Annonce
Ugeavisen Bramming

Sjællænderne har fundet Gørding

Kim Foss Lund og Thomas Vinther ved morgenbordet, som Hanne & Kim Skyggebjerg Christiansen selv står for Alice Foss Hansen er ovre ved morgenbuffeten for at forsyne sig. Foto: Kirsten Enevoldsen
Gørdinglunds B&B-fløj er totalt booket op, og nu er de romantiske bryllupsfester ved at komme igen oven på corona-lukningen.
Annonce

GØRDING: Gørdinglund er én af de lokale Bed & Breakfast-destinationer, der nyder godt af den hold-ferie-hjemme-i-Danmark-dille, der er fulgt i kølvandet på COVID-19. Her er fuldt hus og venteliste i tilfælde af afbud til de seks store dobbeltværelser med eget bad i sidefløjen, der blev taget i brug for to år siden.

-For første gang har jeg de sidste 14 dage måtte sige nej til gæster, der ønskede at bo her. Vi har endda også taget nogle værelser i hovedbygningen i brug, så det er lidt vildt, siger Hanne & Kim Skyggebjerg Christiansen, der er i fuld gang med at servere morgenmad i spisesalen.

-Jeg tror, det halve Sjælland nu ved, hvor Gørding ligger, siger Kim, og Hanne tilføjer, at de også har måttet have fat i ekstra hjælp for at nå det hele:

-Men det er jo kun dejligt!

Annonce

En meget smuk egn

Alice Foss Hansen, Thomas Vinther og Kim Foss Lund fra København havde længe før coronaen besluttet, at sommerferien 2020 skulle holdes her i landet. Det skulle være vest for Storebælt – og IKKE på motorveje, så det planlagde de efter:

-Vi begyndte med to overnatninger i Silkeborg, og på egnen her søgte vi på hoteller i Esbjerg eller Ribe – gerne lidt væk fra centrum i de to byer. Her dukkede Gørdinglund op. Vi faldt for stedet - og er bestemt ikke blevet skuffede. Egnen heromkring er meget smuk, og herregården er jo bedårende og en historie i sig selv.

-Og sikken fred og ro. Plads på vejene og ikke alle de bilkøer, vi er vant til hjemmefra. Jo. Her er dejligt.

Alice Foss Hansen ved morgenbuffeten. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Vi har da også set og oplevet meget.

Og de tre københavnske turister har nået meget. En hel dag i Ribe med tre museer: Kunstmuseet, Ribes Vikinger og det nye Heksemuseum. Tirpitz ved Blåvand, Mennesket ved Havet i Esbjerg:

-Også Mandø er jo en særlig oplevelse. Nu skal vi så videre til Sønderborg med to overnatninger, og til sidst har vi reserveret tre overnatninger i både Odense og Ålborg, før vi vender næsen hjem mod København igen.

Annonce

Et rent tilfælde

Det var ”et rent tilfælde”, at Susan Jurik & Allan Månsson samt deres 14-årige søn Jonathan fra Skovlunde nordvest for København kom til Gørdinglund:

-Vi ville gå uden om de større byer her i Jylland, og under vores net-søgning faldt vi så for Gørdinglund som udgangspunkt for at ”gøre” Sydvestjylland.


Vi ville gå uden om de større byer her i Jylland, og under vores net-søgning faldt vi så for Gørdinglund som udgangspunkt for at ”gøre” Sydvestjylland.

Turister fra Skovlunde


-Og her har været supergodt.

-Selv om vi nok er mest for badeferie - og vejret kunne jo godt have været et par grader bedre.

-Ja – det bedste var dagen ved Vesterhavet, hvor vi var ved Hvidbjerg Strand og i Blåvand, fastslår Jonathan, som både badede og satte drager op.

Susan Jurik, Allan Månsson og Jonathan har nydt dagene i det sydvestjyske, hvor de har benyttet sig af Gørdinglunds Bed & Breakfast-tilbud. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Tirpitz var bestemt også en fin oplevelse, og i Ribe var vi i den smukke domkirke med 248 trin til toppen af tårnet. Det nye heksemuseum var også interessant, og en spadseretur rundt i byen er altid en god oplevelse.

De seks dage i det jyske er delt mellem tre dage fra Gørdinglund og nu tre dage i Ringkøbing.

Annonce

Gang i bryllupperne

For Hanne & Kim, der brugte coronatiden til at få deres nybyggede ”Gørdinghus” gjort indflytningsklar, er det altid spændende at tale med gæsterne, der uden undtagelse alle fremhæver roen, stilheden og naturen omkring Gørdinglund.

Det er også noget af det, der tiltrækker mange af de mennesker, der lejer hovedbygningen med både festsal og overnatning i hovedbygningen, og nu er ordrebogen til bryllups-arrangementer ved at være godt fyldt igen, siger Hanne & Kim, der både ejer og driver stedet sammen med deres søn Søren.

Jo – vi mangler ikke arbejde, siger Hanne & Kim, der har alt booket til langt ind i efteråret. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Vi arrangerer jo ikke festerne, men vi har nogle samarbejdspartnere, vi henviser til, hvis folk ønsker det. Især bryllupper har de fleste jo deres helt egne drømme om, hvordan skal være. Det skal være en dag, alle mindes med glæde, og her finder mange rammerne her ideelle.

-Vi har da også i stadig stigende grad en- eller to dages firma-konferencer, og så har vi jo vores egne events. Ikke mindst julemessen er nu en indarbejdet tradition på Gørdinglund, siger Hanne, der synes rammerne er fyldt godt ud året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce