Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nostalgi: 50 år med gode tilbud

Der har været mange gode tilbud i ugeavisen gennem årene. Her er et udpluk.
Når ugeavisen er på gaden tiltrækker det hver uge byens tilbudsjægere. Sådan har det været de sidste 50 år.

Et godt tilbud: Hver uge, når ugeavisen er på gaden, er der rift om aviserne i Kongensgade, hvor mange ikke kan vente på, at ugens gode tilbud kommer ud i deres postkasser. Annoncerne er en helt fundamental del af ugeavisernes forretningsmodel, men hvordan tilbuddene har ændret sig, siden Esbjerg Ugeavisen kom på gaden for første gang i 1971 kigger vi nærmere på her.

Danmark Statistiks forbrugerprisindeks viser, hvordan priserne har ændret sig i de fem årtier, der er gået. Og der har været en voldsom prisstigning, hvis vi sammenligner 1971 med 2020, som er det seneste år, der er tal for, så har der været en prisstigning på hele 619 procent.

3,5 for et juletræ

Og hvad kunne man så finde af gode tilbud i avisen dengang? I 1971 blev der annonceret med ombygningssalg i "Det rigtige hjørne", som holdt til i Kongensgade 95. Her kunne man købe en par Lee cowboybukser til den nette sum af 29,85 kroner, mens Hallum i Torvegade annoncerede med et stort badehåndklæde til 17,8 kroner. I 1971 annoncerede Vestjyllands Planteskole med juletræer fra 3,5 kroner per styk og juledekorationer til 5,85.

I 1971 blev der annonceret med ombygningssalg i "Det rigtige hjørne", som holdt til i Kongensgade 95. Her kunne man købe en par Lee cowboybukser til den nette sum af 29,85 kroner.

Fra artiklen

Men selv der er flere tilbud i aviserne fra 70’erne, der nok kunne få nutidens forbrugere til at spærre øjnene op, som for eksempel en konfirmationskjole til 99,95, så er det ikke alt, der er blevet dyrere med årene.

Tanghøj Fjernsyn, der lå i Storegade, annoncerede med januar-tilbud. Her kunne man købe et 20 tommer farvefjernsyn for 4695 kroner, og selvom det var med palisanderbeklædning, ville det næppe lokke nutidens forbrugere. Så var det langt mere tillokkende med en liebhavervilla med pejs i Sædding til 715.000 kroner.

Allerede i 80’erne havde priserne taget et gevaldigt spring siden 70’erne med en prisstigning på 142 procent, men der var stadig gode tilbud at finde i avisen, hvor Far og Søn i 1984 blandt andet kunne tilbyde to par cowboybukser for 220 kroner, mens Føtex havde en cykel med tre gear til 998 kroner. I 1984 kunne man også finde et godt tilbud fra Restaurant Parken, der annoncerede med søndagsmiddag med klar suppe, flæskesteg og ispokal for 58 kroner per kuvert. Hos Salon Weile var prisen på en permanent med alt inklusiv 178 kroner.

Ti år senere kunne læserne af ugeavisen ikke blot følge med i Ribus-konflikten og læse om åbningen af det nyrenoverede Torvet, de kunne også købe en Siemens vaskemaskine med plads til fem kilo tøj hos AK El-Service i Nyhavnsgade til 5195 kroner. Siden 1971 var priserne i 1990 steget med 329 procent, og de følgende årtier er priserne fortsat steget. I år 2000 var de steget med 430 procent, ti år senere var stigningen 548 procent, mens stigningen i 2020 sammenlignet med 1971, altså var på 619 procent.

Men en ting har ikke ændret sig. Når Ugeavisen Esbjerg kommer på gaden, er der gode tilbud til læserne, uge efter uge, år efter år.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Liv bringer lyset ind på hospice

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Speedwaysportens David Beckham til Esbjerg: Tai Woffinden skifter til Esbjerg Vikings

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergenserne står i kø for at være med til at forme Esbjergs fremtid

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd vil have skatteuddannelse til Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Den lige vej til de skrå brædder

Ugeavisen Esbjerg

Politikere: Esbjergs nye uddannelser kan skabe bosætning

Ugeavisen Esbjerg

En fodbolddrømmers dagbog: Sådan endte Braithwaite i Barcelona

Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Ugeavisen Esbjerg

Droppede lovparagraffer for de firbenede venner

Ugeavisen Esbjerg

Olila vender tilbage til Kongensgade i version 2.0

Annonce