Annonce
Ugeavisen Bramming

Startskud for PolyTech domicil i Bramming

Om et år er det denne markante byggeri, der byder velkommen til PolyTech-byen Bramming. Domicilet er tegnet af arkitekterne Gandrup, Krabbe og Vang i Risskov. Illustration: PolyTech
Flot og markant byggeri på vej ved den vestlige indfaldsvej til Bramming. Tre solide spadestik satte gang i byggeriet, der kalkulerer med en byggetid på 12 måneder.

BRAMMING: Om et år – minus én dag – bliver det for alvor synligt, at Bramming er PolyTech-by nummer 1. Da indvier den verdensomspændende virksomhed med 600 ansatte, heraf 460 og hovedsæde i Bramming - sit nye domicil, som rejses på Industrivej ude ved rundkørslen ved hovedvej A11.

Første spadestik til det ca. 50 mio. kroner dyre byggeri blev taget fredag, hvor direktør Mads Kirkegaard side om side med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) stak de to særligt fremstillede PolyTech-spader i grønsværen som startskud for de næste 12 måneders intense byggeri.

Fantastisk historie

Borgmesteren betegnede PolyTech A/S som en fantastisk historie, der igen og igen er vokset ud af sine rammer, og han kaldte byggeplanerne et skoleeksempel på, at kommunalt lokalplanarbejde kan komme på plads inden for tre en halv måned.

-Vi har haft et rigtig godt samarbejde med kommunen om det her, og vi ses igen senest om et år, når vi indvier vores nye hovedsæde, kvitterede Mads Kirkegaard og fastslog, at det nye domicil betyder, at 35 mandskabsvogne hen ad Industrivej så kan returneres.

Den unge Mads Kirkegaard, der i de første år arbejdede tæt sammen med den nu lidt ældre Hans Büttner, har videreudviklet virksomheden, som i dag spiller med på verdensmarkedet som underleverandør af komplicerede løsninger til vindmølleindustrien. Foto: PolyTech

-Der er meget nytænkning i byggeriet, som kommer til at fremstå i et råt look med to store bygninger i beton, træ og glas, og vi har bevidst søgt en stil med fokus på arbejdsmiljø og med blik for samarbejde på tværs af alle faggrupper.

Annonce

Grundlæggeren deltog

Iværksætter og grundlægger af PolyTech i 1994, Hans Büttner fra Børkop, er bygherre i tæt samarbejde med Mads Kirkegaard, og han ser frem til det store projekt, der bliver et byggeri af høj standard som skal leve op til den særlige PolyTech-ånd:

-Vi har også haft et fremragende samarbejde med Nykredit om finansieringen, og prioriterer, at der i videst mulig udstrækning vælges lokale underleverandører, pointerer Hans Büttner.

Annonce

Rejsegilde ved årsskiftet

Projektleder på byggeriet bliver René Mortensen fra NemByg A/S i Tjæreborg, og går alt efter planerne, kan rejsegildet markeres omkring årsskiftet:

-I uge 44 og 45 kommer byggeelementerne, og umiddelbart efter nytår begynder vi med den indvendige aptering, fortæller han.

Vejrguderne sørgede for en pause i regnvejret, da Mads Kirkegaard og Jesper Frost Rasmussen stak spaderne i jorden.

PolyTech-domicilet bliver også på alle måder et ”grønt byggeri”:

-Vi trækker fire-fem kilometer jordvarme-slanger og bliver dermed selvforsynende på varmen, siger René Mortensen og tilføjer, at der er 23 forskellige entrepriser at holde styr på.

Annonce

Basser til medarbejderne

Første spadestik-arrangementet var – på grund af corona-restriktionerne - kun for en lille indbudt skare, men medarbejderne blev ikke glemt. De fik nemlig corona-venligt indpakkede basser i løbet af formiddagen:

-Og så satser vi på, at vi alle kan deltage i den helt store indvielsesfest om et år, siger Mads Kirkegaard, der håndterede PolyTech-spaden professionelt og med en munter bemærkning om, at han ikke stødte på et guldhorn….

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Først taekwondo – dernæst koreansk kimchi

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” bliver i Biblioteksparken

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Forening donere 255 nye planter rundt om Mulvadsøen

Ugeavisen Bramming

Når virkeligheden overhaler fantasien

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Vælgermøde blandt 625 malkekøer på Gammelgaard

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Det var koldt, men de mødte vælgerne sammen

Ugeavisen Bramming

Jernbanecaféens afløser fundet: DSB åbner en stationsstue på Bramming Banegård

Ugeavisen Bramming

Babytummel gavner motorikken senere i livet

Ugeavisen Bramming

En sønderbydreng fra Darum fortæller

Ugeavisen Bramming

Ældre strømmer til fitness i Grimstrup

Ugeavisen Bramming

Corona-Lone fortæller på Egnsmuseet om pandemier

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Chancelighed og brobygning i venstredrejet kommune

Ugeavisen Bramming

Skal Gadeidrættens dag i Bramming være en tradition?

Ugeavisen Bramming

Livestream om pandemier og Jordens indre

Ugeavisen Bramming

Revyen bliver en klassiker

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Villy vil have flere almene boliger

Ugeavisen Bramming

Sejstrup Forsamlingshus er med i Knæk Cancer

Ugeavisen Bramming

Efter ommer'en på Gabelsvej: Nødvendigt at ekspropriere jord, for at cykelsti og fortov kan udføres som oprindeligt planlagt

Ugeavisen Bramming

Endelig!

Ugeavisen Bramming

Apokalypsen

Ugeavisen Bramming

Smidt ud af shelter, fordi andre ville betale mere: Stine og Søren sendt på flugt

Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Der skal være vækst og livskvalitet i hele kommunen

Annonce