Annonce
Dalum Hjallese Avis

Forundringsparathed i Hjallese

Jørgen Clausen kommer forbi Hjallese Kirke og holder foredrag. Privatfoto

Hjallese: Lørdag 2. april klokken 10-15 er der højskoledag i Hjallese Kirke.

For man kan komme og være med til "en hel dag i selskab med idéhistoriker og tidl. forstander for Teestrup Højskole, Jørgen Carlsen, som vil fortælle os om sit nyopdagede ord: Forundringsparathed", lyder det i en pressemeddelelse om arrangementet fra kirken.

Jørgen Carlsen vil "i sit foredrag præsentere en række eksempler på forundringsparathed med baggrund i livsanskuelse, filosofi, litteratur og højskolens univers. Han ser højskolen som den organiserede protest mod ligegyldiggørelsen af livet og fremhæver højskolesangens betydning i denne sammenhæng".

Annonce

Jørgen Carlsen fortæller via pressemeddelelsen:

"En god højskolesang stimulerer vores fornemmelse for livets underforståede under og det fortryllende ved en god højskolesang er, at den skaber nærvær og opmærksomhed ved at fortælle os, at virkeligheden ikke er noget, man skal finde ud af. Den er noget, man skal leve sig ind i. Det gælder, hvad enten vi synger om de lyse nætter, om kyndelmisse, der slår sin knude, eller om at elske den brogede verden".

Jørgen Carlsen fratrådte i 2017 som forstander for Testrup Højskole efter mere end 30 år på posten. Han er også formand for redaktionen af den nye højskolesangbog og meget andet.

Det gælder, hvad enten vi synger om de lyse nætter, om kyndelmisse, der slår sin knude, eller om at elske den brogede verden.

Jørgen Clausen

Der er tilmelding til kirkekontoret senest tirsdag 29. marts klokken 13. Deltagerpris er 100 kr. for dagen og frokost samt te/kaffe, fortæller arrangøren.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce