Annonce
Den lille Avis

Julegave til Nørre Snede Erhvervsforening

Julebelysningen i træerne på Torvet i Nørre Snede er udvidet i år. Og der er kommet nogle ekstra sponsorkroner ind via Nørre Snede vinen. Foto: Erik Steffensen
To kroner for hver flaske Nørre Snede-vin er gået som tilskud til julebelysningen.
Annonce

Nr. Snede: Ligesom de foregående år har Nørre Snede fået en fornem julebelysning, der er sat op med frivillig arbejdskraft. Men der er også kommet ekstra økonomiske tilskud.

- Julebelysning er absolut ikke gratis, så her i forbindelse med salget af Nørre Snede vinen har vi doneret to kroner pr. flaske vin til julebelysningen, og det er nu rundet op til 3000 kroner, fortæller uddeler Jan Nyrup fra SuperBrugsen.

I år har Nørre Snede vinen en ganske særlig etiket, nemlig et farvestrålende solnedgangs-foto af "Damen, der varmede sin ende over ilden" - den store jernskulptur i rundkørslen på Brandevej. Billedet er taget af Leif Balle.

Vinen og etiketten har åbenbart været yderst populær, for i skrivende stund er der solgt cirka 1500 flasker. Det er rekord.

- Der er nogle få flasker tilbage, men man skal nok være hurtig for at sikre sig en, sige Jan Nyrup.

I begyndelsen af januar bliver der i øvrigt lanceret en ny Nørre Snede vin, tilføjer han.

Glødende farver og en vis dameskulptur er kommet på Nørre Snede vinen i år. Billedet er taget af Leif Balle.

Julebelysningen er en af Nørre Snede Erhvervsforenings store poster både arbejdsmæssigt og økonomisk. Formanden Britta Lund, der selv siden 2004 har været med i julebelysningsudvalget, er meget glad for bidragene:

- Medlemmerne af Nørre Snede Erhvervsforening bidrager til julebelysningen via deres medlemskab, og en række skønne frivillige mennesker hjælper så flot til med materiel eller fysisk arbejdskraft. Nortvig Forstservice har hjulpet igen i år med at sponsorer de flotte træer. Alle skal have en stor tak for deres bidrag, siger Britta Lund.

Annonce

En ekstra tørn

Året har budt på ekstra udfordringer, hvor de frivillige har taget en ekstra stor tørn. Alle kæderne i løvtræerne skulle afmonteres for at træerne kunne blive beskåret - og selvfølgelig hænges op igen bagefter. Og på træer ved kirkediget og på "Lille Torv" er julebelysningen blevet udvidet.

Det er baggrunden for donationen fra Super Brugsen.

- I SuperBrugsen vil vi gerne vise vores taknemmelighed til de frivillige der år efter år bruger tid og kræfter på at hænge det flotte julelys op - derfor dette ekstra sponsorat, fortæller Jan Nyrup.

Julebelysningen giver munterhed i en mørk tid, hvor coronaen har lagt en dæmper på meget. Netop derfor er det nok ekstra kærkomment med lyset:

- Det er det hyggeligste frivillige arbejde, jeg er med til, fortæller Britta Lund.

Hun har tidligere drevet byens pølsevogn.

- Dengang var det at hjælpe med julebelysningen en del af handlen, fortalte den tidligere ejer Anne Marie Christensen mig, men jeg var ikke klar til at give det videre til den nye ejer Marie Meyland. Arbejdet omkring julebelysningen og borgernes søde kommentarer er dejligt at være en del af. Mange af de frivillige, der årligt hjælper til, har hjulpet til meget længe før mig, siger Britta Lund.

Udover julebelysningen arrangerer erhvervsforeningen også byens årlige Sensommermarked, og foreningen er også aktiv ved Hærvejsløbet.

- For medlemmer er der spændende arrangementer som blandt andet virksomhedsbesøg og fyraftensmøder, hvor vi kan sparre med hinanden, fortæller Britta Lund, der understreger, at nye medlemmer altid er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Succes for opera trods corona

Annonce