Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ingen coronakrise her: Meldgaard leverer rekordoverskud

De tre ejere af Meldgaard koncernen i Aabenraa, Lasse, Line og Henrik Meldgaard kunne sidste fejre virksomhedens 50 års jubilæum. I år kan de fejre, at de i jubilæumsåret leverede koncernens hidtil største overskud. Privatfoto
Coronakrisen viste den lokale virksomhed, at det er en fordel at have både gynger og karusseller. Det rekordstore overskud skal blandt andet bruges på de mange planer og idéer, som ejerne af Meldgaard koncernen har.

Aabenraa: Med et samlet overskud på 88 millioner kroner før skat (74 millioner efter skat), når Meldgaard koncernen i 2020 det bedste resultat i koncernens 51 års levetid.

- Vi oplever ofte, især i krisetider, at det er en fordel både at have både ”gynger og karruseller”. Det viste sig også at holde stik under coronakrisen. Her faldt mængden af erhvervsaffald, andre erhvervskunder trak håndbremsen og turde eksempelvis ikke investere i større entreprenørmaskiner. Til gengæld producerede folk mere affald/dagrenovation fra hjemmekontorerne, og der skulle fortsat leveres materialer til de mange huse, veje og anlæg, som blev bygget. Et selskab, som også havde usædvanligt travlt var Meldgaard Pet, da mange danskere benyttede den ekstra tid hjemme til at købe f.eks. hund, fortæller direktør og medejer Line Meldgaard i en pressemeddelelse.

En efterspurgt ekspertise

Meldgaard koncernens største selskab er Meldgaard Miljø A/S, hvor der køres dagrenovation, erhvervsaffald og der modtages affald, restprodukter og genbrugelige varer på firmaets egne miljøpladser.

- Der produceres desværre ikke mindre affald i Danmark, men det positive er, at kravene stiger til sorteringen og efterbehandlingen af affaldet, så ressourcerne bliver korrekt genanvendt. Her må vi med stolthed erkende, at vores ekspertise og viden inden for cirkulær økonomi er eftertragtet, siger direktør og medejer Henrik Meldgaard.

Meldgaard koncernen er også kommet fint fra start i 2021, hvor der særligt har været travlt i transportselskaberne. Alt tyder på, at der forsat vil være efterspørgsel på koncernens ekspertise på miljødelen, hvor der bl.a. er indført en ny affaldsplan i Danmark.

- Vi er meget taknemmelige for vores flotte årsresultat, især fordi vi har så mange planer og idéer, hvor vi sagtens kan bruge pengene, siger direktør og medejer Lasse Meldgaard.

Senest har Meldgaard bygget en glasfabrik i Aabenraa og udvidet Miljøpladsen i Kolding.

Meldgaard koncernen

Virksomheden har 650 ansatte, hvoraf ca. 150 har deres daglige gang på hovedkontoret i Aabenraa.

Udover egne selskaber ejer Meldgaard 50 procent af Meldgaard Recycling og 50 procent af Bulk-Transport. Begge selskaber er også vokset i det forgangne år.

I 2020 kunne koncernen fejre 50 års jubilæum. De tre søskende Henrik, Line og Lasse har overtaget forældrene Peder og Margits livsværk og har nu leveret det bedste resultat i koncernens historie.


Vi er meget taknemmelige for vores flotte årsresultat, især fordi vi har så mange planer og idéer, hvor vi sagtens kan bruge pengene.

Lasse Meldgaard


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce