Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Vi kan bruge hinanden meget mere

Viborg: I forbindelse med befrielsesdagen og frihedsbudskabet blev der i sidste uge afholdt alsang i Bibliotekshaven. Her fik publikum indblik i en sang af forfatter Pia Juul - den handler om genforeningen, åbenhed, grænsedragninger og vores forståelse af, hvad sandheden og åbenhed er eller kan være. Pia Juuls tekst stiller spørgsmål, og jeg tænkte, om vi er åbne nok over for hinanden, og om ikke vi kunne bruge hinanden meget mere her i Viborg - eksempelvis i kulturlivet. Og ja, det synes jeg bestemt, vi kan og skal.

Det første vers lyder:

Hver dag en ny dag, hver dag en gave

Annonce

Se dig omkring

Vil du dele din blomstrende have

Med andre eller slå ring

Om dig selv og dit liv og din verden?

Vil du åbne eller lukke

Vil du slukke håbet

Eller slå bro?

Pia Juuls sang "Hver dag en ny dag" er en påmindelse om den fredelige genforening og sameksistens i grænselandet, men den rækker også ud til dig og mig og spørger, hvordan vi vil overlade samfundet til dem, der kommer efter os? Hvordan vil vi skabe fred? Vil vi åbne eller lukke os?

I Viborg midtby vil der hen over sommeren være en del kulturelle events. De er kommet op at stå via samskabelse mellem private borgere, artister, Vi er Viborg og det private erhvervsliv, men der er mange flere muligheder for dig, der har et ønske om at skabe noget liv, en koncert eller andet.

Er du ung kan du tage ned på Borgerhuset Stationen og kontakte Bastian, som gerne vil i dialog med unge ildsjæle. På Biblioteket er man meget åbne over for nye inputs, og i De Frivilliges Hus er der ofte rum for at udvikle nye ideer for at fremme fællesskabet.

Har du en ivrig pen eller et dansetalent så besøg kulturskolen. Har du en ide til nye initiativer så tjek den lokale foreningsguide her i Viborg Nyt og spørg dig omkring. Der er også brug for frivillige kræfter til det kommende Snapsting, Viborg Animationsfestival eller en anden event.

Det er tit de sjove ideer, som giver skaberkraft, så spørg den lokale husmorforening, biblioteket eller musikforeningen om et møde over en kop kaffe. Så tror jeg vi får et bedre liv, en bedre by. Jeg vil gerne åbne op for dialog og dele idéerne. Har du en ide, der er uforløst, så kom med den - der er åbne arme alle steder.

Jeg håber at al den skaberkraft, der er i de mindre bysamfund i foreninger, som ikke kender hinanden og samarbejder, vil møde hinanden. Spørgsmålet er, vil du åbne eller lukke, vil du slukke håbet eller slå bro.

Noget helt andet

På Viborg Bibliotekerne elsker de at skabe gode oplevelser i de mange fantastiske naturområder, vi er omgivet af. En smuk gåtur i skoven og en spændende snak om gode bøger gav dem en idé, og nu vil de gerne invitere dig med i skoven. I Kristi Himmelfartsdagene kan man komme med på en lille rejse op gennem den danske litteraturhistorie i smukke Undallslund Plantage.

Har du gået mange ture, mens landet har været lukket ned? Eller har du måske haft svært ved at komme ud ad døren? Viborg Bibliotekernes litterære vandretur et sjovt og lærerigt alternativ til en almindelig tur i skoven - uanset om du har brug for nye inputs på gåturen eller bare et konkret mål at gå efter. Den giver både sved på panden og sætter gang i hjernevindingerne, for vi har selvfølgelig sørget for et par små udfordringer undervejs. Vil du med så kontakt Viborg Bibliotek.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu.


Det er tit de sjove ideer, som giver skaberkraft, så spørg den lokale husmorforening, biblioteket eller musikforeningen om et møde over en kop kaffe. Så tror jeg vi får et bedre liv, en bedre by.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

De magiske væsner er flyttet ind på Hjultorvet - og man må gerne lege mellem dem

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Fire lokale projekter får støtte fra LAG Skive-Viborg

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

To klinikker er flyttet under samme tag i Viborg

Viborg Nyt

Klumme: Hvem møder dine børn på nettet?

Viborg Nyt

Vinger over Viborg 2021

Viborg Nyt

Fra centret og ud i hele kommunen: Sommerpas til børn har fået vokseværk

Viborg Nyt

Viborg Museum åbner dørene i den gamle landsretsbygning: Hør planer og status for det ny museum

Viborg Nyt

6200 cyklister triller ind i Viborg: DGI Hærvejsløbet melder om deltagerrekord

Viborg Nyt

Klumme: Tålmodighed og struktur

Viborg Nyt

Salt, sprød eller sød tand? Vi guider dig gennem Snapstings madboder

Viborg Nyt

Sur smiley: Pizzeria snød på vægten, og rengøringen haltede

Viborg Nyt

EM-succes giver logistiske problemer: Storskærm bliver formentlig flyttet

Viborg Nyt

Klumme: To slags pas giver børn og unge adgang til masser af oplevelser

Viborg Nyt

Trods mindre tilskud end ønsket: Viborg skal være julebyen

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Viborg Nyt

Hundredvis 'vendte tilbage til livet' til 80’er-nostalgi på Nytorv

Viborg Nyt

Legater til tvillinger fra Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

3300 har hørt far Anton råbe: "E….mil"

Viborg Nyt

Klumme: Hyldest til kvindelige former

Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Klumme: Bør livsstilsmedicin være en større del af vores sundhedsvæsen?

Viborg Nyt

Træt af bøffer? Læg disse fisk på grillen

Viborg Nyt

Afghanske vikinger afløser italiener på Gl. Skivevej

Annonce