Annonce
Viborg Nyt

Underjordiske udfordringer: Grundvandet står højere end kloakker

Kommunalt ejede Energi Viborg er i øjeblikket i gang med et større kloakarbejde på Ericavej i Karup. Firmaet SM Entreprenørfirma fra Roslev udfører arbejdet. Privatfoto: Frank Larsen
Annonce

Karup: Siden en gang i april har et større boligområde i Karups vestby været præget af kloakarbejde, og sådan bliver det ved med at være et stykke tid endnu.

Gamle betonkloakrør i tre en halv meters dybde skal enten fores eller udskiftes med nye glasfiber, og det giver visse udfordringer, erkender Erik Haahr Møller Meyer, der for Energi Viborg Vand er projektleder.

Rørene ligger 3,5 meter nede, og det er ud over det sædvanlige. Det betyder, at grundvandsspejlet ligger højere, så vand undervejs skal pumpes væk. Og som følge af at der er tale om sandjord, skal der bruges solide gravekasser.

Det er dog tildels forventelige problemstillinger, og ifølge Erik Haahr Møller Meyer har SM Entreprenørfirma, Roslev, som udfører arbejdet for Energi Viborg masser af brugbare erfaringer fra blandt andet drænarbejde.

Annonce

Stadionvej spærres

Efter planen skulle det igangværende kloakarbejde på Ericavej være afsluttet inden sommerferien. Dog regner Erik Haahr Møller Meyer ikke med, at man også når at asfaltere. Til gengæld skal der anlægges en midlertidig vej fra Ericavej ud til Herningvej, idet Stadionvej efter sommerferien bliver spærret i en periode. Også som følge af kloakarbejde.

Det igangværende og snarlige kloakarbejde i Karup koster ifølge Erik Meyer Energi Viborg - og dermed forbrugerne - omkring to millioner kroner. Heri er også medregnet mindre reparationsarbejder på blandt andet Poppelvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce