Annonce
Elbobladet

Husk coronapasset i aften: Natklubber hilser tiltag velkommen - men er nervøse over smitteudvikling

Festlighederne var til at føle på, da AHA (t.v.) og D.N.A. (t.h.) åbnede i september i år. Om stemningen bliver lige så god i julen, må tiden vise. Til forskel for de seneste måneder skal natklubberne dog til at tjekke coronapas på samtlige gæster. Dette gælder i øvrigt også hos blandt andet restauranter og caféer. Arkivfotos: Peter Friis Autzen. Collage: Gustav Roesbjerg Mygind
Julefrokoster og festligheder bliver ikke mindre festlige af, at gæster på blandt andet diskoteker fremover skal tjekke coronapas. Den ekstra legitimation bliver således budt velkommen hos to af Fredericias natklubber.

Fredericia: Normalt er diskoteker og nattelivet sidst til at lukke og slukke for festlighederne. Når det kommer til at blive lukket ned af hensyn til coronasmitte, står de dog først for.

Så grelt vurderer politikere og myndigheder ikke, at det står til endnu, men når de første gæster entrerer nattelivet fredag 12. november, vender en gammel kending, coronapasset, tilbage.

Hos to af byens gå-i-byen-steder byder man det nye tiltag velkommen, omend den stigende smitte er med til at skabe en smule usikkerhed på den kommende tid.

Annonce

- Vi overholder de krav, der bliver stillet, så vi tager det ikke så tungt, at folk skal vise coronapas for at komme ind. Det er derimod med til, at såvel gæster som personale kan føle sig mere sikre, når de er her, siger direktør Linette Hanghøj Møller fra spillestedet og natklubben AHA i Købmagergade.

Hun mener ikke, at det ekstra tjek får den store betydning for hverken kunder eller de dørmænd, som i forvejen står ved indgangen og tjekker legitimation.

- Selvfølgelig tager det lidt længere tid, når folk skal ind, men så omstændeligt synes jeg heller ikke, det er, siger hun.

Rammer højsæson

Samme holdning deler Matthias Vittrup, der er medejer af diskoteket D.N.A. i Prinsessegade.

- Jeg tror ikke, coronapasset får nogen stor påvirkning, for det er jo blot at tage en kviktest inden, hvis ikke man er vaccineret, konstaterer han.

Både D.N.A. og AHA slog dørene op for første gang for godt to måneder siden, da diskoteker og natklubber atter måtte byde indenfor til dans og fest.

Selvom coronapasset har været væk i et par måneder, har det dog ikke betydet, at diskotekerne har været et hotspot for smitte. Det er i hvert fald ikke noget, Mathias Vittrup har hørt om.

- Havde der været nogen form for smitte her, var folk forpligtet til at kontakte mig, og jeg har ikke fået nogle henvendelser om det, oplyser han.

Indehaveren ser med stor spænding frem til den kommende tid før og omkring jul, der notorisk er kendt for at være højsæson for nattelivet med mange julefrokoster og fester.

- November og december er vores to største måneder, så den stigende smitte kommer ubelejligt, men der er ikke noget at gøre ved det. Jeg ved, at vi har nogle arrangementer i den kommende tid, som nok skal få folk ud ad døren, forsikrer Mathias Vittrup.

Annonce

Ligger ingen dæmper

Hos AHA ser Linette Hanghøj Møller også frem til en travl periode med julefrokoster. Lørdage i december er fuldt booket, mens reservationerne til fredagene også begynder at være fyldt ud.

Direktør for Aha, Linette Hanghøj Møller, tror på, at de nuværende restriktioner er nok til at undgå, at nattelivet er kilde til smittespredning. Hun lægger ikke skjul på, at det vil være det da vil være drønærgerligt, hvis branchen igen bliver lukket ned. Arkivfoto: Søren Gylling

Og selvom direktøren for AHA godt er bekendt med, hvem der formentligt står først for, hvis dele af samfundet lukkes ned, er det ikke noget, hun spekulerer over i det daglige.

- Man kan håbe, at det, der er forskellen på i år og sidste år, er, at der er så mange vaccinerede i befolkningen, konstaterer hun.

Frygter du, at coronaen ligger en dæmper på festlighederne?

- Nej, det tror jeg ikke sker. Man kan ikke gå på natklub for at holde afstand til hinanden og bære mundbind. Jeg tror, folk er trygge ved, at de folk, der er rundt om dem, har gyldigt coronapas, siger Linette Hanghøj Møller.

Annonce

Usikker på fremtid

Foruden coronapas har den stigende smitte i samfundet ført til enkelte ændringer hos D.N.A.. Der har sat flere spritdispensere op i lokalerne, ligesom der er rykket en smule rundt på nogle sofagrupper, så de ikke står tæt på dansegulv.

Hos D.N.A. får kravet om coronapas ingen betydning for personalet, udover at dørmændene skal bruge ekstra ressourcer på det. Det kræver imidlertid ikke flere dørmænd på arbejde, oplyser Mathias Vittrup, som her ses med Søs Stampe, der er bestyrer på natklubben D.N.A.. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Det er imidlertid svært at ændre på opstillingerne på samme måde som hos restauranter. Forestillingerne om at bære mundbind på samme måde, som man i en periode skulle, når man stod op på restauranter, er på ingen måder aktuelle på natklubberne, konstaterer Mathias Vittrup.

Hvis det fortsætter, som det gør nu, er jeg da usikker på, hvad der kan blive indført af restriktioner. Det er kun to måneder siden, vi åbnede, og med den gode start, vi har haft her i Fredericia, vil jeg nødigt lukke ned igen.

Mathias Vittrup, medejer af D.N.A.

Selvom han ikke tror, der er en nedlukning forude, kan han dog ikke undgå at være en smule nervøs, når snakken falder på de nuværende smittetal.

- Hvis det fortsætter, som det gør nu, er jeg da usikker på, hvad der kan blive indført af restriktioner. Det er kun to måneder siden, vi åbnede, og med den gode start, vi har haft her i Fredericia, vil jeg nødigt lukke ned igen, siger han og tilføjer:

- Jeg håber og tror ikke, det sker, men jeg ved godt, hvordan vores branche er prioriteret hos regeringen. Bliver der nogen form for nedlukning, har vi ikke de bedste udsigter.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Uventede gæster

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Buster måtte på tobaksafvænning efter en tur til dyrlæge

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Elbobladet

På den 2. side: Send dit bud et smil på vejen

Elbobladet

Kim Sjøgren spiller til nytårskoncert med humor

Elbobladet

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

Elbobladet

Motion og hygge

Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Elbobladet

Odenseaner fra Esbjerg rykker ind på chefpost i Fredericia

Elbobladet

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Elbobladet

Kæmpe butik åbner i Fredericia: Intersport er klar med dato for åbning

Elbobladet

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Elbobladet

Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Elbobladet

Sidste dag med genbrug på Prangervej: Winnie siger tak for sin gode arbejdsplads - men kan ikke flytte med

Elbobladet

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Elbobladet

Tre finaler og en sølvmedalje til riffelskytte

Elbobladet

Cykelbutik klar til åbning: Gamle indretningsmaterialer har fået nyt liv og værdi

Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Elbobladet

Guldmedaljer til Mai og Freja

Elbobladet

Præstens klumme: Demokrati af Guds nåde?

Elbobladet

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Annonce