Annonce
Viborg Nyt

Nye rapporter ved boligsalg

En ny tilstandsrapport træder i kraft 1. oktober. Arkivfoto: Torben Klint
Fra 1. oktober indføres nye el- og tilstandsrapporter, der i højere grad lever op til forbrugernes forventninger om en let aflæselig rapport. Væsentligste ændring består i at de hidtidige karakterer K1, K2, K3 og UN afløses af farvemarkeringer ligesom karakteren K0 (kosmetiske skader) helt afskaffes.
Annonce

Viborg: Fra Danmarks største mæglerkæde, EDC, hilser man de nye el- og tilstandsrapporter velkommen:

-  Det er helt afgørende for os, at køberne får al tilgængelige viden om den kommende bolig, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

Jesper Navntoft fra EDC Svend Døssing i Viborg bakker også op om de nye rapporter og tilføjer, at tilstandsrapporten udgør et vigtigt dokument for mange købere. De nye rapporter er nemmere at gå til i modsætning til de gamle rapporter, der eksempelvis indledtes med en fem sider lang tekst om Huseftersynsordningen og den til grundlæggende lovgivning. Den del er nu flyttet til rapportens sidste del.

Gennem samarbejde med forsikringsselskabet Gjensidige tilbyder EDC i øvrigt i forvejen en visuel tilstandsrapport, hvor standardrapporten suppleres med fotos af de forhold, som den byggesagkyndige bemærker ved sin gennemgang.

Det giver ifølge Jesper Navntoft en bedre dialog mellem køber og sælger om ejendommens fysiske forhold.

For elrapportens vedkommende består ændringen af afskaffelse af de gamle karakterer, der afløses af en vurdering af, om en eventuel fejl indebærer en risiko for stød eller brand eller var ulovlig på det tidspunkt, hvor installationen blev udført.

De nye rapporter indføres fra 1. oktober, men betyder ikke, at de rapporter, der er udarbejdet før skæringsdatoen, skal ændres. Der vil derfor være en overgangsperiode, hvor boligkøberne kommer til at møde både gamle og nye rapporter i boligsøgningen.

De nye rapporter medfører heller ikke ændringer i muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring, ligesom betingelserne for sælger ikke berøres af de moderniserede rapporter.


Det er helt afgørende for os, at køberne får al tilgængelige viden om den kommende bolig.

Jan Nordmann, kommunikationschef hos EDC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Kan der være for meget kultur?

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Intimkoncert på keramikværksted

Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Viborg Nyt

Jensens Bøfhus overlever i Viborg

Viborg Nyt

Heldagskursus i akvarelmaleri

Viborg Nyt

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Viborg Nyt

Er du alene… eller er du ensom?

Annonce