Annonce
Viborg Nyt

Fondsmillioner sikrer multisal

Lysningen i Overlund står færdig i sommeren 2023.
Nu er det sikkert og vist. Den nye skole i Overlund kaldet Lysningen skal rumme en multisal. Det er sikret med en bevilling på fire millioner kroner fra Lokale- og Anlægsfonden.

Overlund: Skole, foreninger, klubber og alle øvrige med tilknytning til Overlund kan nu glæde sig over, at den nye skole Lysningen også kommer til at huse en såkaldt multisal, der - som navnet mere end antyder - kan bruges til lidt af hvert.

Multisalen har længe været en del af det samlede skoleprojekt i bydelen, men dens fremtid har været afhængig af penge udefra. De er nu kommet. Lokale- og Anlægsfonden har netop besluttet at bevilge fire millioner kroner til salen.

Det er formanden for kultur- og fritidsudvalget, socialdemokraten Mads Panny, ganske godt tilpas med.

Annonce

- Med Lokale- og Anlægsfondens hjælp bliver multisalen til virkelighed, og vi får dermed realiseret den meget ambitiøse vision om at skabe et fælles samlingspunkt for alle, hvad enten man skal i skole, i idrætsforening eller til kulturelle eller sociale aktiviteter, siger han i en pressemeddelelse og føjer til:

Dermed får vi samtidig fuld valuta for kommunens store investering på 211 millioner kroner. Elever og personale får fantastiske rammer for undervisning, idrætsforeningerne får flere og bedre muligheder for at aktivere deres medlemmer - og alle andre borgere i bydelen får med Lysningen det mødested, som Overlund altid har manglet.

Tre rum

For år tilbage var det planen, at Mercantecs (nu tidligere) bygning på Vinkelvej 20 skulle danne ramme om en ny Overlund Skole og faktisk også en ny Rosenvængets Skole.

Den plan kuldsejlede, primært fordi det økonomiske fundament var usikkert, men undervejs i processen kom det også frem, at hele bydelen Overlund - herunder klubber og foreninger - følte sig lidt kørt ud af banen.

Det skulle undgås, da man besluttede at bygge Lysningen, og siden har lokalområdet da også i sjælden grad været involveret.

- Formand for Overlund-Hallen, Per Nielsen Elb, glæder sig på idrættens og de lokale foreningers vegne over, at ideen nu kan realiseres.

- Vi er endt med et rigtigt godt projekt med tre, meget forskellige, idrætsrum side om side: En traditionel idrætshal, en multisal med springgrav og plads til atletik samt en lille sal til de nye idrætsgrene. Hermed får vi alle realistiske ønsker opfyldt - og samtidig rummer projektet mulighed for en udbygning, hvis det med tiden bliver aktuelt. Nu skal vi ud at samle nogle millioner sammen til medfinansiering af multisalen og håber naturligvis på lokal velvilje, siger han.

Annonce

Lys

Multisalen får lysindfald ud mod hovedindgangen og det centrale skoletorv, og Lokale- og Anlægsfonden har også inspireret Viborg Kommunes rådgiver, Arkitema, til at indarbejde mere gennemsigtighed mellem multisalen og den lille idrætssal.

Multisalen giver mange nye muligheder og kan med tiden udvides til en fuld hal, hvis der kan skaffes finansiering.

Arkitekt Anna Hassel fra Lokale- og Anlægsfonden har fulgt processen med at gøre Lysningen til brugernes mødested:

- Projektet er et stærkt og spændende bud på, hvordan grænsen mellem skole og fritidsliv udviskes. Hele bevægelsesdelen i projektet er meget nuanceret og legende i sin tilgang og kommer til at have en bred appel. Den kreative værkstedsfunktion kan både dække skolebehov og fritidsbehov, siger hun.

Første spadestik til Lysningen er planlagt til at finde sted i maj næste år, og i august 2023 kan skolefolk, idrætsudøvere og alle andre borgere i Overlund tage de nye rammer i brug.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce