Annonce
Viborg Nyt

Affaldsskjulere hitter efter ny national klimaindsats

Et eksempel på en affaldsskjuler, der er nem at vedligeholde. PR-Foto: XL-Byg.
XL-Byg i Viborg har oplevet en stor interesse for affaldsskjulere, efter man er gået over til to affaldsspande. I forlængelse af Danmarks nye affaldsplan kan vi ende med at få endnu flere spande.

Viborg: Regeringens nye affaldsplan betyder, at danskerne skal til at sortere deres private affald i ti forskellige dele. I Viborg deler vi allerede op i fire rum i to affaldsspande, men i fremtiden kan det være, at vi skal have en affaldsspand eller to mere. Det bliver politisk besluttet til sommer og implementeret i 2023.

- Det er jo ikke noget, der ligefrem pynter foran et velholdt eller nybygget hus, så vi har haft virkeligt travlt med at bestille affaldsskjulere hjem, siger Christoffer Larsen, der er butikschef ved XL-Byg Tømmergaarden i Viborg.

Affaldsplanen blev vedtaget i sommer 2020 og særligt i tiden herefter steg efterspørgslen voldsomt. Christoffer Larsen beretter om en stigning på mellem 300 og 400 procent

- Det eksploderede virkeligt på et tidspunkt, og vi forventer, at det fortsætter i år på den anden side af vinteren. Vi er klar med en række nye modeller, der kan bygges sammen med eksisterende hegnsløsninger og matche facaden på huset, siger Christoffer Larsen

Butikschef Christoffer Larsen fra XL-BYG Tømmergaarden Viborg beretter om en stigning på 300 til 400 procent i salget af skjulere til affaldsspande. PR-foto: XL-Byg

Hvis du overvejer at købe en affaldsskjuler til dine skraldespande, har Christoffer Larsen tre gode råd:

Annonce

1) Overvej design

Tænk affaldsskjulets design sammen med din have og dit hus. Mange går efter de praktiske modeller, der kræver minimalt vedligehold, men der er også andre løsninger at vælge mellem. Du kan for eksempel bygge affaldsskjulet sammen med et eksisterende hegn eller vælge en model med espalier til slyngplanter. Nogle placerer affaldsskjulet op mod et højbed i forhaven, det får skjulet til at skille sig mindre ud i højden. Og er du gør-det-selv-typen, kan du føre beklædningen fra dit hus videre på affaldsskjulet, hvilket giver et meget gennemført udtryk.

Annonce

2) Tjek størrelsen

Undersøg ved kommunen, om der er nye eller ekstra skraldespande på vej til dit område og bed om målene på spandene. På grund af den politiske aftale fra i sommer skal mange kommuner have nye skraldespande. De nye spande vil ofte være bredere end de gamle, og det er ærgerligt, hvis du køber og installerer et affaldsskjul, der efter kort tid ikke har plads til alle dine skraldespande, eller ikke er designet til at kunne udvides.

Annonce

3) Undersøg reglerne

Find ud af, hvor langt inde på din grund skraldespandene må stå, og hvordan adgangsforholdene skal være. Så får du også lettere ved at beslutte dig for modellen. Det er for eksempel flot med en helt lukket affaldsskjuler med låg, men der er ofte krav om, at man tager spandene ud af affaldsskjulet, når de skal tømmes, og er der langt ud til affaldsskjulet skal du overveje, om det bliver et irritationsmoment for dig i længden.


Det er jo ikke noget, der ligefrem pynter foran et velholdt eller nybygget hus, så vi har haft virkeligt travlt med at bestille affaldsskjulere hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Årets hidtil bedste fredag

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Golfklubber holder åbent hus

Viborg Nyt

Tag TRX’en med i tasken

Viborg Nyt

'Vi er Viborg' skal have ny formand

Viborg Nyt

Smil det smitter ikke

Viborg Nyt

Ny mand i spidsen for lokal bank

Viborg Nyt

Naturture med Jann Ribergaard

Annonce