Annonce
Viborg Nyt

Kundefremgang trods kæmpe renovering: De er nok lidt nysgerrige

Købmand Søren Greibe kunne tidligere på året se ombyningen for sig på papir. Nu kan de i den grad ses i butikken selv. Arkivfoto: Morten Pedersen
Meny på Fabrikvej er i fuld gang med en totalrenovering, hvilket normalt kunne holde kunderne væk. Men selvom halvdelen af butikken er lukket ned, er flere kunder end nogensinde før gået igennem kasseapparaterne.
Annonce

Viborg: - Ja, vi skal ind den her vej.

Købmand Søren Greibe tager imod i Meny på Fabriksvej, da Viborg Nyt har lagt vejen forbi for at se, hvordan det går med ombygningen for et tocifret millionbeløb.

Og det går ganske fremragende, lyder det.

Halvdelen af butikken er godt nok lukket ned, mens 25-30 arbejdere dagligt river ned, trækker ledninger, bygger op, spartler og maler. Og man skal ind den omvendte vej af, hvad man plejer. Men det kan man lige så godt vænne sig til.

- Vi vender kundestrømmen, så man nu går ind denne vej, fortæller Søren Greibe.

Processen har været i gang i cirka to en halv måned, og som man bevæger sig gennem butikken, kan man se skilte, som hjælper kunderne til at finde frem til de rigtige steder med de rigtige varer.

Tidligere har Viborg Nyt skrevet om den gennemgribende renovering, så det vil vi ikke bruge alt for meget spalteplads på her. Der er ingen tvivl om, at Meny er godt på vej til at blive en bedre og mere tidssvarende butik, der samtidig vil få et endnu større udvalg, der blandt andet byder på mere end 800 forskellige vine med vinbar, et af Midtjyllands største udvalg af specialøl, en ”drive through” delikatesse, hvor man kan hente kød og andet direkte fra parkeringspladsen, en stor frugt- og grøntafdeling, en ny osteafdeling og en Rynkeby-shop, hvor ungerne kan få saft, mens forældrene handler.

Alt sammen noget, der skal være med til at forbedre oplevelsen som kunde. Men lige nu betyder det altså, at butikken roder voldsomt.

Paradoksalt nok har det ikke kostet på omsætningen.

- Der har ikke været én eneste klage under forløbet. Det er lidt unormalt med sådan en byggeproces, men vi har faktisk vækstet på kunder i perioden, siger Søren Greibe og fortsætter:

- Folk er nok lidt nysgerrige og synes, at det er spændende at følge med i. Vi gør også meget ud af at informere om alt, hvad der sker på Facebook, så kunderne er opdateret på processen.

Annonce

Ros til medarbejdere

Købmanden har samtidig stor ros til de ansatte i Meny. De har ifølge Søren Greibe en stor del af æren for, at ombygningen overhovedet er blevet sat i gang.

- Det er mine fantastiske medarbejderes hårde slid og vilje til at ville butikken og kunderne, der gør, at vi har opnået at få så stor en pose penge til at modernisere for (fra Dagrofa, virksomheden bag Meny, red.).

- Medarbejderne knokler hver dag for deres butik, og det er fedt at være chef for så engagerede medarbejdere. De glæder sig lige så meget som mig til at vise den nye butik frem, og fortsat at give kunderne en oplevelse, når de er ude at handle.

Planen har hele tiden været at have alt på plads efter sommerferien, og den plan ser ud til at holde.

- På det tidspunkt regner vi med at have alt ned til den sidste vare på plads. Vi vil gerne have et apotek op at stå, og det er ikke sikkert, at det er på plads der, men det kan vi leve med. Så må det komme senere, slutter købmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce