Annonce
Brædstrup Avis

Olsens Bryghus har fået gang i tapperiet

Jesper Helbo og Jan Støjberg Olsen(til højre) er et par glade bryggere. Det splinternye tappeanlæg fungerer perfekt. Foto: Peter Hald
Brædstrups nye bryghus sætter turbo på produktionen af øl med et helt nyt flaske-tappeanlæg.

Brædstrup: Olsens Bryghus i Brædstrup er nu gået ind i en afgørende fase. Det nye bryghus, der har til huse i byens gamle mejeri og tidligere dampvaskeri på Bredgade 2B, har fået et automatisk flaske-tappeanlæg.

Brygmester Jan Støjberg Olsen og hans tekniske medhjælper Jesper Helbo knokler på livet løs i skrivende stund og tapper i øjeblikket tusindvis af øl på flaske nærmest i døgndrift. Det er ikke bare én øltype, men mange forskellige, der skal tappes, for Jan Støjberg Olsen har været flittig til at udvikle en stribe øl-varianter.

Der er blandt andet humlestærke IPA-øl, maltfyldige belgisk-inspirerede klosterøl og en magtfuld mørk stout-type... for bare at nævne nogle.

Annonce

Og så er der to ganske specielle "whisky-øl", der er udviklet i samarbejde med Stauning Whisky og nabo-butikken Water of Life.

Whisky-øl

Den allernyeste type whisky-øl er netop rullet af samlebåndet. I omkring 1000 eksemplarer har Olsens Bryghus tappet en ganske særlig øltype, en dobbelt bock på 7,3 procent, hvor whisky-smagen kommer frem ved, at man har nedsænket egetræ i Stauning Whisky og senere tilsat dette til øllet - i øvrigt en proces, der er godkendt af Stauning Whisky.

I den anden og første whisky-type er øllet, en såkaldt Imperial på 10 procent, blevet lagret på gamle whisky-tønder, og det har krævet aftapning med håndkraft på nogle store 75 centiliters flasker.

Men nu er det automatiske tappeanlæg kommet i gang, og her kan maskineriet sætte turbo på aftapningen af 50 centiliters flasker.

Jan Støjberg Olsen er på hårdt arbejde. Det er mange tusinde flasker, der skal tappes og kommes i kasser. Men han er tilfreds med resultatet. Foto: Peter Hald

- Det er vores "jomfru-kørsel", og vi kan se, at tappeanlægget fungerer fint, lyder det med stor tilfredshed fra Jan Støjberg Olsen, der har bestilt anlægget fra firmaet Wild Goose.

Det er avanceret maskineri, der har kostet en del penge, men i takt med, at det nye bryghus i Brædstrup bliver mere kendt, er det også nødvendigt at få installeret den type maskineri.


Det er vores "jomfru-kørsel", og vi kan se, at tappeanlægget fungerer fint.

Jan Støjberg Olsen, indehaver


51-årige Jan Støjberg Olsen driver fortsat sit bryghus stort set ene mand, men nu har han fået solid assistance af sin kammerat, den 54-årige Jesper Helbo, der efter sigende er noget af en teknisk troldmand. Jesper Helbo har tidligere arbejdet som tekniker i biograf-branchen, blandt andet for Cinemaxx. Han driver sit eget firma Optiwise Consulting.

Annonce

Det Gamle Posthus har bestilt

Storkunderne er begyndt at få øjnene op for det nye bryggeri fra Brædstrup. Blandt andet har restauranten Det Gamle Posthus i Brædstrup meldt sig på banen.

Jan Støjberg Olsen er hele tiden i gang med at udvikle nye øl, og han bebuder, at han snart agter at gå i gang med at producere en pilsneragtig lagerøl, altså en undergæret øltype, der kræver en lidt længere tilvirkningsproces end overgæret øl.

På længere sigt overvejer at han også at gå i gang med at brygge cider, der laves på æbler og pærer.

En anden nyskabelse bliver en web-shop, som Brædstrup-byggeren lancerer om cirka tre uger.

Ølbryggeriet er således ved at være fuldtidsarbejde, men Jan Støjberg Olsen holder stadig fast i sit oprindelige arbejde som økonomikonsulent og revisor, og han driver også et rejsebureau.

Det avancerede tappeanlæg har haft sin første jomfru-kørsel, og teknikken fungerede efter hensigten. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Nye bænke i tennisklubben

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Brygger Olsen besøger Fru Skov

Brædstrup Avis

Ingen kemi i Ring Sø

Erhverv

VVS-firma har fået en el-afdeling

Brædstrup Avis

Havekredsen rykker ud

Erhverv

Nannas neglesalon er kommet på landkortet

Annonce