Annonce
Billund Ugeavis

Bryghuset genopstår med ølbrygning, pub, mad og musik

Michael Brogaard udvider sin produktion med øl. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Inden længe får Billund både et ølbryggeri, en pub og et spillested, når Michael Brogaard genåbner Bryghuset med et helt nyt koncept.

Billund: Ejer af Dansk Mjød Michael Brogaard har travlt for tiden, for lige nu bliver den tidligere butik, Bryghuset, på Vejlevej nemlig ombygget. Efter at have været lukket i et års tid genåbner stedet med et helt nyt koncept.

- I løbet af i år åbner vi en brew pub, hvor vi blandt andet tilbyder vores eget øl, der bliver lavet her på stedet, fortæller Michael Brogaard.

En "brew pub" er et kombineret bryghus og pub, og der bliver tale om et ølbryggeri med 22 tanke á 1000 liter.

- Nu har vi været et mjødbryggeri i 13 år og har også altid haft et ønske om et ølbryggeri, forklarer Michael Brogaard, der fortsætter med sin mjødproduktion, som han eksporterer til 22 forskellige lande.

Annonce

Åbner pub til maj

Michael Brogaard håber, det nye bryggeri kan stå færdig i sensommeren, men allerede til maj åbner han bryggeriets pub, hvis altså myndighederne tillader det i forhold til situationen med corona.

Bryghuset

  • Åbnede som butik med øl, vin og andre specialiteter i 2008.
  • Ejet af Michael Brogaard, der også er stifter af Dansk Mjød.
  • Lukkede i begyndelsen af 2020.
  • Åbner igen til maj 2021 som pub og spillested.
  • 15. april åbner det tilhørende italienske ishus Dal Basso ved siden af Bryghuset.
Bryghuset i Billund genopstår med et helt nyt koncept. Arkivfoto: Martin Ravn

- Er vi heldige, kan vi åbne bryggeriet i sensommeren, men kan vi nå at åbne det til jul, er vi glade. Helt idéel vil det dog være, hvis vi har vores egen juleøl at tilbyde til J-dag, siger han.

De mange øltanke kræver noget plads, og derfor er øl- og mjødentusiasten i dialog med kommunen om at få lov til at udvide med 600 kvadratmeter.

Annonce

Spille- og spisested

Foruden produktion af øl og mjød, skal Bryghuset blive et sted, hvor lokale som turister kan komme ind og få sig en smagsoplevelse.


Det er en risiko at tage, og jeg ved ikke, hvornår der kommer turister igen, men nogle gange skal man ikke gå og vente på, hvad der vil ske, så bliver man handlingslammet

Michael Brogaard


- At lade folk smage er den bedste måde at vise mine produkter frem, siger Michael Brogaard, der også vil tilbyde de besøgende lette anretninger.

- Det bliver ikke et sted, hvor man kan komme og spise en treretters menu. Det bliver noget, hvor vi anvender råvarer fra vores egen produktion. Det kan for eksempel være malt i brygningen, vi også kan bruge til maltbrød.

Der skal også være lidt for ørerne, og derfor bliver Bryghuset også omdannet til et spillested.

- Jeg synes, der mangler et spillested, hvor man kan sætte sig i hyggelige omgivelser og lytte til levende musik. Det har været en plan, som har været længe undervejs, og vi samarbejder med lokale musiker i forhold til, hvad det kræves, forklarer Michael Brogaard, der ikke er nervøs for at åbne bryggeri, spillested og pub i en tid med corona og få turister i byen.

- Vi håber at blive taget godt imod lokalt. Det er en risiko at tage, og jeg ved ikke, hvornår der kommer turister igen, men nogle gange skal man ikke gå og vente på, hvad der vil ske, så bliver man handlingslammet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce