Annonce
Viborg Nyt

Ny butiksbestyrer i Viborgs 'loppe-supermarked': Der skal ryddes op mentalt og fysisk

Lotte Lauritsen er ny butiksbestyrer i Takenow i Viborg. Foto: Morten Pedersen
Der er en ny daglig leder i Takenows genbrugsbutik i Viborg, som ifølge den nye chef trænger til en gevaldig opstramning. Hun kommer fra en lignende forretning i det nordjyske. Den gik konkurs i 2021.

Viborg: Der er sket mange skift i Lotte Lauritsens liv.

Siden den 46-årige nordjyde kom ud på arbejdsmarkedet, har hun uddannet sig som kok, social- og sundhedshjælper samt butiksassistent. Hun har været med til at starte en dametøjsbutik op i Nibe. Haft sin egen børnetøjsbutik. Været headhuntet til en lægeklinik, hvor hun skulle få gang i "butikken" - samt været ansat hos energiselskabet Norlys.

Alt dette mens hun har været alene med sine to døtre, efter hendes mand døde i en tragisk trafikulykke, da hendes yngste pige var spæd. Først for to år siden fandt Lotte Lauritsen igen en mand i sit liv.

Annonce

I dag er de to piger blevet 22 og 15 år, og Lotte Lauritsen føler sig klar til at tage et job udenfor det nordjyske område, der ellers hidtil har været hendes hjemmebane.

Lotte Lauritsen kender til konceptet i Takenow, da hun kommer fra en lignende butik i Nørresundby, som gik konkurs i 2021. Foto: Morten Pedersen

Senest har hun været ansat som butiksbestyrer hos Takenow i Nørresundby. En butik, der i 2021 gik konkurs, to år efter den åbnede, da en husleje-aftale gik fra at lyde på 0 kroner i leje de første to år til en månedlig udgift på 70.000 kroner.

Da der samtidig var et underskud på 200.000 kroner i sidste regnskabsår, erkendte man, at man ikke kunne betale kreditorerne med den nye årlige ekstraudgift på 840.000 kroner i husleje.

- Men jeg var kun arbejdsløs i fem minutter, konstaterer Lotte Lauritsen med henvisning til, at hun i forlængelse af konkursen i Nørresundby blev hyret ind til at udfylde den samme stilling i Viborg.

Mandag begyndte hun derfor som butiksbestyrer hos Takenow på Farvervej i Viborg. En genbrugsbutik, der betegner sig selv som et "loppe-supermarked", og som Lotte Lauritsen ser masser af potentiale i, selvom en lignende butik ikke fungerede i det nordjyske.

- Det kan lyde paradoksalt, men vi er bedre stillet i Viborg end i Nørresundby. Der er flere mennesker i det her område, da der er mange flere opkøbere i det midtjyske. Samtidig får jeg min "dødsbo-mand" med fra Nørresundby, og med ham kommer der også kunder fra Sverige og Norge, som tager turen herned sydpå for at fylde bilen, siger Lotte Lauritsen.

Derfor er hun også sikker på, at Takenow i Viborg vil blive en succes under hendes ledelse.

- Omsætningen steg voldsomt i Nørresundby, da jeg tog over, mens forretningen aldrig rigtig har været oppe at køre i Viborg, efter det er startet op her (foråret 2020, red.). Der skal ryddes op både fysisk og mentalt, for der har manglet ledelse. Det kan blive virkelig godt i Viborg, når vi får de rigtige rammer, slår Lotte Lauritsen fast.

Omsætningen steg voldsomt i Nørresundby, da jeg tog over, mens forretningen aldrig rigtig har været oppe at køre i Viborg, efter det er startet op her.

Lotte Lauritsen, ny butiksbestyrer i Takenow Viborg


Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Ubesvarede spørgsmål efter et psykisk voldeligt forhold

Annonce
Viborg Nyt

Indvielse af legeplads på Houlkærskolen

Annonce
Viborg Nyt

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Kom til gratis koncert med fede musiknavne: Radio Viborg Open Air endelig tilbage - på et nyt sted

Viborg Nyt

Klumme: Jazz i verdensklasse i Hald Ege

Bjerringbro Avis

Hvidevareforretning lukker - skærper fokus på maling

Viborg Nyt

Ny Rema 1000 i Viborg et skridt nærmere: Kan stå klar i løbet af næste år

Viborg Nyt

Klumme: Festival - ja, jeg er klar!

Viborg Nyt

Nyt tilbud til de firbenede: Trine vinkede farvel til fast job for at følge passionen for hundemassage

Viborg Nyt

Ny café for flygtninge vil sikre fællesskab og hjælp til hverdagen

Viborg Nyt

Klumme: Mere fokus på nydelse giver sikker sex

Viborg Nyt

Se billederne og sammenlign med de virkelige bygninger: Viborgs miniby vil frem i lyset

Viborg Nyt

Viborgenser lukker sin vestjyske restaurant: - Jeg har valgt at stoppe, mens legen er god

Viborg Nyt

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Annonce