Annonce
Ugeavisen Bramming

Startskud for PolyTech domicil i Bramming

Om et år er det denne markante byggeri, der byder velkommen til PolyTech-byen Bramming. Domicilet er tegnet af arkitekterne Gandrup, Krabbe og Vang i Risskov. Illustration: PolyTech
Flot og markant byggeri på vej ved den vestlige indfaldsvej til Bramming. Tre solide spadestik satte gang i byggeriet, der kalkulerer med en byggetid på 12 måneder.

BRAMMING: Om et år – minus én dag – bliver det for alvor synligt, at Bramming er PolyTech-by nummer 1. Da indvier den verdensomspændende virksomhed med 600 ansatte, heraf 460 og hovedsæde i Bramming - sit nye domicil, som rejses på Industrivej ude ved rundkørslen ved hovedvej A11.

Første spadestik til det ca. 50 mio. kroner dyre byggeri blev taget fredag, hvor direktør Mads Kirkegaard side om side med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) stak de to særligt fremstillede PolyTech-spader i grønsværen som startskud for de næste 12 måneders intense byggeri.

Fantastisk historie

Borgmesteren betegnede PolyTech A/S som en fantastisk historie, der igen og igen er vokset ud af sine rammer, og han kaldte byggeplanerne et skoleeksempel på, at kommunalt lokalplanarbejde kan komme på plads inden for tre en halv måned.

-Vi har haft et rigtig godt samarbejde med kommunen om det her, og vi ses igen senest om et år, når vi indvier vores nye hovedsæde, kvitterede Mads Kirkegaard og fastslog, at det nye domicil betyder, at 35 mandskabsvogne hen ad Industrivej så kan returneres.

Den unge Mads Kirkegaard, der i de første år arbejdede tæt sammen med den nu lidt ældre Hans Büttner, har videreudviklet virksomheden, som i dag spiller med på verdensmarkedet som underleverandør af komplicerede løsninger til vindmølleindustrien. Foto: PolyTech

-Der er meget nytænkning i byggeriet, som kommer til at fremstå i et råt look med to store bygninger i beton, træ og glas, og vi har bevidst søgt en stil med fokus på arbejdsmiljø og med blik for samarbejde på tværs af alle faggrupper.

Annonce

Grundlæggeren deltog

Iværksætter og grundlægger af PolyTech i 1994, Hans Büttner fra Børkop, er bygherre i tæt samarbejde med Mads Kirkegaard, og han ser frem til det store projekt, der bliver et byggeri af høj standard som skal leve op til den særlige PolyTech-ånd:

-Vi har også haft et fremragende samarbejde med Nykredit om finansieringen, og prioriterer, at der i videst mulig udstrækning vælges lokale underleverandører, pointerer Hans Büttner.

Annonce

Rejsegilde ved årsskiftet

Projektleder på byggeriet bliver René Mortensen fra NemByg A/S i Tjæreborg, og går alt efter planerne, kan rejsegildet markeres omkring årsskiftet:

-I uge 44 og 45 kommer byggeelementerne, og umiddelbart efter nytår begynder vi med den indvendige aptering, fortæller han.

Vejrguderne sørgede for en pause i regnvejret, da Mads Kirkegaard og Jesper Frost Rasmussen stak spaderne i jorden.

PolyTech-domicilet bliver også på alle måder et ”grønt byggeri”:

-Vi trækker fire-fem kilometer jordvarme-slanger og bliver dermed selvforsynende på varmen, siger René Mortensen og tilføjer, at der er 23 forskellige entrepriser at holde styr på.

Annonce

Basser til medarbejderne

Første spadestik-arrangementet var – på grund af corona-restriktionerne - kun for en lille indbudt skare, men medarbejderne blev ikke glemt. De fik nemlig corona-venligt indpakkede basser i løbet af formiddagen:

-Og så satser vi på, at vi alle kan deltage i den helt store indvielsesfest om et år, siger Mads Kirkegaard, der håndterede PolyTech-spaden professionelt og med en munter bemærkning om, at han ikke stødte på et guldhorn….

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

64-årig mand savnes: Muligvis set i Esbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Ugeavisen Bramming

Jørgen har travlt med hækklipningen

Ugeavisen Bramming

Pludselig ringede Erik Gundersen: Nu er 13-årig udtaget til VM

Ugeavisen Bramming

Sommer-udflugt til Blokhus

Ugeavisen Bramming

Corona-alarmen afblæst

Annonce