Annonce
Ugeavisen Bramming

Bramming er blevet friskere

Det pynter så gevaldigt!
Der er enighed om, at Jessings gavlmaleri pifter byen op: Lad os bare få mere af det, lyder det fra lokale røster.
Annonce

BRAMMING: Sommerens samtaleemne i Bramming er Mogens Jessings farverige gavlmaleri med lokale motiver på hjørnet af Merete og Robin Poulsens ejendom ved Viadukten/Storegade. Og der er total enighed: Det pifter byen op. Gør den glad og byder alle velkommen; uanset om de kommer fra syd, øst eller vest – eller fra Brammings eget handelsstrøg i Nørregade.

Ugeavisen var på strøgtur fredag for at lytte til nogle lokale stemmer.

Simon Christiansen, der er ekspedient hos Din Tøjmand Bramming, har dagligt kig til gavlmaleriet. Han møder det, når tøjstativer sættes frem ved åbningstid, og han snakker med kunderne om det:

-Jeg har kun hørt glade meninger. Jeg synes også selv, det pynter gevaldigt. Det giver liv på et dystert hjørne, og så ligger der jo en go’ lokal historie bag i valget af motiver.

-Jeg tænker så også, at vi jo kunne gå videre med malerierne i det åbne rum. Hvad med gavlen på politibygningen på hjørnet af Pederstræde/Storegade? Den er da lidt trist, og her kunne Egnsmuseet måske være inspiration i valget af motiver?

Kirsten Iversen fra Pecani i Nørregade, der bor i Skærbæk og derfor hver dag kommer sydfra ind i Bramming, når hun skal på arbejde, synes også, at gavlmaleriet er ”så utrolig flot”: Det har da givet byen et gevaldigt løft. Den grå væg ved siden af den farverige gavl og facaden på ejendommen kunne så også godt trænge til lidt kulører, mener hun.

Det er så utrolig flot.

Henrik P.S., der kommer trækkende med sin cykel, er også begejstret for byens nye vartegn: Det giver jo et friskt look på et trist, gråt hjørne. Jeg synes, Mogens Jessing har fanget byens puls på en flot måde. Jeg synes i det hele taget, han er dygtig. Jeg så hans udstilling på Egnsmuseet. Den var meget fin.


Jeg synes, Mogens Jessing har fanget byens puls på en flot måde.

Henrik P. S.


-Jeg har jo også set, hvordan gavlmaleriernes by, Brande, er peppet op med gavlkunst, og her i genforeningsåret har man i Haderslev piftet byen op med historiske motiver. Så godt.

-Lad os bare få mere af det – også her i byen!

Lad os få mere af det her i byen.

Jonas på 15 har lige hentet lillesøster Thea på ni år, der har været på JBUs fodboldskole hele ugen. Nu er de på vej hjem til Hunderup med reglementerede cykelhjelme på hovederne. Dem tager de dog lige af til fotografiet, mens vi kigger over på gavlmaleriet:

-Vi har ikke rigtig set på det endnu, men det gør da lyskrydset anderledes frisk end før. Jeg synes faktisk, det ser godt ud, siger Jonas, mens han kigger venter på grønt.

-Jeg synes da også, det er flot, men det er først nu, jeg lige lægger mærke til det, siger Thea, som nok kommer til at cykle forbi det mange gange. Hun går nemlig på Bakkevejens Skole, og hver onsdag spiller hun også fodbold i Bramming.

Lyskrydset er blevet anderledes frisk end før.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce