Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Musikviften og Bjerringbro by Night

Kulturen i Viborg Kommune strækker sig vidt omkring. der er liv i de mindre byer med små arrangementer i kirker og kulturhuse. Gå endelig på jagt på Facebook eller i Viborg Nyt.

En ny rytmisk musiksæson med gode oplevelser står nu for døren i Bjerringbro - og som C.V. Jørgensen synger, så er der "næppe noget der swinger, som Bjerringbro by Night". Fredag den 24. september indledes Musikviftens 2021-22 program, og yderligere to koncerter i efteråret samt en i januar er på programmet. Blandt andet to koncerter hvor store danske kunstnere fejrer nogle af de største koryfæer, Bob Dylan og Stevie Wonder.

Programmet indledes med en koncert fredag den 24. september med Dissing & Las Band, der fortolker Bob Dylans sange i anledning af den store mesters 80 års dag i år. Det lyder som en god idé - og det er det! Bob Dylan bliver sunget og spillet af Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen. Dissing & Las Band stiller med et absolut tophold af musikere, når de, foruden sig selv, indtager scenen med Dan Hemmer på Hammondorgel og Jesper Elnegaard på trommer. Oplev denne unikke kombination af gamle toner i nye fortolkninger.

Annonce

"Der er altid en ny Dylan-sang at blive forelsket i, så den kærlighed når aldrig at ruste, og det at mærke publikums tilbageholdte åndedræt, eller glade suk og våde øjne holder os i den grad til ilden", siger trioen om det fortsatte arbejde med koncerterne.

Fredag den 29. oktober er der fejring af endnu et musikalsk koryfæ, når Benjamin Koppel Jazz Galla fejrer den måske mest ikoniske soulsanger og komponist, Stevie Wonder, der i 2020 fyldte 70 år. Denne gang har Musikviften allieret sig med Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter, hvor koncerten også finder sted.

En helt anden genre er på spil ved koncerten tirsdag den 16. november, når Dreamers’ Cirkus kommer på besøg i Viften - det skal du opleve. En sen nattetime i 2009 mødtes Ale, Rune og Nikolaj til en intens jamsession på Nørrebro Spilletræf. Det var kærlighed ved første tone, og et nyt band var født. De sidste 12 år har bandet taget publikum og anmeldere med storm gennem både rørende fortolkninger af traditionel nordisk folkemusik og deres egne originale kompositioner i trioen. Dreamers Circus’ musik trodser traditionelle genreklassificeringer af musik. Deres musik overskrider genrer og forsøger at åbne publikums fantasier og skabe små og store historier, der former billeder. Musikken tillader at drømme og tager publikum til nye spændende steder.

Noget helt andet: Jeg vil gerne slå et slag for Kulturnatten i Viborg. Fredag den 15. oktober - som optakt til efterårsferien - bliver der liv i flere af Viborgs kulturhuse, og spændende steder lukker porten op. Du kan i år opleve Odd Fellow logen helt indenfra og en operakoncert på Nytorv.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to app's Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.

Bob Dylan bliver sunget og spillet af Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen. Dissing & Las Band stiller med et absolut tophold af musikere, når de, foruden sig selv, indtager scenen med Dan Hemmer på Hammondorgel og Jesper Elnegaard på trommer.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Nu kan husejere betale tvungen gæld: Viborgensere skylder i snit 3.746 kroner

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

10 års jubilæum som chef i lokal brilleforretning

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Da Viborgs butikker gjorde oprør mod truslen fra vest

Viborg Nyt

Klumme: En udfordring der måske kan give mere sexlyst

Viborg Nyt

Orgelmatiné i Sortebrødre Kirke

Viborg Nyt

Oplev komikeren Geos "Søn af en psykopat"

Viborg Nyt

Tour de chambre: romankoncert på Skakbrættet

Viborg Nyt

Stort symfoniorkester spiller film-temaer

Viborg Nyt

Fortællinger om at blive far og det gode forældreskab

Viborg Nyt

Få testet hørelsen gratis

Viborg Nyt

Bellman-toner på Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

Ny sæson med seniordans i Egekværnen

Viborg Nyt

Home holder åbent hus-weekend

Viborg Nyt

Forestilling: To klovne – to virkligheder

Viborg Nyt

Guidet fælleslæsning på Viborg Bibliotekerne

Viborg Nyt

Korkoncert i Vestervangs Kirke

Viborg Nyt

Knus Kræft i Viborg gør det igen: Næsten seks millioner kroner samlet ind til alvorligt syge børn

Viborg Nyt

Klumme: Bellman-toner på Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

Klumme: Kæledyrsetik - hvem passer på hvem?

Viborg Nyt

Klumme: Forlæng livet med styrketræning

Viborg Nyt

Der er plads til selvironi, når de største boyband-hits bliver til musical i Tinghallen

Viborg Nyt

Margit sad ved kassen, og Vivi passede opvasken, da A-Z åbnede for 30 år siden

Viborg Nyt

750.000 kroner til Viborgs nye, eksperimenterende teater: - Det er en bekræftelse på, at vi er på rette vej

Annonce