Annonce
Viborg Nyt

Ingen køber ny bil på nettet: Bilforhandlernes store salgsmåned er lagt ned

Thomas Nikolaisen fra Dahl Biler sælger - på linje med sine kolleger - ikke mange nye biler for tiden. Januar er ellers normalt den bedste måned. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson
Selvom danskerne er blevet rigtig gode til nethandel, er der altså ikke mange, der køber ny bil på nettet. Dermed ser januar - der normalt er den bedste måned - ud til at blive den måske ringeste for bilforhandlerne.
Annonce

Viborg: Januar er normalt den helt store måned for bilforhandlerne med præsentation af nyheder og rigtig gode tilbud, der blandt andet præsenteres i store avisannoncer - og masser af mennesker i salgslokalerne, der ofte har haft ekstraordinært åbent.

Sådan er det ikke i år, hvor januar meget vel kan blive den måned, hvor der vil blive solgt færrest biler, for hvem køber dog en bil uden at have prøvekørt den?

Det er der ikke ret mange, der gør, lyder det fra forhandlerne, som jo ikke må have kunder i butikkerne. De må gerne rådgive kunderne og sælge bilerne over nettet, men de må ikke lade kunderne få en prøvetur, og så står de fleste mulige bilkøbere altså af, lyder det.

Annonce

Meget stille

En af dem, der er blevet ramt, er medejer af Dahl Biler Thomas Nikolaisen, der i tre uger i efteråret blev tvangslukket på grund af en byggesag.

- Ser man bort fra den trælse periode har hverken jeg eller andre bilforhandlere været specielt hårdt ramt, så på den måde skal vi jo ikke klage, men det er godt nok meget stille lige nu, siger Thomas Nikolaisen.

Han og hans ansatte fremviser da en del biler digitalt, ligesom de svarer på en del spørgsmål, men salg bliver det stort set ikke til.

- Det er altså de færreste, der ønsker at købe en bil, de ikke har prøvet at køre i, siger Thomas Nikolaisen.

Han forklarer, at man heller ikke må køre ud til en kunde og vise en bil frem, men at han håber, det bliver lavet om.

- Det er ved at blive nærmere undersøgt, men sådan er reglerne altså lige nu, siger Thomas Nikolaisen.


Det er altså de færreste, der ønsker at købe en bil, de ikke har prøvet at køre i.

Thomas Nikolaisen, bilforhandler


Annonce

Forstår kunderne

Heller ikke hos Lihn & Boi, der forhandler Toyota, er der rigtig gang i salget, og selvom det ærgrer Kent Boi, forstår han det sådan set godt, hvis han sætter sig i kundernes sted.

- Selvom mange flere er begyndt at handle på nettet, så er det nok de færreste, der handler for flere hundrede tusinde kroner på en gang, og specielt ikke når de ikke er helt sikker på, hvad det er for en vare, de køber. Det kan de jo ikke helt vide, når de ikke kan få lov at prøvekøre, selvom vi selvfølgelig gør, hvad vi kan med digital fremvisning og den slags, siger Kent Boi.

Han peger også på problemet med, at forhandlere jo ofte skal tage en brugt bil i bytte, når folk køber ny bil, og forhandlerne kan jo heller ikke tjekke og prissætte den brugte bil, som reglerne er nu.

Annonce

Uklare regler

Oven i alt bøvlet med corona-reglerne peger Kent Boi på endnu et problem, der er med til at sætte bilsalget i stå lige nu. Det handler om afgiftsregler.

- De nye afgiftsregler er ikke helt på plads endnu, så for visse modeller vil vi faktisk ikke kunne oplyse den nøjagtige pris, så selvom vi måtte modtage kunder i butikkerne, ville vores januarsalg næppe være så stort som vanligt. Ingen vil jo købe en bil, hvis de ikke ved, hvad den koster, siger Kent Boi.

Han er for øvrigt overbevist om, at de fleste bilforhandlere og importører vil stå klar med de normale januar-kampagner, lige så snart det igen vil være muligt at få kunder på besøg i butikkerne igen.

- Om det så betyder, at vi indhenter det manglende salg fra januar, og så længe det her nu varer, ja det må tiden jo vise, siger Kent Boi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce