Annonce
Viborg Nyt

Boligejere i Viborg skal betale mindre i boligskat

Bent Kohls, indehaver af Danbolig i Viborg, kan fortælle, at viborgenserne skal betale mindre i boligskat i 2021. Arkivfoto
Alle boligejere vil opleve ændringer i deres boligskat i det kommende år. For langt de fleste er der udsigt til besparelser, men for andre skal der graves dybere i lommerne. Nordea Kredit har regnet på, hvad ændringerne betyder for en gennemsnitlig boligejer i Viborg Kommune.
Annonce

Viborg: I Viborg Kommune kommer en gennemsnitlig boligejer til at betale 690 kroner mindre i ejendomsværdiskat og 150 kroner mere i grundskyld. Boligejerne opnår på den måde en samlet besparelse i boligskatten på 540 kroner i 2021.

Det viser beregninger lavet af Nordea Kredit på baggrund af oplysninger fra Skat.

- Alle boligejere slipper billigere i ejendomsværdiskat i 2021, da ejendomsværdiskattesatsen sænkes fra en procent til 0,92 procent, men da grundskylden samtidig stiger i 32 kommuner, er det ikke alle boligejere, der skal betale mindre, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit i en pressemeddelelse.

Annonce

Den største besparelse

Aftalen om at sænke ejendomsværdiskattesatsen blev indgået af et bredt flertal i Folketinget i maj sidste år og kommer alle boligejere til gode. På landsplan vil en gennemsnitlig boligejer opleve en besparelse på 970 kroner i ejendomsværdiskat, men der er stor forskel fra kommune til kommune.

- Overordnet set er det husejerne i kommuner med høje boligpriser, der får den største besparelse i kroner og øre, mens besparelsen er noget mindre i land- og yderkommunerne, siger Nordea Kredits boligøkonom Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

- Kommunerne med den største absolutte besparelse er således tæt besat af kommuner i og omkring København. Først på en 20. plads og en 36. plads kommer de første henholdsvis jyske og fynske kommuner med på listen. Viborg Kommune kommer ind på en 65. plads, siger hun.

Annonce

En glædelig nyhed

Boligejerne kan sagtens glæde sig over ikke at skulle betale nær så meget i ejendomsværdiskat i det kommende år, men da nogle boligejere har udsigt til en højere grundskyld, er det vigtigt at tage grundskylden med i beregningen.

- Boligejerne kan glæde sig over, at ejendomsværdiskatten falder, og at de ikke skal afsætte så mange penge til den post i budgettet. Men det vigtigste er, at boligejerne har fået overblik over deres samlede boligskat, så de kan planlægge deres budget, siger indehaver Bent Kohls fra Danbolig Viborg.

Regningen til ejendomsværdiskat indgår i boligejernes skatteopgørelse, og boligejerne får derfor glæde af den sænkede ejendomsværdiskattesats, fordi de får udbetalt lidt flere penge hver måned efter skat i det kommende år.

Samlet set er der otte kommuner, hvor en gennemsnitlig boligejer skal betale mere i samlede boligskatter i 2021. I de resterende 90 kommuner har boligejerne udsigt til en lavere boligskat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce