Annonce
Viborg Nyt

What the fish: Ny sushi-restaurant åbner i Overlund

Morten Mikkelsen, Cosmin Mitache og Søren Klejnstrup er de tre mænd bag Overlunds nye sushisted WTF - What the fish. Foto: Emma Haas
Det er sushi, der er på menuen, når den nye "WTF - What the fish" åbner i Overlund. Bag restauranten er to lokale iværksættere og en rumænsk sushi-kok. Ambitionen er at have Viborgs bedste takeaway-sushi.

Viborg: Friske fisk, farverige grøntsager, tang og klistrede ris i lange baner. Det er hovedingredienserne i den nye restaurant, der 2. juni åbner i Overlund Bydelscenter.

Hvis du ikke allerede har gættet det, er det selvfølgelig sushi, der bliver langet over disken i lokalerne, som før husede Stjerne Pizza.

Lokale Morten Mikkelsen og Søren Klejnstrup står sammen med Cosmin Mitache bag den nye sushi-restaurant, der på trods af nogle borde og stole i lokalet mestendels er tænkt som et takeaway-sted.

Annonce

- Ambitionen er at have Viborgs bedste takeaway-sushi, siger 41-årige Søren Klejnstrup og fortsætter:

- Vi er ret enige om, at hvis ikke det lykkes, er det fordi, vi ikke har gjort det godt nok. For vi er slet ikke i tvivl om, at kundepotentialet er der.


Det er en drøm, der går i opfyldelse.

Cosmin Mitache, sushikok og medindehaver af WTF - What the fish


Men hvorfor en restaurant? Hvorfor sushi? Og hvorfor nu?

Skabe noget sammen

Morten Mikkelsen og Søren Klejnstrup har kendt hinanden altid. De voksede begge op i Houlkær, hvor de gik i folkeskole sammen.

Førstnævnte har forhandlet biler i 20 år og været selvstændig i 10, og sidstnævnte er iværksætter og driver blandt andet en bod i Aarhus Street Food.

Sidste år spiste Søren på Sushimania i Randers, hvor Cosmin Mitache arbejdede. Der fik han den bedste sushi, han nogensinde havde smagt, og så spirede idéen om at åbne en sushi-restaurant.

- Jeg har altid interesseret mig meget for mad, siger 42-årige Morten Mikkelsen, og Søren Klejnstrup supplerer:

- Og så er det bare sjovt at skabe noget sammen.

Tanken om en sushi-restaurant kunne selvfølgelig kun lade sig gøre, hvis de fik sushi-kokken med på idéen.

Det nye sushi-sted hedder " WTF What the fish - Sushi happens" - altså et morsomt spil på de engelske vendinger "what the fuck" og "shit happens". Foto: Emma Haas

30-årige Cosmin Mitache er oprindelig fra Rumænien og kom til Danmark for år tilbage for at lære at lave sushi, hvilket han gjorde i syv år hos Sushimania.

Da Morten og Søren foreslog ham at blive partner i projekt WTF, skulle der ikke meget tænketid til.

- Jeg arbejder for mig selv, og jeg laver den sushi, jeg synes er god, siger sushi-kokken, der bor i Randers med sin danske hustru og deres fælles søn, hvorfor han ingen planer har om at rejse tilbage til Rumænien:

- Det er en drøm, der går i opfyldelse.

Annonce

WTF

Det er altså godt et år siden, at idéen om en sushi-restaurant spirede. Omkring efterårsferien besluttede trioen at gøre noget ved det.

- Det var jo i virkeligheden bare en sjov tanke, der blev til mere, siger Morten Mikkelsen.

De havde holdt øje med lejemålet, der stod tomt. Og så slog de til.

- Vi kender til mange, der kan lide sushi. Og vi synes, det manglede i den her del af byen, siger Søren Klejnstrup.

Da det kom til navnet, var det Morten Mikkelsen, der var sjov. Den engelske vending ”what the fuck” (hvad fanden) blev til ”what the fish”, og ”shit happens” (dårlige ting sker) til ”sushi happens”.

- Jeg sagde det lidt som noget pjat, men så hang det ved. Selvom Søren skulle overtales, siger Morten Mikkelsen og griner.

I restauranten er der fokus på friskhed og spændende sammensætninger. Foto: Emma Haas
overlund, viborg, sushi, wtf, what the fish,
overlund, viborg, sushi, wtf, what the fish, Cosmin Mitache
overlund, viborg, sushi, wtf, what the fish,
What The Fish - ny sushirestaurant i Viborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Klumme: Sex med din eks

Viborg Nyt

Klumme: Fun facts om sex

Annonce