Annonce
Viborg Nyt

'Vi er Viborg' med i udvidet samarbejde for at styrke midtbyen

Direktør i "Vi er Viborg", Helle Sørensen, er begejstret for den nye samarbejdsaftale med Dansk Erhverv. Arkivfoto: Lars Holm.
60 danske handelsbyer har indgået et samarbejde med Dansk Erhverv for at "understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer".
Annonce

Viborg: 2020 var på mange måder et udfordrende år for detailhandlen i Danmark, og 2021 er ligeledes begyndt med to måneders nedlukning frem til 1. marts.

Af den grund alene er samarbejde og fremsynede løsninger afgørende for, at bymidten i de danske handelsbyer fortsat skal stå stærkt.

Det har fået netværket Danske Handelsbyer, der tæller Viborg og 59 andre byer, til at indgå et samarbejde med "Wear" - en brancheforening under Dansk Erhverv.

Målet er at "understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer", og det skal ske ved mere netværk, nye digitale løsninger og et øget politisk fokus, skriver Danske Handelsbyer i en pressemeddelelse.

Annonce

Et politisk arbejde

Lokalt er direktør i "Vi er Viborg", Helle Sørensen, begejstret for det øgede samarbejde.

- Netværket er guld værd for os at deltage i. Her videndeler vi og hjælper hinanden på tværs af byerne, for vi har mange af de samme udfordringer, og vi kan inspirere hinanden og finde fælles løsninger. Samtidig kan vi i fællesskab få skabt en politisk opmærksomhed og synlighed omkring foreningernes rolle, siger Helle Sørensen.

Vi er Viborg har været med fra start, da netværket blev lavet for fire år siden, men det nye samarbejde giver andre muligheder end tidligere i samarbejde med det politiske liv.

- En levende bymidte er et konkurrenceparameter i forhold til både bosætning og tiltrækning af arbejdskraft. Derfor er byledelse og det at sikre de bedst mulige vilkår for at drive erhverv i en midtby en fælles opgave blandt byens interessenter - og kommunen og politikerne skal gå forrest og være drivkraft i arbejdet, fortæller Helle Sørensen og fortsætter:

- Her lokalt er vi rigtig godt på vej med at få organiseret os bredere og indgå forpligtende samarbejder omkring måden, vi arbejder med vores byer i kommunen på. Andre steder er man slet ikke kommet i gang. Opgaven er stor, men med netværket kan vi i fællesskab skabe synlighed, opbygge en fantastisk viden og samtidig blive udfordret og inspireret.

I 2019 viste tal fra Dansk Erhverv, at butikker med udvalgsvarer - altså detail uden dagligvarer medregnet - havde en omsætning på 90 milliarder kroner fordelt på flere end 13.700 forretninger, som beskæftiger 82.300 personer.


En levende bymidte er et konkurrence-parameter i forhold til både bosætning og tiltrækning af arbejdskraft. Derfor er byledelse og det at sikre de bedst mulige vilkår for at drive erhverv i en midtby en fælles opgave blandt byens interessenter.

Helle Sørensen, direktør i Vi er Viborg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce