Annonce
Elbobladet

Iscafe blev fyldt med røg og mel i stedet for gæster: Åbner for takeaway på årets sidste dag

Fredag 10. december lukkede Gelato di Natura på hjørnet af Vendersgade og Danmarksgade i Fredericia ned på grund af spor efter skadedyr. Nu har de fået grønt lys til genåbning. Det sker delvist nytårsaftensdag. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Mygind
Den italienske dessertcafe Gelato di Natura, der åbnede på hjørnet af Danmarksgade og Vendersgade sidst i november, genåbner først helt i det nye år efter en lang, sej kamp mod skadedyr.

Fredericia: Jublen er stor hos ejere og den daglige bestyrer af den nye, italienske dessertcafe i Vendersgade, Gelato di Natura, og den vises på Facebook med en vejrmølle-emoji.

Cafebestyrer Dennis Bjørn Hansen ville uden tvivl også have hævet begge arme over hovedet, hvis ikke det var fordi, han skulle bruge den ene til at holde sin telefon under interviewet med Fredericia Dagblad og ElboBladet, efter ejerne Winni og Heidi Drøhse meldte ud på Gelato di Naturas facebookside, at cafeen i Fredericia har fået "go" af myndighederne.

Dessertcafeen, der også sælger nytårsdessert som takeaway, genåbner dog kun for takeaway nytårsaftensdag. Mandag 3. januar klokken 11 slår de dørene op for hele cafeen.

Annonce

- Det har været så frustrerende, fortæller den nye cafebestyrer og lægger ekstra tryk på 'så'.

Han fortsætter:

- Men der blev ved med at være tegn på skadedyrsaktivitet, så uanset om det er hos naboen eller hos os, så ville vi være 100 procent sikre. Men jeg kan love dig for, at vi har trippet op til og henover julen, for vi er blevet bombarderet med beskeder fra kunder i Fredericia, der spørger, hvornår vi åbner, siger Dennis Bjørn Hansen.

Uheldsramt start

Allerede i maj meldte søstrene Drøhse, at de havde valgt at åbne deres anden iscafe, Gelato di Natura, i bygningen, der tidligere har huset Jensens Bøfhus. Siden har fredericianerne måtte væbne sig med tålmodighed, for søstrene gik i gang med en omfattende renovering og ombygning af lokalerne.

Det er Heidi og Winni Drøhse, der ejer isdessertcafeen i Vendersgade. Dennis Bjørn Hansen er bestyrer og daglig leder, mens Maja Lyngsøe er konditor. Efter en uheldig start genåbner Gelato di Natura cafeen i Fredericia mandag efter nytår. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Mygind

Onsdag 24. november slog søstrene Drøhse og deres nyansatte personale dørene op til deres nye cafe - ikke med et kæmpe åbningsbrag, men lige så forsigtigt.

Et par dage forinden blev cafeen nemlig af første uheld; en oversvømmet kælder. Fem dage efter åbningen måtte søstrene lukke cafeen igen.

En elektriker, der var i gang med at udbedre skader efter oversvømmelsen, opdagede spor efter skadedyr i teknikrummet i kælderen.

I starten af december genåbnede isdessertcafeen i Fredericia, men to uger før juleaften var den gal igen. Skadedyrbekæmpernes hund, Woody, fik igen færten af ubudne gæster i bygningen på hjørnet af Vendersgade og Danmarksgade.

Annonce

Kæmpe rengøring før åbning

Et par dage før juleaften meldte Gelato di Natura ud på deres facebookside, at de ikke nåede at åbne inden jul. Selvom cafeen mandag har fået grønt lys til at genåbne, så når de kun at blive klar til takeaway på denne side af nytår.

Nu vi har haft en hård opstart, så må det blive vores år i 2022

Dennis Bjørn Hansen, cafebestyrer hos Gelato di Natura i Fredericia

- Der har været blæst røg i hele bygningen for at finde alle huller, dyrene kan komme ind af. Der har været fælder i butikken, og så har der været drysset mel over det hele for at se, om der var noget, der gik der. Så der er nu et kæmpe rengøringsarbejde, fortæller Dennis Bjørn Hansen.

Gelato di Natura har hyret professionelle folk, der er vant til at gøre rent efter sådan en omgang. Og bagefter går Gelato di Naturas folk selv cafeen efter i sømmene.

Annonce

Vælger at se det positive

Selvom der er al mulig grund til at hænge med mulerne, så har Dennis Bjørn Hansen og hans chefer valgt at finde det positive i hele processen og fokusere på det.

- Det er superærgerligt, at vi er gået glip af hele åbnings- og decemberomsætningen, men hos Gelato vil vi gerne vende det til noget positivt, siger Dennis Bjørn Hansen og fortsætter:

- Vi har lige renoveret og ombygget lokalerne, så vi mente jo, at vi havde gennemgået dem. Men nu er alle huller, der er mere end 18 millimeter, lukket, så bygningen er hermetisk lukket for skadedyr.

Han tilføjer fuld af optimisme og kriblen efter at komme rigtig i gang med at servere farvestrålende desserter og italiensk is i Fredericia:

- Og nu vi har haft en hård opstart, så må det blive vores år i 2022.

Annonce
Elbobladet

- Noget af det, jeg sætter allermest pris på, er de butikker og caféer, som stikker ud fra det almindelige, mener jurymedlem, som gerne ser mere af dette i Fredericia

Annonce
Elbobladet

Særlig grund til travlhed i borgerservice: Derfor skal du bestille tid inden turen til rådhuset

Annonce
Elbobladet

Brug februar til at tjekke huset for vinterskader

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Uenige om daglig drift: Golfklub må finde ny forpagter til restaurant før tid

Elbobladet

Årets spejderleder 2021

Elbobladet

Præstens klumme: Har du fået huskekage for nylig?

Elbobladet

Efter mere end 60 år er Jørgen Olesen fraflyttet sin gård: Nu får ridecenter nye ejere

Elbobladet

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Elbobladet

Dilettant i Erritsø udsættes

Elbobladet

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Elbobladet

Fredericialandkortet: Ibi Støving er vild med Fredericia

Elbobladet

Så er spændingen udløst: Her er de nominerede til Byens Bedste Fredericia 2021

Elbobladet

Corona-presset brugsuddeler søgte medarbejdere på Facebook og fik overvældende respons: - Jeg er virkelig taknemlig

Elbobladet

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Elbobladet

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Annonce