Annonce
Viborg Nyt

Corona-testcenter er sat op i Viborg

Fredag eftermiddag var man allerede i gang med at sætte teltene op på Vinkelvej. Foto: Niels-Christian Jönsson.
Parkeringspladsen ved handelsskolen har fra mandag den 27. april fungeret som testcenter, efter sundhedsministeriet har meldt ud, at 20.000 personer hver dag skal testes for corona-virus.
Annonce

Viborg: Sundhedsministeriet har meldt ud, at minimum 20.000 danskere skal testes for corona om dagen.

Fra mandag den 27. april har det være muligt at blive testet i Viborg og Herning. Region Midtjylland har således fået til opgave at finde yderligere to lokationer til testcentre i regionen, og her faldt valget altså på Viborg og Herning.

Dermed vil regionen nu have tre testcentre, da der allerede er et i Aarhus.

- Der kommer til at være fire "hovedtelte", hvor folk kan testes. To af dem bliver drive-in, og de andre to bliver til gående personer, siger direktør på præhospitalet, Per Sabro Nielsen om testcenteret i Viborg.

Testcenteret ligger på parkeringspladsen ved Mercantec på Vinkelvej 20. Udover hovedteltene vil der også være bitelte, toiletvogne og meget andet.

- Med målsætningen om 20.000 tests om dagen på landsplan betyder det, at der skal omkring 1200-1500 igennem hvert telt om dagen. Det bliver dog ikke et tal, som vi nærmer os i den første uge, siger Per Sabro Nielsen.

Fra mandag den 27. april, vil parkeringspladsen hos Mercantec være fyldt med telte. Her skal der nemlig være et corona-testcenter ligesom det i Odense. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Medicinstuderende skal uddannes

Per Sabro fortæller yderligere, at det bliver bioanalytikere og andet sundhedsfagligt personale, som de første dage vil være dem, der er på stedet for at teste folk.

- Men vi vil så uddanne blandt andet medicinstuderende, så de kan tage prøverne fremover, siger Per Sabro Nielsen.

Testcenteret er til dem, som ikke udviser symptomer på covid-19. Har man symptomer på virussen, så skal man stadig kontakte egen læge. Man kan dog ikke bare møde op ved testcenteret, man skal være blevet henvist eller indkaldt.

Opbygningen af testcenteret startede allerede fredag i sidste uge.

Annonce

Næstformand finder det fornuftigt

Tidligere har næstformand i Region Midtjyllands hospitalsudvalg, Ib Bjerregaard, udtalt, at han synes, det var oplagt at lave et sådant testcenter i Viborg.

- Når man skal have udvidet testkapaciteten på den måde, så synes jeg, det er fornuftigt at gøre det i Viborg. Især når man kunne finde pladsen, siger Ib Bjerregaard nu.

Samtidig fortæller næstformanden, at planen om uddannede medicinstuderende lyder ganske fornuftig.

- De har motivationen til at komme ud, og så betyder det jo samtidig, at sygehuset mister så få ressourcer som muligt, som kan lidt mere end bare teste for covid-19, siger Ib Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce