Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs nye hotel åbner mandag

Når man checker ind på hotellet og kører op over 8. etage, hvor hotellets første værelser er placeret, kan man glæde sig til en fantastisk oplevelse i indbydende rammer. Foto: Christer Holte
Mandag slår Esbjergs nye hotel samt restaurant Plates dørene op. Arkitekten bag byggeriet er mere end tilfreds med, hvordan "stregerne" tager sig ud i virkeligheden.

Åbning: På mandag klokken 15.00 åbner det spektakulære A Place To Hotel i Esbjerg.

Hotellet er en del af A Place To byggeriet i Grådybet og byder på 117 værelser, hvoraf de 18 er suiter. Alle værelser er rummelige, design-indrettet og har kitchenette, ligesom der er privataltan og en mildest talt betagende udsigt over Esbjerg by, havet og Fanø samt kig til blandt andet Ribe.

I toppen af hotellets 66 meter høje tårn, der er designet af tegnestuen BIG - Bjarke Ingels Group, finder man udsigtsrestauranten Plates, der har plads til over 100 gæster og er for a l l e og ikke kun hotellets gæster.

Annonce

Hoteldirektør Bo Hjorth Paarup glæder sig selvsagt til at byde de første gæster velkommen til A Place To Hotel Esbjerg, som han har ventet med længsel på at kunne slå dørene op til.

- Når man checker ind på hotellet og kører op over 8. etage, hvor hotellets første værelser er placeret, kan man glæde sig til en fantastisk oplevelse i indbydende rammer og fantastisk arkitektur, siger Bo Hjorth Paarup og forklarer, at hotellet tilbyder tre forskellige værelsesstørrelser.

Bo Hjorth Paarup glæder sig til at stå i spidsen for A Place To Esbjergs kommende hotel, der topper ud i 66 meters højde med en sky-bar. Her ses han, da byggeriet endnu var langt fra færdigt. Foto: Niels Husted

- Fælles for dem alle er dog den enestående udsigt og den karakteristiske altan, der inviterer vores gæster til at nyde solens stråler i læ for den friske Vesterhavsvind. Og vores services inkluderer blandt andet restaurant, café, vaskeri, parkering, leje- og opladning af elbiler, forklarer Bo Hjort Paarup.

Vinden er tæmmet

Foruden hotellet tilbyder A Place To Esbjerg lejeboliger med køkken, bad og altan og attraktive fællesområder. Det er David Zahle, arkitekt og partner i BIG, der har slået stregerne til det storslåede byggeri, og han glæder sig til at gense både byggeri og hotel.

- Jeg glæder mig meget til at se det, ligesom det også bliver vildt spændende at se det samlede byggeri, når landskabet begynder at vokse op. Det er faktisk svært helt at forestille sig lige nu, men næste sommer vil det stå med kontrasterne mellem det organiske og det byggede. Levende og af høj kvalitet, det glæder jeg mig virkelig til at se, siger David Zahle til Ugeavisen Esbjerg.

David Zahle fortæller, at A Place To er et projekt, som Bjarke Ingels Group og han selv har arbejdet på at udvikle i over 10 år. Det begyndte i København med tårnene, men da muligheden bød sig for at bygge hele konceptet i Esbjerg på den gamle Tovværksgrund, var det bare om at slå til.

- I København er det jo lige meget, hvor man bygger, så er der andre bygninger af en vis højde rundt omkring. Her i Esbjerg er det fuldstændig uforstyrret og med udsigt til alle sider og alle områder. Vi har samtidig det store grønne træk, der går ind igennem sportsområdet, gymnasiet og de andre ungdomsboliger. Det er et fantastisk sted, der er fuld af liv og unge mennesker, så det var bare om at komme i gang, smiler David Zahle og fortæller om den vindmæssige påvirkning, der var et stort samtaleemne, da byggeriet blev præsenteret tilbage i december 2017:

Uanset på hvilken tid af døgnet, man gæster A Place To Hotel, vil man kunne nyede en spektakulær udsigt. Foto: A Place To

- Vinden har selvfølgelig været udfordrende i byggeperioden, fordi kranen ikke har kunnet køre så ofte, som vi gerne ville. Men det helt store spørgsmålstegn var jo, hvordan det ville påvirke altanerne, og der er det en kæmpe glæde at opleve, at de 3D simuleringer, som vi har lavet med altanernes mange "finner", viser sig at holde stik. De nedbryder simpelthen vinden, så vi dermed har fået vindkraften halveret. Nu glæder vi os til at høre fra beboerne, om de har den samme oplevelse, men indtil videre har vi ikke mødt nogle, der ikke kunne sidde på deres altan, fordi det blæste hele tiden.

Annonce

Hotel kom til senere

Oprindeligt var det tænkt, at A Place To "kun" skulle rumme boliger. Men da byggeriet i det højeste tårn nåede over en vis højde, sagde reglementer og andet, at der skulle være erhverv.

Arkitekt David Zahle er ovenud begejstret for, at de streger han for efterhånden mange år siden slog til A Place To, nu "tegner" sig i virkeligheden i Esbjerg. Foto: Flemming Leitorp

- Først syntes vi jo, at det var rigtig ærgerligt. Lige indtil det slog os, at vi kunne lave et unikt hotel, hvor vi kunne holde fast i konceptet. Det er jeg så glad for, da jeg synes, det særligt er det høje af tårnene, der får byggeriet til at fremstå smukt og spektakulært. Den langstrakte komposition gør det langt mere harmonisk, siger David Zahle, der også glæder sig over den diversitet, som hotellet vil skabe for det samlede byggeri:

- Der kommer jo en stor forskellighed i brugerne af byggeriet nu. Det er ikke kun unge, men også folk på besøg i Esbjerg samt lokalbefolkningen, der nu kan komme op og få et helt nyt og andet perspektiv på deres by. Det, tror jeg, vil være rigtig gavnligt for, at byggeriet også kan blive en vigtig del af Esbjergs fremtidige brand.

Det har været fantastisk at bygge noget med så højt et ambitionsniveau i Esbjerg, hvor kommunen og mange andre har vist en imødekommenhed og smidighed, jeg ikke tror, jeg har oplevet noget andet sted før.

David Zahle
Det er efterhånden flere år siden, at første spadestik blev taget til A Place To byggeriet i Esbjerg. Arkivfoto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Voxpop: Hvad skal det nye byråd i gang med?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Nu ringes Julen ind

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Løb med og hyld Camilla Pedersen

Ugeavisen Esbjerg

Det blev næsten for let at vinde

Ugeavisen Esbjerg

Sådan ser de kommende udvalg ud

Ugeavisen Esbjerg

Gertie ønskede sig en hjertestarter

Ugeavisen Esbjerg

Drik gin for børnenes skyld

Ugeavisen Esbjerg

Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

Ugeavisen Esbjerg

SDU Esbjerg inviterer til energidebat: Er energiøer vigtige i den grønne omstilling?

Ugeavisen Esbjerg

Ribe-Esbjerg HH med positivt økonomisk resultat

Ugeavisen Esbjerg

Fornemt valg for Frost

Ugeavisen Esbjerg

A Place To Hotel Esbjerg er nu officielt åbent

Ugeavisen Esbjerg

Fødselsdag for de nærmeste 128

Ugeavisen Esbjerg

Lang rejse for at se Kellermensch

Ugeavisen Esbjerg

Fagenes Fest hyldede igen det gode håndværk

Ugeavisen Esbjerg

Så er formandsposterne fordelt

Ugeavisen Esbjerg

Jakob Lose: Det krævede lige lidt armlægning

Ugeavisen Esbjerg

Hvem får formandsposterne?

Ugeavisen Esbjerg

Fire fantastiske speedwaydage venter

Ugeavisen Esbjerg

Ny mand i sadlen hos Boldesager Cykellager

Ugeavisen Esbjerg

Studerende prøvede kræfter med lokale virksomheders grønne udfordringer

Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg vil lyse orange for voldsramte kvinder

Ugeavisen Esbjerg

Konservativ komet fik kanonvalg

Annonce