Annonce
Bjerringbro Avis

Event i november: Fakkeltog ved Tange Sø

Kristian Pihl Lorentzen (V) var chauffør, da miljøministeren Lea Wermelin (S) i august besøgte Gudenåcentralen og Tange sø. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Med overskriften ”Vi brænder for Tange Sø” arrangerer Forening til bevarelse af Tange Sø et 15 kilometer langt fakkeltog første søndag i advent

Tange: Fakkeltog, fyrværkeri og en tømmerflåde med budskabet "Vi brænder for Tange Sø" formet med led-lys. Det er nogle af elementerne til den folkelig fejring af Tange Sø, som Foreningen til bevarelse af Tange Sø samt en række erhvervsfolk står bag.

Med arrangementet søndag 29. november vil tilhængerne af søen vise, hvor stor opbakning der er til søen. Håbet er, at mellem 3.000 og 5.000 mennesker med fakler i hænderne danner en lysende ring rundt om Tange Sø. Eventen har et budget på mere end en halv million kroner.

- Vi håber, at både lokale og folk længere væk fra vil deltage, siger medejer af Thorlund Skou A/S, Lars Thorlund, som er en af flere erhvervsfolk, der sammen med Foreningen til bevarelse af Tange Sø har taget initiativ til fakkeltoget om Tange Sø for på den måde at gøre opmærksom på søens betydning.

- Der er stadig flere uafklarede punkter, men vi har allerede fået tilsagn om økonomisk opbakning fra både virksomheder, fra private folk og andre venner af søen, siger Lars Thorlund.

Håb om 1.000 biler

Gennem årene har der været mange planer for enten at bevare eller tømme Tange Sø, og i august i år besøgte miljøminister Lea Wermelin (S) som en af efterhånden mange ministre Gudenaacentralen og Tange Sø.

Med det seneste ministerbesøg  rykker en endelig afgørelse for søens fremtid tættere på. Derfor arbejder en flok erhvervsfolk på én gang for alle, at gøre opmærksom på området og naturværdierne ved at invitere til et fakkeltog søen rundt.

Formanden for Forening til bevarelse af Tange Sø Jarl Gorridsen håber på, at der kommer 1000 biler. Der åbnes for ensrettet biltrafik på Dæmningen ved Gudenaacentralen og gennem Ormstrup Skov, så bilerne kan parkere der eller langs Tange Søvej fra A26 til Tange by.

- Med mellem tre og fem personer i hver bil, kan de stå med en meters afstand og dermed danne en kæde søen rundt, i alt 15 kilometer.  Færre mennesker kan også gøre det, men planlægningen skal tage højde for det, så der kommer fakler hele søen rundt, siger Jarl Gorridsen.


Med mellem tre og fem personer i hver bil, kan de stå med en meters afstand og dermed danne en kæde søen rundt, i alt 15 kilometer.  Færre mennesker kan også gøre det, men planlægningen skal tage højde for det, så der kommer fakler hele søen rundt.

Jarl Gorridsen. fmd. for Foreningen til bevarelse af Tange Sø


Annonce

Skæbnesvangert forår

- Det er nu, det gælder. Ved besøget 10. august lyttede ministeren opmærksomt til vores løsning med et kort stryg ved Gudenaacentralen, hvor alle fiskearter kan vandre. Danmarks Naturfredningsforening og sportsfiskerne ønsker søen væk, og de har mange penge og ansatte til at drive lobbyvirksomhed for deres sag. Den slags ressourcer har vi slet ikke som frivillig forening, siger Jarl Gorridsen.

- Ved besøget fortalte Lea Wermelin, at retningen for søen sættes i det tidlige forår 2021. Den retning bliver skæbnesvanger for søen, hvis den tømmes eller mister det meste af sit vand til et langt omløb, tilføjer Jarl Gorridsen.

Formanden for Foreningen til bevarelse af Tange Sø Jarl Gorridsen. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Tangeværket- Gudenaacentralen og Tange Sø er et næsten evigt aktuelt diskussionsemne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Annonce