Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Walter og Christa reddede populær pølsevogn: Nu kan de gå på pension med god samvittighed

Sidste dag med Havnegrillen. Indehaverne af Havnegrillen i Aabenraa, Christa og Walter Jürgensen, har været et populært indslag i pølsemekkaet ved havnen, men onsdag havde de sidste dag som indehavere. Foto: André Thorup
I 14 år har ægteparret Walter og Christa Jürgensen været et trækplaster hos Havnegrillen, men nu er det slut. I stedet skal tiden helliges familien. Det kan ske med god samvittighed, efter parret var med til at redde den populære pølsevogn.

Aabenraa: Det er ikke hver dag, Jebsen-firmaet Stenbjerg Ejendomme er bygherre på en pølsevogn, men sådan gik det, da virksomheden byggede nyt kontordomicil på Sydhavn og strandpromenaden derfor skulle gøres færdig.

Det var imidlertid ikke nogen hr. og fru hvem som helst, der var anledning til, at Havnegrillen blev bevaret og samtidig fik en ny og arkitekttegnet bygning. Det var nemlig ægteparret Walter og Christa Jürgensen. Det var også tydeligt - at de fylder meget for mange - da de på årets næstsidste dag havde sidste arbejdsdag som indehavere.

Gavekurvene fyldte godt op, selvom covid-19-restriktioner havde aflyst afskedsreceptionen. Monica og Erik fra Esbjerg, Jonny og Else fra Hammelev, Solvej og Jens fra Kerteminde, Heidi og Erik fra Juelsminde, Jette og Henrich fra Haderslev. Det var blot nogle af de mange, der havde sendt en gavekurv og en hilsen.

- Det er ikke sjovt. Det er slet ikke sjovt. Men vi synes, vi er ved at være for gamle og for stressede. Det er for mange timer. Jeg er her 90 timer om ugen, og det er altså for hårdt. Det er alle ugens syv dage, forklarer Christa Jürgensen.

Hver dag er de mødt sammen ind om morgenen for at forberede dagen og spise fælles morgenmad. Walter, der er 78 år, er så taget hjem hen på eftermiddagen for at lave regnskab, mens hans 67-årige hustru har kørt på til lukketid.

Tid til familien

Det var tydeligt en vemodig dag for parret, men udsigten til det som kommer, gjorde op for det. Familien er blevet forsømt, og det skal der nu rådes bod på.

- Vi har tre børnebørn og to oldebørn, og de vokser jo fra os. Vi har haft Havnegrillen i 14 år. Vi får hele tiden at vide, at vi ikke er der. Jeg er gået glip af en dåb af et barnebarn, fordi jeg skulle passe forretningen. Konfirmationer. Vores barnebarns bryllup. Der har været en pris at betale, siger Christa Jürgensen.

Én af de absolut sidste hotdogs frembragt af Christa Jürgensen som medindehaver af Havnegrillen er under produktion. Foto: André Thorup

Og så har det også spillet ind, at en medarbejder gennem syv år kort efter flytningen fik en tredobbelt blodprop og siden ikke har kunnet arbejde.

- Det var rigtigt hårdt for os, og det fik os til at tænke os om hele sommeren, hvor der rigtig var knald på, fortæller Christa Jürgensen.

- Hvis vi vil nyde hinanden, have noget ud af vores alderdom, overvejede vi, om det var det værd. Så er penge ikke alt, tilføjer hun.

Ud over at nyde familien og hinanden, er der også hus og have at passe i Barsmark.

Annonce

Afrika kalder

Og så er der lige et hængeparti med Namibia. For et halvt århundrede siden arbejdede bager- og konditorudlærte Walter i Namibia i fire år.

- Jeg vil gerne derned en måneds tid eller to, når der kommer ro på igen, siger Walter Jürgensen, som denne gang kan tage sin Christa med.

- Jeg var hans første kæreste, da han kom hjem fra Afrika, fortæller Christa Jürgensen, som kan fejre guldbryllup med Walter den 8. januar 2022.

De mødtes til en brandværnsfest i Barsmark måneden efter, at Walter var kommet hjem for 51 år siden, og siden har de været uadskillelige. Coronaen gør dog, at festen endnu ikke er planlagt.

Covid-19-restriktioner gjorde, at indehaverne af Havnegrillen i Aabenraa, Walter og Christa Jürgensen, ikke kunne holde afskedsreception som planlagt, men det hindrede ikke mange kunder i at sende en gavekurv. Foto: André Thorup

Tilbage til Hans Michael Jebsen. Den nye strandpromenade havde ikke Havnegrillen som en del af planen, og det huede ikke ægteparret Jürgensen, der luftede tanken om pension, og så tilbød Stenbjerg Ejendomme at bygge en ny pølsevogn, hvis de ville være ”fødselshjælpere”.

- Og det er den eneste pølsevogn, han har bygget. Han elsker hotdogs, ler Christa Jürgensen og fortsætter:

- Vi tror, det er Danmarks flotteste pølsevogn. Den røde diamant, kalder vi den.


Vi har tre børnebørn og to oldebørn, og de vokser jo fra os.

Christa Jürgensen, nu tidligere indehaver af Havnegrillen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce