor der er offentlig adgang. Her er legeredskaber, så der kan vippes, hoppes og klatres. Når man er i anlægget, så kan man også slå et smut forbi Havfruespringvandet og den lille sø, der ligger i anlæggets østlige ende. Ved legepladsen er der borde og bænke, så man kan nyde sin medbragte kaffe eller frokost, mens børnene leger.

Adresse: Søndergade 19B, Bække.

Legeplads i Bække Anlæg. Foto: VisitVejen
Annonce

Legeplads ved Rødding Centret

I forlængelse af parkeringspladsen bag Røddingcentret ligger en ny legeplads og aktivitetsområde. Legepladsen rummer helt nye legeredskaber til at klatre, svinge og snurre i. Området byder også trampolin og en fugleredegynge.

Legepladsen ligger sammen med madpakkehytte med faste borde og bænke, hvor man er velkommen til at have egen kaffe- eller frokostkurv med. Legeplads og spisehytte er til fri afbenyttelse, mens man kan leje udstyr til padelbane og minigolf, der ligger lige ved siden af legepladsen, i centrets reception eller Café Goma.

Adresse: Søndergyden 15, Rødding.

Legeplads ved Rødding Centret. Foto: VisitVejen
Annonce

Nymans Have, Pippi-legeplads i Vejen

Nymans Have er en legeplads tæt på Vejen bymidte, hvor Ingrid Vang Nymans Pippi Langstrømpe verden er temaet. Her finder du Pippi's abe, Hr. Nielson, den prikkede hest - i naturlig størrelse - og andre legeredskaber. Der er borde og bænke, hvor man gerne må sætte sig. Ingrid Vang Nyman var født i Vejen og voksede op her inden hun tog til Stockholm, hvor hun blev bedt om at lave illustrationerne til Astrid Lindgrens udødelige Pippi Langstrømpe.

Adresse: Grønhøjgade 8, Vejen.

Nymans Have, Pippi-legeplads i Vejen. Arkivfoto
Annonce

Holmeådalens Grønne Aktivitetspark, Hovborg

Holmeådalens Grønne Aktivitetspark er et hyggeligt sted til fælles aktivitet i familien, mens I holder ferie i Hovborg. Parken ligger langs en 1,5 km asfalteret og oplyst sti. Følg stien, og du er sikker på ikke at fare vild, og alle - uanset alder og interesse - kan bruge de forskellige aktivitetsmuligheder langs stien.

Stien ligger i byen, men har god udsigt til den smukke natur omkring Holme Å. Du kan f. eks. komme helt ned til engen, og hilse på det skotske højlandskvæg. I aktivitetsparkens område er plantet en del frugttræer, og er frugten moden, så er I velkomne til at smage.

Det er gratis at bruge aktivitetsparken, og du kan prøve disse ting undervejs: Legeplads, svævebane, sansebane, spil f. eks. på træstammer, multibane til forskellige typer boldspil og bålplads.

Adresse: Holmeåvænget 62, Hovborg.

Holmeådalens Grønne Aktivitetspark, Hovborg. Foto: Gitte Olsen
Annonce

Troldeparken og De syngende Sten, Vejen

Troldeparken og De syngende Sten ligger i Vejen Anlæg. Samme sted ligger en legepark og en lille skov med dådyr i indhegning, og her er masser af siddesteder. Det perfekte sted for en udflugt med især mindre børn.

Hovedindgangen til Troldeparken ligger ud for Østergade, og her møder I en idyllisk sø, der er fast tilhørssted for ænder. Ved søbredden og på en lille ø i søen står hyggelige troldeskulpturer parat til at sætte gang i fantasien. Trolden er vartegn for Vejen By og findes i mange udgaver rundt om i byen. Troldene er lavet på baggrund af forfatteren Birgit Bjerres børnebøger om troldene i Lerbjergskoven. Bag søen findes en lille voliere med fugle.

I 2013 blev en legepark i eventyrlig troldestil med blandt andet svævebane og troldeborg taget i brug. Legeredskaberne er bygget mellem træstammerne i skoven. Ved legepladsen findes både toilet og madpakkepavillon.

I Troldeparken er der en lille flok geder. Du må gerne give dem grønt - altså græs, mælkebøtteblade og sådan noget.

Stensamlingen ’De Syngende Sten’ finder du også i Vejen Anlæg. Den består af ca. 25 store og særprægede sten, der alle rummer væsner. Det kan være en hest, et får eller trolden. Der er også klatresten med faldunderlag, så børnene trygt kan udforske stenene.

Troldeparken ligger ca. 500 m fra Vejen bymidte, hvor I kan købe noget at spise og drikke. Der er gratis parkering.

Adresse: Fuglesangsálle 10, Vejen.

Troldeparken og De syngende Sten, Vejen. Foto: Vejen Kommune

Kilde: VisitVejen.dk

45 legepladser

I Vejen Kommune findes ca. 45 offentligt tilgængelige legepladser. Nogle drives af Vejen Kommune andre af grundejerforeninger, lokalråd eller andre foreninger.

Læs mere på: https://www.visitvejen.dk/visitvejen/se-oplev/hygge/legepladser

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Jubilar: Økonomichefen er familiemenneske med stort F

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Tennis på et skævt bord i Glejbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Gå en tur i digternes fodspor

Ugeavisen Vejen

Sommerferie: Familier drog på lejr med Dansk Folkehjælp

Ugeavisen Vejen

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Ugeavisen Vejen

Vejen Kommune i charmeoffensiv: Mangel på dagplejere får kommunen til at holde åbent hus

Ugeavisen Vejen

Guide til en svalende dukkert: Her kan du bade i trygge omgivelser

Ugeavisen Vejen

Anbefalinger fra biblioteket: Det ydre betyder meget

Ugeavisen Vejen

Guide: Her kan du nyde nattehimlen

Ugeavisen Vejen

På lejr: KFUM-spejderne havde en herlig sommerlejr

Ugeavisen Vejen

Kolbøtte: Sportshandleren er blevet livredder

Ugeavisen Vejen

Flere doser er klar: Mange ledige tider til vaccination i Vejen fra uge 29

Ugeavisen Vejen

Ny afsøgning på havnen: Politiet lånte vandsøgshund i eftersøgning af forsvunden Gesten-borger

Ugeavisen Vejen

Jobpatruljen besøgte 50 virksomheder: 14-årig arbejdede alene om aftenen

Ugeavisen Vejen

Shelters kom hurtig i brug: Flyveklub har fået 30.000 kroner fra Friluftsrådet

Ugeavisen Vejen

Tip til sommerlæsning: Tre danske historiske romaner man bliver klogere af

Ugeavisen Vejen

Aldi hjælper Red Barnet med at sende børn på sommerferie

Ugeavisen Vejen

Lokal landmand: Gesten-afdelingen skaber aktivitet og liv i området

Ugeavisen Vejen

Vejen Billedskole gør klar til efteråret

Ugeavisen Vejen

Ny terapeut: - Min passion er at hjælpe børn og unge, der er i mistrivsel

Ugeavisen Vejen

Lakserytteren kigger forbi Vejen

Ugeavisen Vejen

Sødmefyldt sommerlæsning: Tre tip til lette kærlighedsfortællinger

Ugeavisen Vejen

Sommerferie: Her er 8 gode legepladser i Vejen Kommune

Annonce