Annonce
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Anders Kristensen
Annonce

I en tidligere klumme nævnte jeg kort, at man kunne komme med på en mordgåde med Viborg Museum. Det vil jeg gerne give endnu mere omtale, da det er en fantastisk mulighed for at blive en del af Viborgs spændende historie.

Frem til 30. august kan du opleve Viborg Museum på en ny måde. Der er nemlig mulighed for at gå en tur ind i Viborgs historie og løse en kendt mordgåde.

Den danske konge Erik Klipping blev brutalt myrdet i Finderup Lade, og den historie kender mange - men hvordan gik det egentlig til? Marsk Stig og otte andre adelsmænd blev dømt for forbrydelsen. men var de skyldige? Svaret gemmer sig i Viborgs domkirkekvarter, hvis du tør tage med som detektiv.

På denne tur vil I opleve danmarkshistorien på en ny, underholdende og legende måde, når den sande morder skal afsløres. Og I vil blive afkrævet mod, opfindsomhed og ikke mindst talent for at finde svaret.

Mordgådejagten starter foran den gamle Vestre Landsret ved Stænderpladsen i Viborg. Her får I information om turen. Herefter er det op til jer at knække koder, finde skjulte spor og samarbejde som familie, mens I bevæger jer igennem Viborgs smukke domkirkekvarter.

Turen er tilrettelagt for børnefamilier og tager cirka to timer. Hop ind på Viborg Museums hjemmeside, køb en tur og blive en del af Viborgs historie.

Viborg Museum står også for de mange byvandringer i Viborg, og er du til gode historier og godt øl, så tag på en "bryg og brosten" vandring. Læs mere på Viborg Museums hjemmeside.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.

Klummeskribent Anders Kristensen

Anders Kristensen er 56 år og har boet i Viborg i cirka 20 år. Anders er også kendt som "Kultur Anders" og er til dagligt ansat i Region Midtjylland, mens fritiden går med at arrangere kulturelle events, mindre koncerter i baggårde eller andre små utraditionelle oplevelser.

Anders Kristensen er aktiv som frivillige og er med i bestyrelsen for spillestedet Paletten og Egnsteater Carte Blanche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Annonce