Annonce
Viborg Nyt

Langt flere katte i danskernes hjem

Der er kommet langt flere katte i de danske hjem - det kan ses på antallet af katteforsikringer, som er eksploderet i 2020. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Som vi skriver på side 14-15 i Viborg Nyt denne uge, er der kommet masser af nye hunde i de danske hjem under corona-krisen - men det er ikke de eneste firbenede, der har oplevet en øget interesse.
Annonce

Danmark: I takt med corona-smittekurvens stigning har salget af katte haft samme opadgående tendens. Mange danskere har brugt corona-tiden på at udvide familien med en eller flere katte.

Det viser en ny opgørelse fra dyreforsikringsselskab Agria Dyreforsikring, hvor 2020 har resulteret i en stigning på forsikringer til killinger (under fire måneder) på cirka 70 procent. Samtidig er det samlede nysalg af sygeforsikring til katte og killinger steget med 48 procent i 2020 i forhold til 2019.

- De fleste danskere ved godt, at det er en stor beslutning at få et kæledyr. Corona har medført, at flere danskere opholder sig mere hjemme. Vi er kommet ned i tempo, og det har åbnet op for lysten til at få kæledyr. Med hjemmearbejde og flere i familien hjemme til hverdag, ser mange det som en mulighed for at komme godt fra start med det nye familiemedlem, der kan nyde godt af lidt ekstra opmærksomhed i en corona-tid, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

- Det er positivt, at de nye katteejere prioriterer sygeforsikring af deres katte, da det vidner om en oprigtig interesse for katten. Også efter corona-tiden. Med en sygeforsikring får man hjælp til dyrlægeudgifter, hvis katten bliver syg eller kommer til skade. Vi håber, at det er et symptom på, at kattens værdi nu er stigende i det danske samfund - en udvikling, der forhåbentlig vil fortsætte.

Annonce

Populære huskatte

Det er ikke kun racekattene, der er populære. Huskatte får også nye hjem, hvor Agria kan oplyse om en stigning i salg af sygeforsikring til netop huskatte med over 30 procent sammenlignet med 2019.

- Vi har mærket markant større interesse for at få kat end nogensinde før, udtaler Rikke Lee, direktør for Dyreværnet og fortsætter:

- Og fordi vi jo i årevis har haft rigtig mange killinger og katte til adoption, er det jo en velkommen trend. Men jeg kan godt blive bekymret for, om interessen holder ved. Mange katte lever jo, til de er over 15 år - og det er lang tid at forpligte sig. Også økonomisk.

En undersøgelse fra Xtreme i 2020 viser, at 16 procent af katteejere i Danmark har tegnet en sygeforsikring. Men der er alligevel fremgang. I 2016 var det kun 11 procent ifølge Yougov.


De fleste danskere ved godt, at det er en stor beslutning at få et kæledyr. Corona har medført, at flere danskere opholder sig mere hjemme. Vi er kommet ned i tempo, og det har åbnet op for lysten til at få kæledyr.

Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce