Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Rugkobbelcentret skal rives ned og bygges op igen

Rema 1000 har brug for mere plads, og butikken skal rykkes hen på den sydlige del af grunden, når Rugkobbelcentret rives ned og bygges op igen. Foto: Bente Staugaard
Rema 1000 vil gerne udvide, og derfor vil ejeren rive Rugkobbelcentret ned og bygge det op igen. Der skal stadig været plads til andre funktioner end blot en dagligvarebutik.
Annonce

AABENRAA: Det var tilbage i 1963, at det nybyggede Rugkobbelkvarter fik sit eget indkøbscenter, som naturligt nok fik navnet Rugkobbelcentret. Nogle år senere blev centret overdækket, så kunderne kunne gå tørskoet fra den ene forretning til den anden.

Det er dog tyndet ud i forretningerne siden, og nu ser det ud til, at det gamle indkøbscenter skal rives ned.

Ejerne af Rugkobbelcentret A/S med adresse i Horsens er blandt andre Rema 1000 Danmark A/S, og dagligvarebutikken, som ligger i den nordlige del af Rugkobbelcentret, vil gerne have mere plads.

Helt nøjagtigt skal der udvides fra 1000 kvadratmeter til 1200 kvadratmeter. Ejerne vil nedrive centret og bygge nyt på grunden. Rema 1000 får lokaler i den modsatte ende af området, men der skal også være lokaler til for eksempel frisør, klinikker, restauranter og lignende.

Disse byggeplaner kunne sådan set godt realiseres inden for den lokalplan, der gælder for området. Men lokalplanen giver kun tilladelse til dagligvarebutikker på op til 1000 kvadratmeter, og derfor kræver Rema 1000's udvidelsesplaner, at der laves et kommuneplantillæg

Annonce

Ideer og forslag

Sådan et tillæg til en kommuneplan, kan kommunen ikke bare lave uden videre. Ifølge planloven skal kommunen forinden indkalde ideer og forslag, så borgerne på den måde får indflydelse.

Derfor beder kommunen nu borgerne tage stilling til, om det skal være muligt at opføre en dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter på Rugkobbelcentrets grund.

Samtidig vil kommunen gerne have borgernes holdning til, om det også skal være muligt at etablere andre funktioner end butikker i det nye Rugkobbelcenter.

Har man en holdning til det, kan man sende den til kommunens planafdeling inden den 4. november.

Annonce

Torvecentret

Aabenraa Kommune er også ved at se nærmere på et andet af kommunens mindre indkøbscentre - nemlig torvecentret i Padborg.

På budgettet for det kommende år, er der afsat en halv million kroner til at få lavet en ny visionsplan for centret.

Ejerne af flere ejendomme i centret har nemlig ønsket, at kommunens restriktioner for, hvad lokalerne i stueetagen kan bruges til bliver løsnet lidt. I øjeblikket kan de kun bruges til butikker eller restaurationer.

Den nye visionsplan skal blandt andet undersøge mulighederne for at etablere boliger eller sundhedscenter i Torvecentret.


Ejerne vil nedrive centret og bygge nyt på grunden. Rema 1000 får adresse i den modsatte ende af området, men der skal også være lokaler til for eksempel frisør, klinikker, restauranter og lignende.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce