Annonce
Klumme

Flæskestegssandwichens ukronede gourmetkonge, Mr. Lee

Lih Chie Lee ses her på Isted Grill. Foto: Githa Schultz

Det mest hjertelige smil i Istedgades forretningsliv må tilhøre Isted Grills ejer Mr. Lee fra Taiwan.

Stedet har vel i de 40 år, det har ligget på Istedgade, altid været et takeaway for den ypperste flæskestegssandwich i byen. Og selvom han også kan mærke nedgangstider i omsætningen i forbindelse med corona, holder han ufortrødent åbent som altid. Godt skærmet og med coronahygiejnen i top.

Det old school menuskilt, der hænger på grilløen, er næsten lige så gammelt som butikken. Til gengæld er varerne altid lækre og friske med sprøde svær, og gennem årtier har forretningen været et familiedynasti, hvor hans to børn også har hjulpet til udover fru Lee.

Annonce

Hr. og fru Lee blev gift i en katolsk kirke i byen Tainan i Taiwan, inden de kom til Danmark i 1976. De åbnede Isted Grill i 1980. De bor også på Vesterbro og tager som regel på ferie i januar for at besøge familien i Taiwan, der tæller brødre, søstre og deres børn. Ellers kan turen gå til USA, hvor datteren bor. Desværre kommer de, ligesom alle andre, ikke afsted i 2021. 'Så bliver det næste år,' siger den optimistiske Taiwaneser.


Forretningen har holdt igennem tidens tand, forhøjede huslejer, økonomiske op- og nedture, men helt uden krig.

Githa Schultz


Overførselsindkomst eller corona-hjælpepakker har ikke været noget, som Mr. Lee har gjort sig i. I det hele taget har han altid klaret sig selv og passet sin biks, og han har heller aldrig klaget over sit liv. Derimod har han år efter år skåret den ene flæskesteg efter den anden med Taiwan-kniven til de sultne kunder. Stegt på den store plade, på med rødkål og andet tilbehør, ned i brødbollen over disken og næste! Men altid smilende og imødekommende.

Det er efterhånden blevet til godt 15 kilometer flæskesteg i de 40 år, der er endt som sandwich. Han sælger cirka otte meter flæskesteg om ugen. Men der er også andre lækre retter på menukortet - for hvad er en grill, med kinesiske rødder, uden forårsruller, der også er lige så lækre som flæskestegssandwichen hos Isted Grill.

Det er som om, at sloganet 'Istedgade overgiver aldrig' udmærket kunne passe på Isted Grill. Forretningen har holdt igennem tidens tand, forhøjede huslejer, økonomiske op- og nedture, men helt uden krig. Uden på nogen måde at pynte facaden eller ændre interiøret. Og de er stadig i godt humør, lattermilde og hjertelige efter 40 år. Det er den kærlighed, man kan smage i den gode mad.

Man kan heller ikke se, at Mr. Lee for længst har passeret de 60 år, og man kan heller ikke se, at han har spist for meget flæskesteg. Han elsker sin mad, spiser det selv og er sund og slank at se på og ved godt helbred. Han har heller ikke tænkt sig at gå på pension endnu. En meget flittig familie, må man nok sige, i et livslangt ægteskab i stegefedt og os.

I 2012 tog nogle Vesterbroere et Facebook-initiativ til at fejre Mr. Lee med sit livs omsætning i forbindelse med hans runde dag. 1300 personer havde tilmeldt sig, og Istedgade omkring Isted Grill var fyldt med en lang, lang kø. Han har længe været en afholdt mand på Vesterbro.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiet efterlyser 33-årig mand efter fængselsflugt

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Vesterbro

Erstatter Gasværksvejens Skole: Ny skole klar til skolestart 2024

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Mest læste

Seneste nyt

Annonce