Annonce
Viborg Nyt

Latinerly rydder op inden åbning: Smider mad og drikke for 100.000 kroner ud

Latinerly gør klar til genåbningen - men indehaver Nils Holm ved ikke præcis, hvornår restauranten byder gæsterne velkomne igen. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Det har været en dyr omgang at holde lukket i fire måneder for landets restauranter. Ud over manglende indtægter er store mængder mad og drikke smidt ud i stedet for at blive serveret.

Viborg: Hvis du elsker øl, så kig væk nu… Her kasserer vi lige 910 liter fadøl.

Sådan skrev medindehaver af Latinerly, Nils Holm, på Facebook, med tilhørende billeder af masser af fustager, der bare ventede på at blive sendt ud i håndvasken.

- Ja, når vi åbner for en fustage, kan det holde sig i fire-fem uger. Så det øl er for længst blevet for gammelt, fortæller Nils Holm videre, da avisen får kontakt til ham.

Annonce

Og det er meget mere end bare øl, der ryger ud i øjeblikket. Latinerly er i gang med at rydde op, så man kan gøre klar til den snarlige åbning af restaurationsbranchen.

- Selv de få ting, vi har på frost, er røget ud. Vi har nok smidt væk for 100.000 kroner af mad og drikke, siden vi lukkede ned den 10. december klokken 16. Det er jo fire måneder siden nu, konstaterer Nils Holm.

Nils Holm vurderer, at Latinerly har smidt mad og drikke ud for 100.000 kroner siden nedlukningen i december. Foto: Johnny Pedersen

Sammen med resten af landets restauranter kan Latinerly åbne den 21. april for udendørs servering. Men indehaveren vil ikke garantere, at restauranten åbner før den 6. maj - eller hvornår det nu bliver, at man må servere indendørs.

- Vi ved jo, at selvom temperaturen i april kan nå op på 20 grader i løbet af dagen, så falder den til fem grader om aftenen. Vil folk så sidde ude og spise?, spørger han retorisk.

- Derfor ved vi heller ikke, om vi åbner til at starte med. Med det samme, vi vælger at åbne, siger vi også nej til kompensationsordningerne. Og jeg forudsiger store udfordringer, hvis alle genåbner på én gang, og leverandørerne skal kunne følge med, når alle vil have friske varer, siger Nils Holm.

Ikke desto mindre kribler det i restauratøren for at komme i gang igen.

- Vi glæder os da helt vildt, og vi har savnet vores gæster. Man får nærmest dårlig samvittighed af at gå derhjemme, og lige nu er det stilhed før stormen. Jeg har TV2 News kørende i baggrunden hele tiden for at følge med i, om der sker noget breaking i forhold til, hvad vi må og ikke må. Vi afventer stadig i spænding, hvad vi præcist må og ikke må, og det er frustrerende, siger Nils Holm.


Selv de få ting, vi har på frost, er røget ud. Vi har nok smidt væk for 100.000 kroner af mad og drikke, siden vi lukkede.

Nils Holm, medindehaver Latinerly


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce