Annonce
Viborg Nyt

Når Danmark åbner HELT op: Viborg Bryghus serverer gratis fadøl på Nytorv

Viborg Bryghus-direktør, Kasper Nielsen, håber på at kunne invitere alle viborgensere til Nytorv i løbet af efteråret. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ingen ved, hvor lang tid der går, men når Danmark atter er klar til at åbne op for helt store forsamlinger, vil Viborg Bryghus trille en ølvogn ind på Nytorv, hvorfra man vil lange fri fadøl over disken.
Annonce

Viborg: Man kan næsten se det for sig. Et myldrende Nytorv badet i den lune sol, akkompagneret af muntre sommertoner fra omkringstående højttalere og glade viborgensere dansende i flok om en centralt placeret ølvogn fra Viborg Bryghus.

Et sceneri, som kan synes langt væk, men det betyder ikke, at det ikke skal realiseres. I hvert fald ikke hvis det står til direktør for Viborg Bryghus, Kasper Nielsen.

Grundet corona-krisen har bryghuset ikke skudt ligeså meget af den årlige påskeøl - Påske Bocken - afsted, som det plejer, og da det vil være helt galimatias at hælde god øl i håndvasken, inviterer Kasper Nielsen og kompagni alle viborgensere på Nytorv til gratis påskeøl på fad.

Men først når Danmark er åbnet helt og aldeles op.

- Alle, som har lyst til at være med, skal have mulighed for det. Vi vil gerne lave noget, som er for alle. Unge, ældre, par. Vi vil favne bredt, og det håber vi, at vi kan gøre med det her, fortæller direktøren.

Men han er samtidig fuldstændig klar over, at et arrangement som dette kan have lange udsigter.

- Vi håber på, at vi kan få lov engang i efteråret, men nu må vi se, lyder det håbefuldt.

Grundet de mange aflyste påskearrangementer har Påske Bocken ikke solgt lige så godt, som den plejer. Foto: Danni Kristensen
Annonce

Donationer vælter ind

I en video på Viborg Bryghus' Facebook-side, som i skrivende stund er blevet set i omegnen af 5000 gange, åbner Kasper Nielsen op for donationer, som skal være med til at finansiere den fremtidige festlighed, og der har vist sig at være god opbakning fra både nye og gamle bekendte af huset.

- Der er samlet lige knapt 8000 kroner ind, og det viser os, at vi har mange trofaste støtter. Derudover kan jeg se, at vi også har ramt nogle, som ikke er blandt vores normale støtter. Vi gør det her for at få nogle penge ind for det påskeøl, vi ikke kan få afsat, og så vil vi gerne give noget tilbage til viborgenserne. Jo flere penge vi samler, jo mere øl kan vi tage med, siger Kasper Nielsen, som samtidig kan glæde sig over, at bryghuset har klaret sig fint igennem marts trods den alarmerende corona-situation.

- Det er jo ikke sådan, at vi slet ikke har solgt påskeøllen. Vi har afsat en del til arrangementer langt ude i fremtiden, men private har også hentet fustager hjem til sig selv - nogle har endda brugt dem til havedage og så videre, fortæller han.

Med corona-dynen liggende over sig blev Viborg Bryghus nødt til at tænke kreativt for at holde forretningen i hævd. Kasper Nielsen begyndte for mere end en måned siden at levere bestilt øl til viborgenserne, og i den forbindelse har Påske Bocken ligeledes været i høj kurs.

- Vores leveringskoncept har været en stor succes. Vi omsatte faktisk mere i marts i år end sidste år, men der skal man have for øje, at det ikke er en specielt stor måned for os, så det betyder ikke så meget.

- Vi bliver for alvor ramt fra nu af, og indtil verden bliver normal igen, siger Kasper Nielsen med henvisning til sommerens store arrangementer, som alle er faldet på stribe.

Annonce

Vil ramme hårdt

Snapsting, Fyrværkerifestival, Hærvejsmarchen, Viborg FF's oprykningsræs.

Med aflysninger af alverdens arrangementer, som normalt får fadøllene til at flyde, går Viborg Bryghus en svær tid i møde. Sommermånederne er normalt de helt store omsætningsbaskere, men det bliver ikke tilfældet i år.

- Vi kommer til at mangle 40-50 procent af vores omsætning. Det kan vi ikke lave om på, erkender Kasper Nielsen, som dog glæder sig over det boost, som leveringssalget har givet.

- Vi har solgt markant flere flaskeøl i marts i år end sidste år. Det redder selvfølgelig vores måned, men med det, vi kommer til at miste på fadølssalg fra nu af og til efteråret, så skal vi godt nok sælge mange flasker for at hente alt det, vi taber, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce