Annonce
Ugeavisen Bramming

Milepæl for landsbys grønne ambitioner

Inden året er omme, kan Hunderup/Sejstrups solcelleanlæg tages i brug og dermed gøre området selvforsynende med strøm. Kommunen vil i øvrigt gerne i samarbejde med andre lokalsamfund om bæredygtige grønne klimatiltag. Foto: Esbjerg Kommune
Hunderup/Sejstrup indgår klimasamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune og bliver pioner inden for grønne, bæredygtige initiativer.

HUNDERUP/SEJSTRUP: Hen over sommeren indledes det konkrete arbejde med at gøre drømmen om at være selvforsynende på energiområdet til virkelighed i Hunderup/Sejstrup. Det sker ved at bygge et stort solcelle-anlæg – på hjørnet af Nørrelundvej og Fruelundvej.

Samtidig indgår Hunderup/Sejstrup en klimasamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune – den første af sin art i landet, der sætter det lille lokalsamfund på landkortet og er med til, at Esbjerg Kommune kan nå sin erklærede målsætning om at være CO2-neutral i 2030.

- Med aftalen kan Hunderup/Sejstrup også trække på kommunen, når det gælder om at realisere andre af de initiativer, der er på tegnebrættet i vores projektgruppe, som arbejder for at gøre området til ”den levende klimalandsby” – f.eks. omkring el-delebiler, siger Jesper Brix, Hunderup. Han er formand for den projektgruppe under Hunderup/Sejstrups Fremtid, som i flere år har haft solcelle-energi og grøn omstilling øverst på dagsordenen.

Der anlægges også flere ladestationer – placeret ved Min Købmand midt i Hunderup, så el-bilister kan få tanket op samtidig med, at de gør deres daglige handel.

Der er store perspektiver i det her. Arkivfoto


Der anlægges også flere ladestationer – placeret ved Min Købmand midt i Hunderup, så el-bilister kan få tanket op samtidig med, at de gør deres daglige handel.

Jesper Brix


Annonce

25 andele solgt

Jesper Brix oplyser, at der indtil nu er tilkendegivelser fra interesserede om køb af  25 andele à 15.000 kroner, og der er stadig stor interesse for denne moderne form for andelssamarbejde og selvforsyning. Projektet anslås at ville koste omkring to mio. kroner at etablere, og udover salg af andele er der fra Norlys-fonden bevilget 150.000 kroner. Der skal nu søges yderligere fondsmidler og optages nødvendige lån.

Projektgruppen er ligeledes i dialog med Din Forsyning om at etablere et mini-fjernvarmeselskab i området, og sidst i april indkaldes til et borgermøde om de ambitiøse klimaambitioner, som på idéplanet opstod for fem-seks år siden.

Annonce

Borgmester-ros

Solcelleanlægget og de videre planer i Hunderup/Sejstrup får anerkendende borgmester-ord med på vejen:

-Hunderup/Sejstrup står som et fremragende eksempel på, at frivillige kræfter formår at drive rigtig meget selv, og fra kommunens side vil vi gerne matche ambitionerne ved at tilbyde vejledning og rådgivning, siger Jesper Frost Rasmussen (V) i en kommentar til den indgåede klimasamarbejdsaftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce