Annonce
Rundt om Viborg

Landsbyer kan søge om penge: Støtte til alternative byfester

Mette Nielsen forventer, at der bliver rift om pengene i puljen til alternative byfest-aktiviteter. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Viborg Byråds landdistriktsudvalg har afsat en pulje til at støtte arrangementer, der holdes i stedet for byfesterne i mindre byer og landsbyer.
Annonce

Viborgegnen: Landsbyer og mindre byer i Viborg Kommune samler hver sommer totalt set i tusindvis af mennesker til de lokale byfester. Det bliver ikke til noget i år, hvor byfesterne er aflyst på grund af restriktionerne for at begrænse corona-smitte. I stedet er Viborg Byråds landdistriktsudvalg nu klar med en hjælpende hånd.

Landdistriktsudvalget har afsat en støttepulje på 300.000 kroner. Fra puljen kan borgerforeninger søge om støtte til arrangementer og booking af for eksempel et band og anden underholdning frem til den 31. december i år, eller til at puljen er løbet tør.

Arrangementerne, der kan få støtte, er aktiviteter, der kan minde om byfester, men naturligvis overholder sundhedsmyndighedernes regningslinjer. Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget, fremhæver, at der er god brug for aktiviteter, der kan træde i stedet for byfesterne. Blandt andet fordi byfesterne sædvanligvis er en solid indtægtskilde til foreningslivet i landsbyerne.

- Vi står i en helt særlig situation, som blandt andet betyder, at landsbyboerne går glip af de traditionsrige byfester, som de normalt glæder sig til hele året. Derfor vil vi gerne støtte alternativer, som kan skabe ny energi i de lokale fællesskaber og hjælpe de borgerforeninger, der er trængte på økonomien, siger hun.

Annonce

Stor interesse for puljen

Mette Nielsen har en forventning om, at der bliver rift om puljen, og at pengene hurtigt kan blive brugt.

- Jeg har allerede fået adskillige henvendelser fra landsbyer, der er interesserede i at søge om støtte. Jeg tænker, at pengene bliver fordelt efter først til mølle-princippet, og at de kommer til at gå som varmt brød. Allerede kort tid efter at vi havde truffet beslutningen, fik jeg den første henvendelse om muligheden for at søge om støtte, fortæller hun.

Støttepuljen er for aktiviteter, der holdes fra sommerferien og frem til den 31. december. Borgerforeningerne får direkte besked om, hvordan man søger om penge fra puljen. En borgerforening eller et forsamlingshus kan få op til 15.000 kroner til at engagere underholdning eller til at holde et arrangement. Det er en betingelse, at arrangørerne som minimum selv finansierer 25 procent af udgiften.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Den anden MeToo-bølge er over os…

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Dracula i Viborg Musiksal

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Forestilling: O Sole Mio

Viborg Nyt

Koncert med Mathilde Falch og band

Viborg Nyt

Byens nye bænke er på plads

Viborg Nyt

På Viborg Teater: Emma ude af takt

Viborg Nyt

Kan der være for meget kultur?

Viborg Nyt

Intimkoncert på keramikværksted

Viborg Nyt

Jubilæum hos lokal VVS'er

Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Annonce