Annonce
Viborg Nyt

Take away'en er kommet for at blive

Hos Birgittelyst Kro har man solgt en del take away i disse tider. Det skulle gerne fortsætte sådan. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hos flere restaurationer har take away været yderst populært under corona-krisen. De forventer nu, at succesen fortsætter trods åbninger.
Annonce

Viborg/Birgittelyst: Hos Den Gyldne Okse i Viborg og hos Birgittelyst Kro har man egentlig haft take away, allerede inden coronaen lukkede alle restauranter. Men det er ikke noget, som tidligere har kastet vildt meget opmærksomhed af sig.

- Vi har haft det længe, men har ikke haft så meget fokus på det. Men det har vi så haft mulighed for at have under coronaen, siger Karina Aggerholm fra Birgittelyst Kro, som har oplevet en massiv opbakning til konceptet de sidste måneder.

- Både fra byens borger og folk inde fra Viborg, siger Karina Aggerholm.

Merete Tang fra Den Gyldne Okse fortæller stort set samme historie, og hun er ikke tvivl om, at konceptet er kommet for at blive.

Merete Tang glæder sig over, at man kan blive nødt til at ansætte flere folk. Foto: Johnny Pedersen
Annonce

Mere mandskab

Faktisk mener Merete Tang, at hvis man kan holde et pænt niveau på salg af take away, så skal der ansættes flere folk.

- Det ville kræve mere mandskab - i køkkenet specielt - men det er jo kun positivt, hvis vi kan få nogle flere folk i arbejde, siger Merete Tang.

Restaurantejeren påpeger dog, at der er et par ting, som skal kigges på, nu hvor restauranten åbner op igen.

- Det er noget, som vi vil fortsætte med i det omfang, at det kan balancere med at have gæster i restauranten. Så det vil nok være noget med at lave tidsintervaller, hvor man kan have fokus på take away og andre til kunder i butikken. Men det hele afhænger også af, hvordan vores åbningstider bliver. Men det kunne da være, at man kunne bringe ud tidligt på aftenen og igen senere, og så have fokus på gæster der i mellem. For de besøgende gæster er selvfølgelig de vigtigste, siger Merete Tang, som også er nødt til at tænke på det økonomiske.

- Den store udgift ved take away er al den emballage, som man nu skal bruge. Det skal jo dækkes ind, så det kan godt være, at take away-priserne skal hæves med en 10'er, fortæller Merete Tang.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce