Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Blomster og koncerter bryder corona-stilheden i Viborg og Bjerringbro

Anders Kristensen

Viborg: Nu er Danmark meget mere åben, foråret er på vej - og ikke mindst i Viborg og Bjerringbro vokser mange nye og spændende initiativer op af den frosne jord. Det er dejligt at se.

I Bjerringbro arbejdes der på torvet og langs åen med spændende ideer, og så er der planlagt en større bluesfestival i byen. Fredag den 4. juni åbner Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter med en dobbeltkoncert med Marie Frank og Moonjam, mens der i Viborg og andre byer på egnene pyntes op til forår.

I denne klumme vil jeg en sjælden gang sætte mig selv i spil. Ud af et særligt samarbejde under titlen "Sommerliv i Viborg", har Viborg Kommune, Viborg Kultur og Idrætsfond, (jeg) Kultur-Anders og ikke mindst Vi er Viborg ønsket at skabe liv i alle hjørner af byen.

Annonce

Med initiativet ønsker parterne at kickstarte livet i byen efter corona. Sommerliv byder på en lang række større og mindre oplevelser samt etablering af et spændende byrum på Hjultorvet i Viborg hen over sommeren.

Viborg Kultur og Idrætsfond står, med kæmpe opbakning fra hele byens erhvervsliv, bag en lang række gratis koncerter på byens torve. Her optræder en perlerække af danske musiknavne i perioden fra den 7. august til 30. oktober.

Vi er Viborg og undertegnede indleder sæsonen allerede lørdag den 8. maj, hvor en lang række mindre koncerter med fortrinsvist lokale musiknavne præsenteres i samarbejde med flere af byens restauratører. Læs mere på vierviborg.dk

Vi er Viborg og Viborg Kommune står også bag initiativet med at skabe et spændende midlertidigt byrum på Hjultorvet, hvor der bliver plads til leg for både børn og voksne. Et tiltag, der med stor succes blev søsat sommeren 2020, hvor Hjultorvet blev forvandlet til en oplevelsesoase med plads til afslapning, leg og nydelse.

Sommeren 2021 hæves det æstetiske ambitionsniveau for pladsen. En minigolfbane bliver det centrale element på Hjultorvet, og et loungeområde bliver det oplagte fristed for borgere og turister at tage et hvil, mens sandkassen inviterer til aktiv leg for de yngste.

Jeg håber at al den skaberkraft også vil smitte af på de mindre byer i kommunen, og som man kan læse i sommermagasinet ”Bloom”, som var med i sidst uges Viborg Nyt, så tilbyder jeg at hjælpe med mindre events, der hvor du bor - så tøv ikke med at kontakte mig.

Noget helt andet

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse i 2020, inviteres du til at synge alsang i Biblioteksparken den 5. maj klokken 17.00 og igen klokken 19.00. Fællessangskoncerten er gratis, men tilmelding er nødvendigt via viborgbib.dk

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.


Vi er Viborg og undertegnede indleder sæsonen allerede lørdag den 8. maj, hvor en lang række mindre koncerter med fortrinsvist lokale musiknavne præsenteres i samarbejde med flere af byens restauratører.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

De magiske væsner er flyttet ind på Hjultorvet - og man må gerne lege mellem dem

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Fire lokale projekter får støtte fra LAG Skive-Viborg

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

To klinikker er flyttet under samme tag i Viborg

Viborg Nyt

Klumme: Hvem møder dine børn på nettet?

Viborg Nyt

Vinger over Viborg 2021

Viborg Nyt

Fra centret og ud i hele kommunen: Sommerpas til børn har fået vokseværk

Viborg Nyt

Viborg Museum åbner dørene i den gamle landsretsbygning: Hør planer og status for det ny museum

Viborg Nyt

6200 cyklister triller ind i Viborg: DGI Hærvejsløbet melder om deltagerrekord

Viborg Nyt

Klumme: Tålmodighed og struktur

Viborg Nyt

Salt, sprød eller sød tand? Vi guider dig gennem Snapstings madboder

Viborg Nyt

Sur smiley: Pizzeria snød på vægten, og rengøringen haltede

Viborg Nyt

EM-succes giver logistiske problemer: Storskærm bliver formentlig flyttet

Viborg Nyt

Klumme: To slags pas giver børn og unge adgang til masser af oplevelser

Viborg Nyt

Trods mindre tilskud end ønsket: Viborg skal være julebyen

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Viborg Nyt

Hundredvis 'vendte tilbage til livet' til 80’er-nostalgi på Nytorv

Viborg Nyt

Legater til tvillinger fra Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

3300 har hørt far Anton råbe: "E….mil"

Viborg Nyt

Klumme: Hyldest til kvindelige former

Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Klumme: Bør livsstilsmedicin være en større del af vores sundhedsvæsen?

Viborg Nyt

Træt af bøffer? Læg disse fisk på grillen

Viborg Nyt

Afghanske vikinger afløser italiener på Gl. Skivevej

Annonce