Annonce
Viborg Nyt

God nyhed til de læselystne: Nu kan man igen låne lige den bog, man vil

Nej, sådan bliver det desværre ikke lige med det første, men man kan bestille og afhente bøger og andre kulturelle tilbud. Arkivfoto: Morten Dueholm
Nu er det igen muligt for borgere i Viborg Kommune at reservere og afhente reserverede bøger, film, spil og musik på Hovedbiblioteket i Viborg og i Gudenåhuset, hvor Bjerringbro Bibliotek ligger.

Viborg: Det har været muligt før, og nu bliver det muligt igen - at bestille og afhente bøger, film, spil og musik på to af kommunens biblioteker.

Indtil nu har det i denne omgang været forbeholdt studerende og materialer til undervisningsbrug. Men nu udvides ordningen til igen at gælde for alle borgere.

Viborg Bibliotekerne er klar med en løsning, som gør det sikkert at afhente reserverede materialer på to af bibliotekerne i Viborg Kommune.

- Vi er glade for, at vi kan imødekomme den store efterspørgsel og interesse, der er for at reservere og afhente bøger, film og spil på biblioteket, siger biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

Annonce

Sikkerheden er på plads

Det er op til den enkelte kommune at vurdere, hvordan og i hvilket omfang udlån og aflevering kan foregå, og i Viborg er der opbakning fra politikerne til at give muligheden for alle borgere og ikke alene for studerende.

Sikkerhed og hygiejne er helt i top med ekstra rengøring, klare retningslinjer og ved at bibliotekspersonalet tilser, at afstandskravet på to meter overholdes. Der vil således kun være få mennesker på biblioteket ad gangen, og der er ikke adgang til andre materialer end dem, man på forhånd har reserveret hjemmefra. Både udlån og aflevering sker via selvbetjeningsautomaterne.

- Vi skal sikre, at aflevering og afhentning af materialer foregår uden smitterisiko, og det gør vi blandt andet ved at holde øje med at afstandskravet på to meter bliver overholdt og ved at minimere kontakten mellem personale og borgere, siger Britta Thuun-Petersen.

Man kan gå ind og reservere bøger i biblioteks-app’en eller på Viborg Bibliotekernes hjemmeside. Her kan man vælge at afhente sine reserverede materialer hos enten Hovedbiblioteket i Viborg eller i Gudenåhuset hvor Bjerringbro Bibliotek holder til.

Bibliotekets medarbejdere er klar til at hjælpe med at reservere og svare på spørgsmål i hele Viborg Bibliotekernes åbningstid på telefon 8787 3434 eller på mail viborgbibliotekerne.dk.

Se åbningstider for Bjerringbro Bibliotek og Hovedbiblioteket i Viborg på viborgbib.dk.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Annonce