Annonce
Viborg Nyt

Åbningsdato passede som fod i løbesko: Puster nyt liv i traditionsrig løbebutik

Områdeleder Karl Rasmussen havde sammen med sine kollegaer kalenderen fuldt booket, da Kaiser Sport og Ortopædi åbnede sin afdeling i Viborg. Foto: Morten Pedersen
4. marts åbnede Kaiser Sport og Ortopædi i Grønnegade 7 i Viborg, hvor Runners Corner tidligere lå. Genåbningen af detailhandlen passede lige, så løbebutikken kunne åbne efter planen.

Viborg: Da avisen kunne fortælle, at Kaiser Sport og Ortopædi var på vej til at åbne butik i Viborg, var der en vis usikkerhed forbundet med datoen. Ville Danmark åbne tids nok til, at planen om den 4. marts ville passe?

Men det gik. Detailhandlen genåbnede mandag den 1. marts, og dermed kunne åbningen af løbebutikken i Viborg tre dage senere realiseres.

- Vi har begge arme højt løftet. Vi er så glade for, at vi fik lov til at åbne til tiden og nu kan have kunder i butikken, lyder det fra den ene af ejerne af løbekæden, Jan Steinicke.

Jan Steinicke er en del af ejergruppen bag Kaiser Sport og Ortopædi. Pressefoto

Han kan dog også fortælle, at åbningen bærer præg af corona-situationen. For modsat en "normal" hverdag i Kaiser Sport og Ortopædi skal man have booket en tid, når man besøger butikken.

- Det har vi valgt, for at folk kan føle sig så trygge som muligt. Hvis man booker tid, så har man al den tid i verden, man har brug for, sammen med vores personale, siger Jan Steinicke, der videre kan berette, at hele dagen var fuldt booket torsdag, og at der er booket tider helt frem til onsdag i næste uge.

Annonce

Kvadratmeter kontra historie

Mens Jan Steinicke viser rundt i den nye Kaiser Sport og Ortopædi-butik, fortæller han om den urbane stil, der er anvendt i kædens nu fem butikker.

Der er spejle både ved siden af og over løbebåndet, som ligger bagerst i butikken. Foto: Morten Pedersen

Der er ikke afgrænsede prøverum, men derimod åbne "båse", hvor kunderne kan smide overtøjet og vende tilbage til med sko eller andet udstyr. Der er også et lounge-rum, hvor man kan vente på sin tur - og bagerst i butikken er der et løbebånd i et åbent spejlrum, hvor man kan få testet sin gå eller løbe-positur.

- Vi ser på symmetrien - om man går eller løber lidt skævt. Det ligger lidt afsides, så man kan være privat, men stadig opholder sig en del af butikken, siger Jan Steinicke.

Det mindre lounge-område, hvor man kan slappe af, mens man venter på betjening. Foto: Morten Pedersen

Han erkender, at det ikke er den største løbebutik, men der var ting, der vægtede højere, da man valgte placering.

- Vi kunne godt have tænkt os, at butikken var 70 kvadratmeter større. Men det betød også bare meget for os at overtage et sted, hvor der har været en traditionsrig løbebutik. Det er en kæmpe fordel, at byens borgere forbinder disse lokaler med løb. Så får vi i stedet det bedste ud af de kvadratmeter, vi har, siger Jan Steinicke.

Kælderen er lavet om til underetage, hvor der er klinik og værksted. Foto: Morten Pedersen

Går man ned ad trappen, er kælderen lavet om til underetage. Her har fysioterapeuten Johannes Kaluzny til huse i henholdsvis et klinikrum, hvor han kan undersøge kunderne, og et værksted, hvor han kan færdiggøre de specialindlæg, der måske skal til for at få den perfekte bevægelse.

Johannes Kaluzny finpudser et skoindlæg i det lille værksted under butikken. Foto: Morten Pedersen

En tid hos Johannes Kaluzny koster naturligvis ekstra, men ellers er priserne ikke højere hos Kaiser Sport og Ortopædi, lyder det fra Jan Steinicke.

- Det er en udbredt misforståelse, at vi er dyrere end andre sportsbutikker. Vi har rigtig meget fokus på hver enkelt kunde og bruger gerne ekstra lang tid på vores gæster. Men vores priser følger vejledende udsalg, så derfor koster løbeskoen det samme her som andre steder, fortæller indehaveren.


Vi kunne godt have tænkt os, at det var 70 kvadratmeter større. Men det betød også bare meget for os at overtage et sted, hvor der har været en traditionsrig løbebutik. Det er en kæmpe fordel, at byens borgere forbinder disse lokaler med løb.

Jan Steinicke, medindehaver af Kaiser Sport og Ortopædi


Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Årets hidtil bedste fredag

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Golfklubber holder åbent hus

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag TRX’en med i tasken

Viborg Nyt

Ny mand i spidsen for lokal bank

Viborg Nyt

Naturture med Jann Ribergaard

Annonce